Fest...igen

Nellan sover som en sten i hallen. Hon vaknade inte ens när jag klev över henne. Det ser grymt skönt ut och jag kan lätt erkänna att jag inte skulle ha något emot att bara sträcka ut mig på hallgolvet bredvid och slockna jag med. Men jag vet att det är för stor risk att jag blir liggande där resten av dagen om jag gör det.

Igår var ännu en kul kväll. Shit, vad sköna tjejer jag har hamnat med. Varenda en är helt fantastisk. Jag får nästan lite ont i hjärtat när jag tänker på det. Som vanligt träffades vi hos Sofia först och sedan blev det utgång. Schysst. På hemvägen var det sjukt halt, men jag höll mig på cykeln heeeeela tiden. Såklart blev det oblagatoriskt stopp på Max och lite mull innan vi orkade ta oss hem. Väl hemma vid fyra-tiden hälsade Nell mig med ljuva sånger som vanligt.

Idag är det lite seeeegt, men jag ska strax ta mig in till stan och se till att få lite måsaker gjorda...

Om avundsjuka i hundvärlden

Ibland undrar jag om jag är en ovanligt snäll person. Om jag är unik för att jag faktiskt unnar andra lycka och framgång? Visst kan det vara surt att bli placerad tvåa i en tävling. Då kan jag verkligen känna att jag gärna skulle velat vinna. MEN jag har aldrig missunnat den som vann. Aldrig önskat att hunden inte rivit, missat den där markeingen, fått lägre poäng etc. Snarare önskar jag att jag att jag och min egen hund pressat några sekunder, fått en tajtare sväng, gjort ett bättre linjetag eller fått en högre poäng.

Vad är då syftet med detta inlägg. Att berömma mig själv? Oh, nej. Egentligen tror jag inte att jag är ensam om dessa tankar, men syftet är att sätta ner foten. Alldelse för ofta tycker jag man hör skitsnack, missunsamhet och negativ kritik i hundkretsar. Hon gör si, han gör så, dom gjorde det, arrangemanget var dåligt, domarn orättvis. Det är inget nytt egentligen, men oj så onödigt. Kan vi inte bara vara glada för varandras skull? Kan vi inte kunna känna glädje för det ekipage som tilldelas certet, vinner pinnen, får högst poäng eller stå högst upp på pallen?

Anledningen att jag tänker i dessa banor just idag är att Sandra Kagevik, en tjej vars blogg jag följer dagligen, fått tråkiga kommentarer. Det var droppen! Avundsjuka personer som istället för att inspireras av Sandra och henns duktiga hundar känner ett behov av att trycka ner henne.

Sist jag kände att jag behövde sätta ber foten var efter Golden Specialen då de deltagande sågade arrangörerna totalt. Det var väl max två-tre månader sedan. Återigen, kan vi inte vara glada för att det finns underbara eldsjälar som sätter ihop ett härligt  arrangemang åt oss?

Jag tycker att vi gör en deal allihopa och istället lägga energin på träning istället för skitsnack! Om vi ser till att träna våra hundar, bli lite vassare eller hjälpa till med arragemangen. Det kommer alla att tjäna på!


Long time no hear...

Vi kämpar på i Örebro. Tassbandage hit, tassbandage dit. Tratt och sårtvätt. Dessutom måste jag gå dubbla promenader. Nellan och Billan får gå samma morgonpromenad och kvällspromenad. Billy får vara hygglig och kompromissa och gå en kortare sväng. Men de två promenaderna på dagen måste jag skilja åt. Billy får två längre turer i skogen och Nellan får loda på åkern precis invid lägenheterna. Går hon längre blir hon trebent efter ett tag stackarn.

Sen har man gått och blivit gammal också. 21 år kan jag nu kalla mig. Myndig på riktigt eller nått. Shit.

Fick en chuck-it av Mille. Ni vet en sån där förlångd kastarm, som man ska kunna bränna iväg tennisbollar en bra bit med. Jag har dålig teknik. Av någon anledning kommer jag också alltid på att jag ska ta med den på kvällspromenaden, då det är mörkt. Billy blir helt i gasen när jag tar fram den och studdsar vid min sida. Jag kör no-stadga-at-all och brönner iväg bollen. Ingen av oss ser den, men Bonken är så duktig och hörselmarkerar och hämtar in snabbt. Och sen vill han igen. Och igen. Och igen. Söt.

Igår fick hundarna dock ligga själva, för jag var på fest hos Brottning. Najs, mycket najs. En lite sjuk kväll såhär i efterhand, men det var länge sen det kändes så kul på nått vis. Avslappnat liksom.


Trötta vovvar i hallen. Nellan älskar sitt liggunderlag.
Billan tycker att det blir för varmt tror jag.

Nu är det shower-time innan jag ska till plugget och träffa Ida och Steffi.

On the top of the world!

Hundarna snarkar i hallen och jag sitter med ett fånflin framför Tv'n och väntar på att tvätten ska bli klar. Aldrig har det varit så roligt att tvätta - för jag har just fått reda på att jag klarade tentan! Tjohoo! Med god marginal dessutom. 19 poäng av 20. VG står det i betyugsrutan. Så jäkla skönt.

Jag firade med lakridschoklad och hallonsmothie, och så köpte jag ett liggunderlag på ÖB som jag kapade på mitten och så fick hundarna varsin skön dyna att ligga på. Nu sover de tungt båda två. Nell snarkar och Billy ger ifrån sig pipljud och drömmer. Så söta så. Livet kunde inte vara bättre just nu!

Viltspår och en bruten klo... igen...

Måndag och tisdag ägnades åt viltspår. På måndagen vimsade Mille och jag runt i skogen och la spår, och på tisdagen var det dags att gå. Nell och Sunna fick varsitt öppenspår och var både lite ringrostiga, men duktiga ändå. Nell hade säkert inte spårat på ett år minst och tyckte det var jättekul! Som vanligt känns det extra bra i hjärtat när Nell är glad <3

I onsdagsmorse (igår) tog vi Les Oples till Örebro. Efter att ha träffat Steffi och Ida och jobbat med PM skulle jag gå en promenad med doggys tänkte jag. Men jag kom inte långt. Nere på åkern hörde Nell min granne, och Nells bästis, Mhistel och skyndade för att hälsa. Hon skulle väl ta snabbaste vägen antar jag och sprang mot gallertrappan, där hon gjorde illa klon förut. Jag har undvikt den sen dess. Jag reagerade dock inte tillräckligt snabbt och när jag vrålade på henne var framtassarna redan på trappan. Hon var en lydig hund - skulle vända - fastnade och bröt klon. Blodet sprutade såklart. Fick bära in henne och lägga tassbandage. Som tur är har hon inte ryckt ut hela klon, den har "bara" gått av. Suck.

Än en gång har jag förstått vikten av att ha ett första-hjälpen-kit hemma, och jag är otroligt glad att jag fyllt på det sedan förra vändan.

Förundras även av vilka krafter man kan ta till i en sådan situation. Jag bar Nell hela vägen in i lägenheten. Hon väger väl runt 25kg i alla fall. Lyfte henne bara rätt upp och småsprang. I efterhand tror jag inte ens att jag någongång tänkte att det var jobbigt eller tungt. Jag bara gjorde liksom. Känns skönt att veta att man har det inom sig ;)

Ännu en positiv effekt av Nellans skada är att jag blir en riktigt hejjare på tasbandage...

Heldag i skogen

Det har det verkligen varit idag. En riktigt härlig dag som gav glädjebubbel i magen.

Vid tolvtiden träffades vi ett gäng på hedlandet för att träna jakt ihop. De som deltog var Mille&Berta, Boel&Nova, Bekna&Vera, Agnetha&Soya, Jessica&?, Mamma&Doris och jag&Billy. Vi började med en sökövning där hundarna fick jobba i par. Onrådet var mot varrnet och de var tvugna att gå över en liten kulle för att nå själva området. Billy och Vera var ett par och jag tyckte Billy skötte sig, även om det var lite jobbigt att gå ut ock söka när Vera var på väg in.

Nästa övning var en vatten och båt övning. Vi var vid ett ganska smalt sund. Båten låg mitt i sundet och från den kastades en markering förbi båten, nästan upp på land på andra sidan. Hunden fick således simma förbi båten för att hämta apporten. Dessutom var det ganska strömt och trassliga igångar.

Efter enkelmarkeringen ökade vi svårigheten. Först fick hundarna se en markering kastas på samma sätt som förra gången, sedan vände man helt om och så fick de gå på en lång enkelmarkering på land innan de fick ta den på vattnet. Billy var kanonduktig!

Även denna övning gjorde vi i par. Billy och Vera jobbade åter ihop och när vi var klara gick vi och drog släpspår åt varandra för att hundarna inte skulle sitta och bli kalla. Billy som har haft svårt att fatta släpspår var duktig och verkar äntligen börja fatta så smått.

När vi kom hem tog vi Tino och Ming, och gick ut för att kasta enkelmarkeringar eftersom vi ändå hade vilttillgång. Gumman, Nell var så fin och hämtade också en markering. Hon tycker ju inte det är superkul direkt, men hon gör det. Nell är nog den enda hund jag vet som blivit helt totalomvänd, från att ha blockvägrat att ta fågel till att suga dem helt spontant. Mille var med för att föreviga henne och de unga som också var riktigt duktiga.

 

Äckelväder och ny hundsäng

Hösten är verkligen ombytlig. Igår var det underbart ute - idag är det mest äckligt. Hundarna ligger och laddar inför dagens långpromenad. Jag har fastnat vid datorn. Håller på och söker runt efter en bra hundsäng. Jag vill inte ha något i tyg där det bara fastnar massa hundhår och är svåra att hålla rena, men jag vill inte ha en korg i hårdplas heller. Jag vill ha en bekväm dyna som är helt vattentät och som man lätt kan moppa av när man städar. Den får inte kosta över 500-600 typ...

Har fastnat för fyra men ska ju bara ha en, eller max två ;), hjälp mig att välja!

Bia Madrass i gruppen Hund / Bäddar / Madrasser hos Anicare (024625r)
Biamadrassen, en variant på klassikern som faktiskt inte är så fruktansvärt dyr.
Jag skulle ha en grön, brun eller svart. Den som kostar 515 kr skulle Nell och Billy lätt kunna dela på.
Madrass Scruffs Deluxe Svart i gruppen Hund / Bäddar / Fyllda bäddar hos Anicare (026780)
Denna madrass är rätt snygg och verkar schysst. Kostar 400kr.Eller kanske en grön Bia-kopia för 500kr?

 Dyna "Granada"
Denna är i något slags konstläder, det måste väl vara som galon typ, och kostar 400 spänn.

Som sagt - hjälp efterlyses - jag är megakänd för min beslutsångest....

Nu ska jag ta och ge mig ut och cykla med vovvarna så att vi får röra på fläsket alla tre. Eller hm, ja, Billy har ju inte så mycket daller direkt...

Ute skiner solen och inne blänker nya möbler

Tjohoo - idag är nog den vackraste höstdagen någonsin!

Igår var det regn och usch. Jens och jag drog till IKEA och satte sprätt på lite stålar och ett fett presentkort som jag fått av min moster. På eftermiddagen träffade jag gruppen för att skriva PM och hela kvällen ägnade jag och Jens sedan åt att skruva ihop möbler. Billy tyckte vi var jättejobbiga som bankade och höll på. Kontrollfreaket i honom kickade in på maxnivå och han var helt fixerad på oss under timmarna vi höll på. Nu efteråt är allt så fint. Vi har ny bokhylla, Tv-bänk och soffbord. Alla tre är svartbruna. Vi köpte också en svart skön skrivbordsstol och en stor rislampa. Och så lite mindre grejer, växter, skålar ett duschdrapperi etc. Det tog dock längre tid än väntat att få allt på plats och vid midnatt däckade vi i säng. Billy var vi det här laget helt utmattad och låg och drömde om kaninjakter eller liknande. Han både sprang och pep i sömnen, sööööt :)

Idag tog vi därför lite sovmorgon. När jag klev upp vid niotiden sken solen in genom fönstret. Snabbt bredde jag en frukostmacka och så gav vi oss ut på långpromenad. På åkern tränade jag ut-tecknet och linjetag med Billy. Jag satte honom och lät honom se när jag lade ut dummiesarna på ett ställe vi ofta använder oss av. Sedan gick jag tillbaka och förbi honom en bit. Sedan varierade jag att skicka honom ut direkt, kalla in - blåsa stopp - skicka ut, samt kalla in honom hela vägen till mig och skicka på linjetag. Jag jobbade enligt proncipen - gör det han inte väntar sig - hela tiden. Satt han och nästan lutade sig bakåt mot apporterna kallade jag in. Verkade det då som om han tänkte stanna upp fick han gå hela vägen in, men om han kom mot mig i hundra knyck blåste jag stopp. Han tycker att sånna här övningar är det roligaste som finns och viftar med hela kroppen. Min gullekille!

Nellan lullar med, men tycker att det är rätt skönt att slippa göra alla jobbiga övningar.Har börjat lägga in lite småövningar för henne här och var i promenadslingorna dock. Lite lätt hjärngympa, utan jobbiga krav. Hoppa upp på parkbänkar eller stenar, balansera på stockar, söka godis i mossan etc. Det tycker Nell är kul!

Agilityuppvisning på Conventum

Idag laddade Nellan, Billan och jag med snabbprommis och stadig frulle inan vi drog in till Conventum där vi skulle vara med på Örebro Bk's agilityuppvisning. Väl där insåg jag för första gången att Nell och Billy aldrig kört agility på matta förut. Banan var en lätt rundbana innehållande hopphinder, slalom, däcket, A-hindret och två tunnlar, inga krångligheter.

På värmningen var båda hundarna väldigt brydda av mattan. Nell ville knappt ens trava och Billy fick blockering och det tog mig typ 5 minuter att få honom över a-hindret. Men jag bet ihop. All miljöträning är bra, tänkte jag. Vid första uppvisningen var Nell på vreshumör och travade runt lite lojt. Billy funderade mycket över underlaget. Ena ena stunden rejsade han på för att sedan slira och sladda hejvilt i kurvorna. Ingen av dem kändes bra alls :(

Vid värmningen inför nästa uppvisning kändes båda mer på hugget. De hade nog både tagit in mijljön mer, och vant sig lite vid mattan. På uppvisningen gjorde Nellan enn snyggt jobb. Billy hade mycke bättre koll på underlaget och kunde anpassa farten. Det gick vägen ända tills långa tunneln där han for in med en sån kraft att den rullade ut i publiken. Det var lite läskigt tyckte ha och efter det fick jag honom aldrig riktigt fokuserad igen.

Hittade ett underbart fodrat regntäcke i en monter också. Men typiskt nog fanns det såklart inte i Nellans storlek :(

Här är en gruppbild på alla som var med. Mitt nya agilitygäng?


A rock'in friday night

Det är just vad jag har. Efter några hektiska helger på hemmaplan eller här i Örebro känns det jätteskönt att bara göra ingenting ikväll. Först lagade Jens och jag jättegoda färsbiffar, men klyftpotatis och tsatziki. Nu har jhan dragit på korridorsfest, men jag orkade helt enkel inte. Jag är hemma och myser med mina favoriter Nell och Billy. Kladdkakan  står i ugnen och hundarna har fått varsin tuggpinne som de mumsar frenetiskt på samtidigt som Idol går på TV'n. Och här sitter jag vi datorn och bara njuter.

Tidigare idag var jag ute i regnet och la ett stort sök till Billy. Egentligen är sök inte alls det vi behöver träna, men jag kände att grabben verkligen behövde få en metal utmaning. Och det fick han! Terrängen var lättsprungen, men jag hde gömt de fyra apporterna väl under mossa, hängandes i träs, mellan två stenar osv. Han var tvungen att antingen dra loss apporterna eller gräva fram dem och han var helt fenomenal!

Jag har tänkt mycket på vad Christina Axlund sa om honom på Lilla Retrievermästerskapet, att "han gör sitt jobb, men det lyser ju inte riktigt om honom". Och jag håller med Christina, han är duktig och effektiv, men han är liksom inget "extra". Idag lös det om honom. Han var så taggad. Studdsade bredvid mig i fotsträckan, och sökte snabbt och effektivt med en jäkla glädje och glöd. Jag tror det peppade honom att han var tvungen att jobba för att få tag i dummiesarna efter att han hittat dem. Når jag skickade ut honom för tredje gången skickade jag honom med avsikt mot ett tomt område. När han var ute och sökte kallade jag in. Han vände direkt mig duktiga kille och fick en dummie bakåt som belöning. Sedan fick han  gå ut och söka igen.

Kalla in under arbete är inget jag gör ofta. Jag vill ju absolut inte ha en hund som springer och väntar på att bli inkallad, eller kanske får för sig att komma in uten att jag kallat. MEN ibland känner jag att jag måste kolla av så att det funkar ifall att jag någon gång skulle behöva kalla in under arbete. Tänk er att hunden på ett prov är ute och söker och så bestämmer sig domaren för att den utnyttjat all söktid som avsatts och man ombes kalla in hunden. Hur pinsamt skule det inte vara då om hunden vägrade komma in "tom"?

Imorgon ska Nell, Billy och jag till husdjursmässan på Conventum och visa upp agility. Skitkul!

Tävling!

Jag är med och tävlar om ett blinkande reflexkoppel, gör det du med!


Linjetagsövning

Ännu en härlig höstdag har passerat. Jag älskar hösten, när den är som den är nu. Nell, Billy och jag började dagen med en långpromenad. Billy hade ett himla sjå med att pissa in området och lyfte på benet i vartannat steg. Nell tyckte nog att det var kul att ha Billy med och sprang runt och lullade.

Sedan fick doggys ligga sjävla i fyra timmar då jag var hos Steffi och arbetade med vårat PM. När jag väl kom hem igen sjäng Nellan välskomstsånger. Då packade jag dummieväskan och så gick vi ut igen. Tränade linjetag med Billy. Jag ska försöka bygga upp ett ställe på ängen här utanför.

Jag började med att kliva ut i ängens ena hörn. Där motiverade jag med handklappningar och Billy fick se mig lägga ut de fyra dummiesarna. Sedan följde vi åkerkanten till nästa hörn, vinklade om och gick en sträcka längs nästa åkerkant för att sedan stanna upp. Då hade jag skapat en diagonal till dummiesarna. Tänk er en rektangel där man kan dra diagonala sträck mellan hörnen. Dummiesarna ligger i ett hörn och jag och Billy står i hörnet i andra änden på diagonalen.

Sedan skickade jag Billy diagonalt på ett linjetag. Svårigheten är att få hunden att gå just diagonalt hela vägen och inte "fuska" genom att bara följa de står vi just gått i (längs rektangelns sidor). Denna övning tränade vi ofta i England, men jag inser att jag har glömt bort att träna den här hemma på den senaste tiden. Billy var dock med på noterna och gick på två snygga linjetag.

Tredje gången satte jag honom med ryggen mot dummiesarna och gick en bit ifrån honom (liksom förlängde diagonalen) och kallade sedan in honom. När jag var nästa framme vid mig blåste jag stopp och skickade honom bakåt med ut-tecknet. Det var svårare. Han vingalde iväg åt sidan, glömde bort vart han skulle tror jag och försökte "fuska". Efter att ha kallat in honom gick jag ut och motiverade området igen och sedan fixade han det perfekt. 


Trion är hel!

Vilken härlig morgon! Sovmorgon till åtta och därefter långprommenad med Nell och Billy över stubbåkrarna. Solen värmde härligt mot ryggen och jag kunde nästa känna hur den laddade upp mig. Hade med mig Billys favorit dummies med kaninskinn på och provade nått linjetag och et dubbelmarkering. Svårt att både föra hund och kasta, men vad gör man? Nell hittade grävlingsbajs någonstans och gjorde en ordentlig inpackning. Inte ens det kunde rubba mitt goda humör.

Det är när det ör såhär hundägandet är som bäst. Jag skulle inte byta ut det mot något annat. Fester, resor, konsterter med mera har sin charm, men det kommer ändå inte upp till samma nivå som hundägandet - det bara är så. Gäller bara att hitta någon likasinnad i Örebro nu. Vi växer ju inte på träd precis.

Nu har Nellan och Billan fått varsitt bad. Passade på att använda hundduschen i källaren eftersom det är lite jobbigt att bada dem i badkaret i lägenheten. Nu ska de bara få torka lite och sedan styr vi kosan mot Örebro igen. Äntligen är trion hel!


Såhär glad är Billy över att jag har kommit hem i lördags. Jag försöker peka på hans glada smile!

Helg hemma, Kevin 11 år och KM i agility

Helgen har som ni säkert redan förstått utav rubriken spenderats hemma i Eskilstuna. Riktigt skönt. Har släppt allt vad plugga och läsa innebär. Tyckte att jag var väl värd det efter tentan som jag åtminstonde tror gick helt ok. Det var ett kärt återseende att öppna dörren och bli mött av hundflocken. Kevin var såklart först, sedan Doris som genast kopplade grepp om min ena arm, Tino, Billy kom med en himla fart och kopplade grepp om min andra arm, Remy, Magda och till sist Bessan som nöjde sin med att ligga kvar på sin mujka dyna och muntert dunka svansen i golvet.

Under lördagen tog jag ut Billy boy och kontrollerade stoppsignalen och gjorde några bäbis-linjetag. Har var på tårna. Tror det, han som knappt gjort något  under de tre veckor vi varit ifrån varandra. Besökte även farmor och fick två burkar av hennes hemgjorda sylt! På kvällen bjöd pappsen på kalventrecote. Satt jäkligt fint.

På söndagsmorgon väcktes jag av blåst och regn mot rutan. Inte okej eftersom agility-KM på Eskilstuna brukshundklubb skulle gå idag. Hade sett fram emot att träffa gänget så länge. Jag var först på plats ändå - tre lager trojor och två lager byxor samt vattentätt uppe på det - jag tänkte då inte ge upp i första taget. Nell blängde surt innifrån bilen och ville först inte gå ur. Hon hade nog gärna legat hemma på sin mjuka dyna och filosoferat istället. Billy var däremot på helspänn.


Nell, jag och Billy myser i trädgården i lördags
(Min min kommer av Nells äckliga andedräkt)
Foto: Lena Widebeck

KM är uppdelat i två klasser en hoppklass och en agilityklass. Det startade med agilityklessen, en riktig springbana som jag gissade skulle passa min hundar kanon. Så blev också fallet. Nell var först ut  och gick nolla med ok tid, även om hon kändes tjurig i slalom. Billy var riktigt på tårna och överraskade mig med att skälla av exaltering på uppvärmningen. Han gick kanon och blev placerad tvåa med Nell på platsen därefter.

Till hopploppet hade det blåst upp rejält. Nell var svart i blicken när jag hämtade henne från den mysiga yllefilten i bilen. Hon sprang fyra hinder och sedan kom slalom. Där tog det stopp. Jobbigt, orkar inte sa hela hennes kroppspråk. Så ska inte agility vara så vi tog snabbaste vägen ut bara. Billy kändes fin och följsam och gjorde ett mycket fint lopp. Tyvärr glidtackade jag honom lite innan slamon vilket ledde till att jag tryckte ut honom lite i svängen och han gick in i fel port. Jag tar helt på mig den femman. 

Vid tvåtiden var det hela klart. Grattis till de nya klubbmästarna Agneta&Teja, Karro&Elton och Anna&Tim!

När jag kom hem var det dags för Kevins elva-års kalas. Vi åt svampsoppa och mumsade tårta. Grabben hade fått en ny leksak och var i sitt esse. Dessutom hade mamma badat honom så att klia magen var inte fult så snuskigt som det brukar. Kevin kommer alltid att vara en valp. Jag älskar den hunden så mycket <3


Dagens födelsedagsbarn Kevin och Doris bråkar om en leksak i lördags
Foto: Lena Widebeck


 

Forever Young

Imorgon fyller nog en av världens bästa hundar någonsin 11 år. Hunden som har värmt så många hjärtan och slaktat lika många gosedjur - vår älskade Kevin (Stanroph Sandboy). Hunden som aldrig blir mer än max ett år i sinnet, men på äldrer dagar kan vi konstatera att kroppen inte är det den en gång varit. Visst har han alltid varit ganska bufflig och som slyngel till och med riktigt jobbig, men man förlåter honom så fort för han är så himla snäll. Jag tror han måste vara den hund med det största hjärta som jag nogonsin mött. Jag skulle kunna skriva en hel uppsatts om grabben. Nej förresten, en bok. Kanske gör jag det en dag när andan faller på. Just nu känns fler ord mest överflödiga. I vilken ände skulla jag börja? Vilken av de 101 skrattretande historier om grabben skulle jag dra?

Här är en bild från Kevins 10 års dag då han bjöd hela hundflocken på poolparty i badgropen ;)


Tentafeber

Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera - jag vet - men låt min nu förklara varför.

JAG HAR DRABBATS AV TENTAFEBER, HYSTERI, SYNDROM, YOU NAME IT!

Imorgon är den stora dagen, ragnarök, världens undergång - min första tenta i medie och kommunikationsvetenskap. En miljon till den som utan att titta i mina böcker vet vad Semiotik, Kritisk diskursanalys, retorikanalys, samtalsanalys och neoformalismen är. Det är det som tentan rör.

Mina dagar har i stort sett, sett ut såhär de sanaste dagarna:

08.00 - Klockan ringer. Jag ska bara....
08.30 - Vaknar i paniiiiik. Shit pommes frites! Studdsar upp och går ut en sväng med Nell i pjamas och gummistövlar
09.00 - Inne igen. Nell tigger frulle. Jag fixar och drar sedan fram böckerna, anteckningarna, instuderingstfrågons, övningsproven, mindmapsen etc.
09.45 - Drar på mig kläder, packar ihop allt ovan nämnt och drar till skolan där jag ska möta tjejegänget och plugga
10.10 - På plats i bibblan, lite sen men det var de andra också. Sätte oss i Forumhuset och börjar förhöra vandran, förklara saker vi inte fattat för varandra, spela frågespel och läsa varandras anteckningae
12.00 - Lunchtajm! I en hel halvtimme snackar vi INGET plugg
12.30 - Pluggtajm igen...
14.00 - Uppbrott. Dags att knata hem till Nollan för att gå långpromenad i skogen och sedan läsa lite i hallen tillsammans med henne.
16.00 - Promenad med Nell igen....
17.00 - tillbaka till skolan för pass nummer två
20.00 - Biblioteket stänger och vi skiljs åt. ag kollar på det restrerande av Idol när jag kommer hem
21.00 - Pluggtajm IGEN
00.00 - dags att sussa

00.00 - 08.00 - Drömmer om skolan och tentan samt små djävulsbarn och vaknar hela tiden. Måste tända lampan för att jag blir mörkrädd. Jens blir sur och kan inte sova för att det är ljust. Jag tänker på läskiga djävulsbarn. Vaknar med ett ryck och är kallsvettig.

Tentafeber var det jag. Fy fan...

RSS 2.0