På väg till Dalarna

Efter en helt sjuk vecka som gått i ett rasande tempo kom jag och jyckarna bara innanför dörren i Hållsta igår innan Nells snodde åt sig nyaste hundkorgen, Billy parkerade på dynan och jag ramlade i säng. Idag har vi njutit av vårväder och långpromenad - och nu är Linda och jag på väg till Dalarna och Matilda. Imorgon rockar vi SSRK-ungdoms övningsjaktprov!


Bästa Billy

För att han alltid finns där att borra ner näsan hos när man behöver och dessutom oftast känner på sig när hans matte behöver någon att luta sig mot en stund.


Leeuwarden - behind the scenes

Snudd på midnatt har jag hittat ett andrum. På gott och ont händer det mycket i mitt liv för tillfället. Holland i alla fall. Gissningsvis har ni redan sett resultat och bilder på kennel Combines hemsida, men här kommer lite behind-the-scenes bilder från vår tripp + några favoritbilder från utställningsdagen.


På väg ner hade vi lite pressat schema. Mat fick därmed intas på närmsta möjliga ställe, dvs. McD och BK typ. Hundarna fixk snabba bensträckare på rastplatserna utaför. Såhär i efterhand vill jag mest garva åt att vi faktiskt genomförde denna snudd på galna resa 5 personer och 4 hundar ihopträngda i en gammal Volvo.
Vi såg till att komma ner till Leeuwarden en dag innan utställningen så att både vi och jyckarna hann landa. Eftersom det var påsk var i princip allt stängt med efter två dagar i bilen njöt både vi och de fyrbenta av att promenera runt istället.På väg till utställningsområdet på annandag påsk. Fr v. Toddy, Tino, Doris och Tessa.Vi var jättestolta när Linda och Toddan vann öppenklassen!


Och ännu stoltare när mamma och Tino placerades etta i championklassen!Den här bilden får mig alltid att dra på munnen. Här ser ni alltså 3 välartade och duktiga championhanar som tar sin uppgift på allvar.... och en hoppgurka som inte vet hur man beter sig ;) Tino
....

Släng er i väggen äckel-fästingar

När den där lilla försmaken av vårväder kom för ett par veckor sedan fick bade Nell och Bill minst 10 fästingar. På Nellsan är de nästan alltid bara att plocka bort, men stackars Billy får ofta små sår/utslag där en äckel-fästing har suttit. Nu är vi dock rustade för den kommande fästingsäsongen alla tre! Nell med ett Scalibor, Billy med frontlinedroppar och själv fick jag vaccin igår. Jag har kommit så långt I vaccinationsprocessen att jag inte behöver ta nästa spruta förrän om 5 år. Skönt!

Varje år när våren och fästingarna kommer blir det ett himla ståhej om olika fästingpreparat I diverse diskussionsforum. Precis som jag kan uppleva det med hundfoder är det ett himla propagerande för olika märken och varianter – bestämda åsikter om vad som är bra eller inte.

Och precis som med foder tror jag på att gå på sin egen magkänsla. Man vet/märker ju faktiskt bäst själv vad som passar och funkar på de egna jyckarna. I mitt fall blir det Scalibor på Nell för att jag tycker att det är det preparatet som håller fästingarna borta bäst. Billy tycks dock bli lite röd och irriterad I huden av halsbandet och får därför droppar I nacken istället.Pussel

Idag ska jag dela med mig av ett av mina favorituttryck: Hjulet snurrar, men hamstern är död.

Jag delar med mig av detta för att det är just så jag känner mig efter de senaste veckornas resande, flängande och jobbande. Får ni ibland också bilden av ert liv som ett pussel? Att man måste vrida och vända på bitarna för att få ihop det – och bara när det passar ihop perfekt flyter det på. Om någon bit är för liten blir det tråkiga glapp. Men värst är det när någon bit inte får plats – då blir livet inte komplett på nått vis. Man får banka ihop pusslet med våld eller prioritera bort.

 


Bilder och berättelse från Holland kommer givetvis så snart den där jäkla datortid-pusselbiten har bankats på plats I livspusslet…


Kvalitetstid

Ikväll har jag hängt med mina bästisar och catchat up efter allt för många dagar isär. Vilken värme Nell och Bill sprider i mitt arma mattehjärta. Det är fasen helt sjukt vad mycket jag älskar de två. Nu ligger båda utslagna och jag har krupit ner under täcket. Nell snarkar under sängbordet och Billy sover djupt på mattan ihop med sina två favorit gosedjur. God natt!


Godmorgon Sverige!

Vi körde ut från utställningsområdet ungefär halv fem på eftermiddagen igår, och sen har vi kört heeeela natten. Nu har vi just droppat av Malin i Linkan och nästa stopp är Katrineholm där Billy har bott.

Hur det gick? Två klassvinster och två släta excellent. Vågar ni gissa vem som fick vad!?


Framme i Leeuwarden

Efter manga och langa timmar i bilen kom vi antligen fram till Leeuwarden, Holland igarkvall. Att resa fem personer och fyra hundar i en gamal volvo kombi hela vagen har varit lite av en provning, men i det stora hela har det gatt bra. Hundarna har varit superduktiga och chillat i bilen mellan stoppen pa rastplatser dar de fatt stracka pa benen. Inte riktigt samma motion de ar vana vid om man sager sa, men de tar det mesta med ro och verkar liksom vi lite trotta av resan.

Har i Leeuwarden bor vi pa ett jattefint hotell dar det ar tillatet att ha jyckarna med mot en extra avgift. Den Hollandska synen pa att ha hundarna med verkar lite anorlunda an hemma. De far exempelvis hanga med ner i restaurangen om man fragar innan. Daremot blir det boter om dom skulle "do their needs" pa hotellets omrade bade ute och inne, haha!

Igar gick vi ut for att rasta hundarna, men hamnade lite av en slump pa en fin restaurang dar det inte var natt problem att ha med fyra stora jyckar in. Vi lotsades till ett rymligt bord en fin sal med varldens ljuskrona i taket och det stalldes fram vattenskalar till hundarna. Jattetrevligt och nagot jag aldrig varit med om tidigare!

Imorgon ar det utstallningsdags. Tanken ar att Tino, Toddy, Tessa och Doris ska delta och Linda vill aven testa visa Toddy och Tessa i Brace da det verkar vara en officiell klass har. Pa den har sidan kan man lasa mer om utstallningen. 

Hejsvejs!

Nu kör vi snart över bron. I sann Sunes sommar style sitter vi packade som små sillar alla nio!


Nu luktar det såpa

...i min nystådade brommakällare och jag ska stänga ner datorn. Nellsan stannar i Stockholm och får spendera påsken hos Birgitta. Billy följer med mig på hemligt uppdrag! På väg hem till Hållsta vi nämligen stanna på hemlig ort och reka lite för en kul grej som är på gång med SSRK-Ungdom. Håll tummarna för att allt klaffar - då kommer alla ni under 26 år med retriever och spaniel ha något grymt kul att se fram emot!


Ser fram emot att få snuffa på Davy (Combine Steward of The Line)
och Dagny (Combine Still On Line) ikväll!
Snabba ryck!

Ja, just nu snurrar karusellen verkligen på högvarv. I Tyskland hade våren anlänt. Tulpanerna blommade I parkerna och björkarna hade fått gröna skott. Att återse mina kompisar från San Diego, var minst lika underbart och vi utnyttjade verkligen tiden ihop. 90-talsklubb, middagar ute, kaffe på uteservering I centrum och parkhäng. Att saga hejdå igen är aldrig kul, men jag vet att vi kommer att hålla kontakten och det gör det lite lättare. Lyckan over att ha träffat så fina vänner överväger klumpen I halsen over att man inte kan ses så ofta som man vill.


Bästa brudtrion återförrenades i ett soligt Stuttgart

 

Nu har jag varit tillbaka I Stockholm några dagar, men kommer ni ihåg det här? Bara Sandra och Hanna vågade gissa och båda var på rätt spår. På fredag startar vi nämligen en bilresa ner till Holland, Leeuwarden där vi har lite jyckar som ska springa vänstervarv på annandag påsk. Spännande!

RSS 2.0