Helg i Hållsta

En lugn helg håller på att gå mot sitt slut. Jag, Nell och Bill har varit hemma i Hållsta med Tino, Doris, Magda och Toddy. Mamma har varit med Tessa och Davy i Ransäter vilket resulterat i ett reservcert och tredjeplats i bästa tik-konkurrensen för Tess och BIR-valp med Davy. Morsan levererar! I eftermiddag ska vi ut och träna lite är tanken, sen bär det av till Stockholm igen. Eventuellt får prinsessan Nell stanna i Hållsta med mamma och Tess följa med mig till Stockholm. Hur ska det gå? Nellsan älskar förvisso att vara hemma i Hållsta, men hur ska min vardag kännas utan min prinsessa?


Billy, SEUCh Combine Hennessy


Soluppgång i Köpenhamn

Sommaren rullar på. Dagarna går snabbt och veckorna swishar förbi. På dagarna jobbar vi järnet på SKK’s kansli, eller tja… jag knattrar på datorn, Billy ligger och smackar lite nöjt på golvet bredvid mig och Nellsan stensover längst in under skrivbordet. På hundfronten är det rätt lugnt annars. Nellan har varit hos mamma och fått ny frisyr. Hennes gamla päls blir inte fräsch och nu är hon rätt avskalad, men jag tycker hon är jättesöt. Billy och jag låg i ordentligt med konditions- och styrketräningen förra veckan, men i början av denna vecka blev han plötsligt stel i ett bakben. Så jag låter honom ta det lugnt några dagar nu – ett beslut han inte är speciellt nöjd med. Han är pigg och vill springa!

Förra helgen spenderade jag i Köpehamn. En röjig helg som inte innebar så mycket sömn, men ändå tycks mina batterier ha laddats med massa ny energi. Nu till helgen ska jag hem och rodda kennel Combine när mamma lämnar bygget. Ska bli mys!Från en sten i judarn

De dagar när Nellsan är pigg går vi ALLTID till Judarnsjön och det slår aldrig fel. Hon blir ALLTID lika glad och kan rota runt hur länge som helst i vattenbrynet. Bill sitter hellre och myser med mig på land.

 


Dålig action

Både här och faktiskt även lite stiltje även i verkliga livet. Den gångna helgen spenderade jag i Dalarna med SSRK-ungdomstjejerna. Dock hundlös eftersom Tessa löper och mamma hade paxat Billy. Nellsan fick ligga hemma i köket och Hållsta och sova på en kudde. Jag sköt och kastade dummies åt de andra istället och kände en brinnande längtan efter en egen unghund. Tålamod, tålamod...

Denna vecka är dock ordningen återställd och hundarna är hos mig här i Bromma. Igår fick Bill ett fyspass bredvid cykeln för första gången på ett 2-3 veckor. Han kändes fräsch i både spänst och flås efteråt vilket gladde mig.

Idag åkte Linda och jag till Åkersberga och hälsade på Dagny (Combine Still Online) och hennes nya familj. Hon har flyttat hem till Eva och Tom som även har en Magdadotter ur L-kullen som de kallar Glimmra. Tidigare hade de även en syster till Nell. Lite kul är även att Eva och Tom faktiskt hade en valp ur mammas allra första kull på 70-talet. De hade en liten agilitybana på baksidan så farbror B tog sig några ystra varv innan ha la sig tillrätta i skuggan med en tennisboll.Två bilder från vårt soliga dygn hos Matilda i Dalarna.
Fr.v Carolin & Wilma, Matilda & Troja, Anna & Hilda och Vanja & Zima


Världens vackraste BIS-Veteran

I helgen var han kung igen, min Billy. Platsen var Sunne, arrangören SSRK Värmland och aktiviteten utställning. Regnet varierade genom att sprinkla och ösa ner. Luften var klibbig och kvav. Billy var inte på sitt allra showigaste humör, men gled fram i ringen med värdighet. I veteranklassen ställde rasdomaren Kjell Svensson honom först – likaså i konkurrensen om bästa hane (med lillebror "Toddy", SEU(u)Ch Combine Quite a Boy som 2:a). I tävlan om BIR/BIM fick han se sig slagen av tiken, SEU(u)Ch Dewmist Lady of Arcadia som verkligen var toppenfin. Istället fick Billy glänsa med utmärkelserna BIR-jaktmeriterad och BIR-veteran efter att ha tävlat mot tiken.

På eftermiddagen var det dags för finalerna. Jag ljuger om jag påstår att jag inte var nervös. Inte min första finalring, men min första med Billy i snöret. Mitt hjärta slog lite extra fort. Bill kändes disträ när vi gick in för att tävla om BIS-jaktmeriterad, men från ringside har jag fått höra att det inte syntes. I den finalen slutade han som BIS-2 för Hans Almgren. Sedan kom veteranfinalen. Många raser fanns representerade. Jo, vi blev inplaockade bland de fyra som skulle placeras här också. Tillslut var det bara Billy och curlyn kvar och när domare Stig-Arne Kjellevold räckte mig vinnarrosetten sjönk det in – Billy hade blivit BIS-veteran.


Billys och min första finalring, och dessutom BIS-vinst ihop


Stockholmssommar

Stockholmslivet har tagit en vändning. I förra veckan sa jag adjö till min arbetsplats på Universums kontor där jag varit sedan september förra året. Lite trist. Men redan i måndags tog årets sommarvikariat på Svenska Kennelklubbens kansli vid. I fem veckor framåt ska jag vara sommarbarn på registreringsavdelningen!

En annan förändring är att Linda och Toddy flyttat in i brommakällaren till oss. De jobbar också på reggen på SKK i sommar. Rätt kul, förutom på morgonen. Mina jyckar sover så länge jag sover. Toddan vaknar tidigt OCH DÅ VILL HAN HA MAAAAAT!

Annars väntar en hel del sköjigheter helgerna framöver. Fredag till Söndag spenderas på utställningar i Rottneros. Och helgen därpå far jag upp till Dalarna för träningsträff och möte med SSRK's ungdomskommitte. Ska bli riktigt kul att träffa tjejerna igen!

Mycket utropstecken i det här blogginlägget. Men det är ju så det känns!!!


Första dagen på SKK kansli för i år.
Nellsan sov visserligen skönt, men madrassen såg så tunn ut...... att jag tvingade Linda att hänga på till IKEA på kvällen för att käka och shoppa ett...... ett 'jobbtäcke' åt Nellsan. Och visst såg hon ut att sova ännu skönare idag!?


RSS 2.0