En spännande vår!

Jag ville egentligen bara skriva lite snabbt att jag lever. Och att jag är lycklig. Äntligen känns det som att jag serveras lite medvind. Det är också så himla mycket kul att se fram emot den här våren. Snart kommer planerna här, men det är allt ifrån resor till SSRK-ungdomsgrejer som är i antågande. Planeringen tar upp den tiden som inte hundarna spenderar.

Jag är så fantastiskt glad att alla tre hundarna finns i mitt liv just nu. Känns som jag älskar dem mer än någonsin! När jag kurar ihop mig i min källare på kvällarna och ser dem utsträckta på golvet nedanför får jag alltid en nöjd och nästan lite gråtig klump i halsen. Det kan låta ledsamt med det är en sån där skön klump som i allafall jag kan få när jag är rörd och glad.


Ingen Hållsta-trip

Det blev ingen hemvändning eller utställning i Högbo för Tess och mig den gångna helgen. Det lilla hundskrället löper fortfarande och att stoppa in henne i bilen tillsammans med ett gäng hanhundar då kändes inte optimalt!

Istället har vi tränat närsök, åkt på utflykt och gått promenad på nytt ställe samt tagit en lång solig tur på Kärsö tillsammans med Anne och Saga. Sagis hittade både en rådjursklöv och en skalle från vad vi gissade tillhört en hare. Hon var löjligt stolt över sina fantastiska bedrifter. Saga är en dotter till pappas gamle favorit Kevin, Stanroph Sandboy, och det syns verkligen på uttrycket.


Träna din hund för utställningringen


På lördag åker jag hem till Hållsta för att gosa med valpar och preppa hundar inför söndagens utställning. Längtar såklart också efter att krama om Billy bonkis igen! Hemma har det trillat in så mycket kul i brevlådan som jag vill bläddra i. Apportören och Golden Nytt såklart men även ett nummer av Shooting Gazette som jag bad mamma att plocka med hem till mig från CRUFTS, och inte minst Book of Champions som tydligen anlände igår. Ahhh, pepp!

Artikeln "Träna din hund för utställningsringen" som Linda och jag skrev till Apportören har jag ju dock typ redan fått se eftersom den ligger som PDF på ssrk's hemsida. Jag har skrivit det på facebook, men vill tacka för alla fina ord om artikeln även här.


Levenghyl-teamet på CRUFTS

Philippa Williams, som nu både Linda och jag jobbat som elever och kennelflickor hos, håller sedan många år tillbaka en uppskattad demo på CRUFTS där hon visar lite grundövningar med hjälp av sina elever och vänner. Philippa har gjort sig ett namn genom att träna sina hundar till Field Trial Champion-nivå med belöningsbaserade träningsmetoder och fluffiga mjukisleksaker.

Årets demo är liksom tidigare år härlig att titta på och jag ler mig igenom showen. Kanske för att jag känner så många av hundarna, blir nostalgisk och rörd. Boycie och Monkey var bara halvårsgamla när jag träffade dem första gången två veckor vid Webton Court år 2004. Andra gången när jag jobbade som elev åt Philippa hösten 2006 och då drillades båda herrarna inför start på open trails. År 2006 föddes cokså Brave i FTCH Glenpatrick Eve's sista kull och jag fick följa hans första tid i livet. I dag är både Monkey, Boycie och Brave champions på Field Trials och Monkey har ett COM från IGL. Jag känner mig väldigt priviligierad över att få ha lärt känna de här faktastiska hundarna!

Och showens stjärna, lilla Secret, är en av cockrarna som fick mitt hjärta att börja slå lite extra för just jaktcockrar. Hon är arbetsgalen men väldigt kelen och tycker att hennes matte (Philippa Williams) är den häftigaste som finns.


Grattis till våra bruschor!

Tessan och jag skulle bara vilja slänga iväg ett fett grattis till våra lillebrorsor Linda och Toddy som hade en fin dag i Strängnäs på internationell utställning igår. En andraplacering i konkurrensen om bästa hane och CACIB kammade SEU(u)Ch Combine Quite A Boy (aka. "Toddy", "Herr Gris" eller "Kennel Combines Tröttaste hund) hem. "Första CACIB'et" konstaterade en överlycklig Linda med ett drömmande tonfall över telefon går....

Herr gris i egen hög person!

Veckan som försvann

Söndag, klockan är 21.20 och jag undrar var den här veckan tog vägen. Inte så att jag inte gjort något, men inte heller så att den varit överaktiv. Framför allt har veckan varit så himla skön. Allt har bara flutit på och jag har känt mig så glad. Och faktiskt så var det ett tag sedan jag hade en sån vecka.

Jobbet känns roligt, jag har Tessan i Stockholm, hundarnas nya dagmatte är toppen, jag har hunnit med att träffa mina vänner både på veckodagar och helgen, varit ute och slarvat i Stockholmsnatten, gå en lång solig runds på Kärsön i gott sällskap idag, haft storkok och varit på jaktapporteringskurs hos Palmkvist och Larsson. Och även om det låter mycket har jag inte känt mig speciellt stressad alls och haft flera kvällar i lugn och ro.

Ibland stämmer väl liksom bara det där jäkla livspusslet!

På kvällarna har vi haft korta träningspass. Tessan är så entusiastisk att till och med tanten taggar till!

Tessan gör stockholmsvisit

Igår när jag åkte tillbaka till Stockholm fick Billy bli kvar i Hållsta och Tessan följa med istället. Så ska vi hade två veckor framöver nu eftersom Tessan löper. Hon blev jätteglad att komma till Sockholm igen och igårkväll satt hon länge, länge bredvid min säng, log och ville bli klappad på huvudet.

Idag har hon varit hos Billys dagmatte och det har tydligen gått jättebra. Själv har jag suttit på kontoret och riktigt längtat hem till henne hela dagen. Vi har gått en vända runt sjön bara hon och jag, tränat lite inkallningar men mest bara bondat liksom. Nu ligger hon och sover vid mina fötter.

Tessan är verkligen som natt och dag när hon är i hundflocken och när hon är ensam med mig, och jag njuter av hur söt och liksom tillgiven hon blir här i Bromma. Även om hon nog aldrig kommer bli min på samma sätt som Nell och Billy har hon stulit en plats i mitt hjärta.

På hotell i England fick Tessa lov att komma upp i sängen ibland...

Morgonpasset på kennel Combine

Idag var det "min" morgon för att ta hand om jyckar. Mamma har det lite som regel, kommer vi hem med våra hundar och bor får vi ta ett morgonpass. Att ha två hundar och att ha ett helt gäng på morgonen är faktiskt rätt stor skillnad. Speciellt när de är så hungriga och morgonpigga som mammas. Tänkte att det kanske kunde vara kul för er läsa om hur en morgon på kennel Combine kan se ut, när en morgontrött Jenny ska rodda kenneln.

05.13 - Vaknar av att Doris låter som en säl och far runt på nedervåningen. Hon gör så när hon vaknar och är hungrig. Inte fasen att jag går upp före sex!!! Bara att ignorera och försöka somna om...

05.50 - Tio minuter kvar tills klockan ringer, men nu har även Magda börjat skälla så jag masar mig upp.

06.00 - Släpper ut Billy och Toddy som vill ut och kissa före frukosten. Börjar mäta upp mat till de andra enligt whiteboardtavlan i grovköket. De äldre jyckarna får Magnusson Kennel och de yngre Magnusson Meat & Bisquit i sina skålar.

06.02 - Ingen tid att låta fodret svälla. Då dör Dorka och Remy av hunger. Ställer ner skålarna en efter en till Nell, Magda, Tino, Doris och Remy. För att skapa en trygg rutin äter de alltid på samma platser i samma ordning. De flesta sitter och väntar på "varsågod-kommando" innan de börjar äta.

06.05 - Slut i skålarna! Släpper ut gänget i rastgården på gaveln och släpper in Billy och Toddy för att ge dem frukost. Idag vill dock inte Billy ha maten, tessa löper och då bantar Billy. Tar bort hand mat och börjar diska skålarna.

06.15 - Släpper in jyckarna som är på gavelgården. Dags att ta hand om valparna! Slår uppvalpmaten, som står på blöt sedan kvällen innan i tråget och ställer ner i valphagen. Medan de små äter städer jag bort kissiga och bajsiga tidningar och lägger på rena. Efter maten bajsas de såklart igen och jag får städa igen...

06.30 - Släpper in mamma Doris till valparna och gör i ordning mat till Tessa och Davy. Eftersom Tessa löper och Billy är helkär i Tessa fick hon och Davy sova ute i hundhuset inatt. När Tessa och Davy fått frukost släpper jag ut dem i stora rastgården så de får leka ihop.

06.45 - Åhh, alla hundar nöjda. Dags för frukost för mig... och sedan startar hundrastningen!

Man kan också ha valpmys efter 06.45 när lugnet är säkrat i huset!

Shopping shopping!

Bruschan och jag tog en tur till Vingåker för att fylla på garderoberna lite. Linda funderar på ny utställningsdräkt. Denna från Tiger of Sweden är en stark kandidat. Vad tycker ni? Visst vill vi se Linda och Toddy i såhär i ringen i Högbo om några veckor!?


En säng värdig prinsessan

Igår kom Linda till Stockholm och givetvis boade hon in sig i Bromma-källaren hos mig över natten. När det var sovdags bäddade Linda på ett par madrasser på golvet. Sen borstade vi tänderna. Vi lämnade inte rummet en lång stund men under den lilal stundet måste Nellan ha vaknat till och tänkt ”schyst, en ny bädd åt mig” för när vi kom tillbaka strax därefter såg det ut såhär i rummet!

 

 


RSS 2.0