Vintern rasat ut bland våra fjällar

Imorgon är det valborg och det firar vi i SD vill jag lova. Det blir en champagnebrunch som start på dagen, därefter vidare till Mission piont (vid stranden) för chill, vid 16 tänder svenskamerikanska handelskammaren en valborgsmässoeld som vi självklart ska beskåda och sist men inte minst står ett underwear-party på schemat. Jag tror att det kan bl en mycket märklig dag. Notera att märklig i detta fall har en bra innebörd.

God natt kära ni och jag önskar er en underbar (och märklig!) valborg vart ni än råkar befinna er!


Såhär såg det förresten ut på Mission Beach idag. En underbar fredag i sann San Diego stil.


The crew: Davide, Marcel, Min, Char & SashaSascha är fånig... och Min är sötJag tycker att Charlottan sammanfatar vår straneftermiddag på ett superbt sätt!
Lycka i en ask

San Diego är numera så mycket vardag att jag ibland måste stanna upp och se mig omkring för att inse hur fantastiskt bra jag har det här. Under solens stålar lever jag loppan och umgås med människor som jag kommit att tycka så hemskt mycket om. Tanken på att det inte kommer att vara för evigt är näst intill outhärdlig och kommer krypande allt oftare. Idag när Sascha skjutsade hem mig från ett perfekt strandhäng fick jag en vemodig klump i halsen. Efter två sushirullar och en påskhare av choklad tillsammans med Muriel (världens bästa roomie) bubblar dock lyckan åter i kroppen.

Tiden här i San Diego känns som att detn går i dubbel hastighet. Men som min trognaste facebook-chatt-vän Tony skrev här om dagen Den bästa tiden är den som går fort...Såhär skönt kan man ha det en håltimme mellan två lektioner en
helt vanlig torsdag på SDSU. San Diego - jag älskar dig!


What happens in Vegas...

Ja, långt uppehåll igen. Vegas, ja. Ann-Sofie skrev till mig att det var "så långt från Hållsta man kunde komma", och efter att ha spenderat förra helgen där kan jag bara instämma. Det är en galen plats. Det är pråligt och det är fejk. Mest imponerad var jag nog av hotellet "The venesian" som hade som en hel liten stad uppbyggd som en kopia av Venedig innuti. Galet!

Att vara ett partysuget tjejgäng i Vegas är inte svårt. Mycket är gratis och gratis är ju gott, ahah! Fast ibland blir man lite fundersam, på klubbarna vi besökte var det ofta öppen bar för damer fram till midnatt. Jag försökte vid flera tillfällen beställa en cola, men det gick inte för sig. En slät cola fick jag betala för, men en vodka/cola var dock gratis - så sjukt! Självklart betalde jag för att få min cola, om inte annat så av ren envishet...

I Vegas var jag fortfarande utan kamera så här kommer ett par bilder som vi tog med en engpngskamera:


Dessa vackra damer var mitt resesällskap. Fr v. Kat, jag, Line, Jessi & Juli


Jag fick en lila fjäderboa av ett möhippegäng, den följde sedan med oss hela kvällen.Nästa dag gick vi in i turistrollen, här posar jag framför kända Bellagio HotellPå kvällen gick åt vi middag på The Sugar Factory där vi också testade godis-cacktails. SOCKER!På söndagen var vi lite trötta och vägen hem genom öknen kändes aldrig så lång...


Hasta La Vista

Tjejerna next door ska göra en "roomie-resa" till Las Vegas i helgen. Jag är inte deras roomie, men nästan och blev således erbjuden den sista platsen i bilen. Vad gör man? Inte tackar man nej i alla fall! Så nu bär det av till Las Vegas. Som grädde på moset vaknade jag upp utan röst idag. Alltså inte ens hes, jag är stum! Men det kanske är lika bra så jag inte kan spela bort alla min a slantar eller säga "I do" till någon Elvis-präst...


My own private bathroom at SDSU

Jag har de flesta av mina klasser i The Communication building, en ganska gammal och sliten byggnad, men jag gillar den. Den paminner mig om skolbyggnader man ser i amerikanska high school filmer, men moblemanget, planlosningen och inredningen.
.
Damtoaletten pa nedre plan bestar av tva bas, det ena med dorr och det andra med bara ett draperi. Rummet ar gammalt och slitet och pa vaggarna har manniskor klottrat saker. Amerikanskorna verkar vara for fina i kanten for att anvanda baset med draperiet som dorr sa det ar aldrig nagon ko till det. Jag bryr mig inte sa mycket om det dar med privacy, ahaha, och ogillar att sta i ko sa det baset har nastan blivit som mitt privata.
.

Dessutom har nagon klottrat en fin dikt pa vaggen som jag alltid laser tyst for mig sjalv:
.
Failing to fetch me at first,
Keep encouraged;

Missing me one other place,
Search another;

I stop somewhere,
Waiting for you.

We ♥ LA

Så, helgen. Kan sammanfattas som en av de bästa helgerna sedan jag kom till San Diego. Här kommer en liten bilddagbok. Skrolla ner och häng med till Hollywood, walk of fame, usa hostel, pubcrawl, Venice beach, Santa Monica, The Suppr Club, med mera...

Efter att ha liftat med Ebba och Pär till Hollywood och slängt in våra prylar på vårt Hostel styrde vi kosan mot Hollywood Boulevard and The Walk of Fame, vilket var ca 3 minuters promenad från hostelet. I änglarnas stad hälsades vi välkomna av en gatu-ängel.


Ängeln var väldigt vänlig. Han lyfte mig mot skyarna och sedan gav han oss massa tips på saker vi skulle kika på och eftersom vi inte direkt gjort någon egen research, då beslutet att åka till Hollywood var väldigt spontant, tog vi hans ord som lag!

 

 

Första stoppet blev Mels Diner i en byggnad som tydligen brukade vara "Max Factor-huset" in the old days, men numera (sedan typ massa år) är ett snabbmatshak. Jag körde på snabbmatstemat, de andra var lite hälsosammare... Efter detta kikade vi på massa gamla biografer (som var kända enligt min turisttidning) och kollade även in Roosevelt Hotel där Matilyn Monroe gjorde sin första magazine plåtning.

 

 


Och sedan promenerade vi The Walk of Fame för hela slanten och tog massa bilder med sjärnorna såklart. Här är ett urval med några favoriter. Jag sände lite kärlek till Tom Hanks, Line ville trycka till Charlie Sheen, Julis hjärta bultade för Kenau Reeves och så sist med inte minst posade jag min mamma (Lena Widebecks) stjärna såklart.

 

 

Vid Kina teater grejen (minns inte namnet - DÅLIG turist) fanns det massa utklädda knäppgökar som vi skrattade åt och sedan tryckte jag och Line våra händer och fötter i Harry Potter skådespelarnas avtryck. TÖÖÖNT!

 

 

Sen fick vi för oss att vi ville kolla på Hollywood skylten. Ser ni den där i bakgrunden mellan palmerna? Vi promenerade nog en timme för att komma dit, men den var mycket längre bort än vad man kunde tro. Tillslut gav vi upp, tog lite misslyckade hopp-bilder och promenerade en timme tillbaka. Vanligtvis är väl en timme ok, men i ballerinaskor + stekande sol + värme var det JOBBIGT!Tillbaka på hostelet gjorde vi oss redo för att äta BBQ med våra rumskompisar och sedan följa med på hostelets pubrunda. Ett mycket lyckat beslut. Såhär vackra och taggade var vi innan avfärd ut i Hollywood natten.

 

 


Det var Hollywood och vi gick all in. Kvällen var så lyckad och avslutades med en drive through på McDonalds i vår osyliga bil (vilket sista bilden illustrerar)...

 

 

 

Morgonen därpå hoppade vi på bussen med sikte på Venice Beach för att kolla på fler knäppgökar

 

 

I Venice Beach fanns massa galningar. Det var en superknasig atmosfär där och man det som  var spännande var att crazy var det normala där och om man inte var crazy var man den som var onormal. Does this make any sense? I alla fall tro jag att alla medical maijuana centers där typ vem som helst verkade kunna få recept (de hade liksom inkastare på gatan) kan ha haft något att göra med saken...

 

 

Från Venice Beach promerade vi till det mycket mer städare (och tråkiga) Santa Monica Beach. Därefter var det dags att ta bussen tillbaka till Hollywood men vi hamande lite på sné. Som tur var körde en trevlig karl vid namn Oliver förbi och frågade om vi ville ha skjuts till Hollywood. Han verkade ok så vi hänkade på och han skjutsade oss inte bara hem, han bjöd även in oss att följa med honom till den populära klubben "Tha Supper Club" senare på kvällen vilket vi senare tackade ja till och hade ännu en underbar natt i the city of angels.

 

 

Söndag morgon erbjöd två bitter från vårat Hostel att köra oss till San Diego eftersom det var deras roadtrips nästa destination. Det kortade ner vår Hollywood vistelse något, men skjuts kan man inte bara tack nej till här i USA. Public transportation funkan, men det är drygt! För att trösta oss slängde vi bara en våra väskor i Villa Alvarado (eller Villa Alcatraz som vi börjat kalla det) och drog på brunch på The Daily Grind. Ett perfekt avslut på en perfekt weekendresa!

 

 

 

 


Everybody comes to HollywoodHelgen spenderades med två av mina favorit-tejer från SD. Allt var så okomplicerat. Vi åkte dit och bara var och vi hade sån tur, allt bara flöt på utan att vi planerade något egentligen. En längre redogörelse kommer givetvis, innehållande bilder. Det var i allafall en perfekt och fårvånandevis billig weekendresa. När vi strosade längs Hollywood Boulevard, kollade in galningar på Venice Beach eller gjorde oss redo att vimla ut i natten var det med lyckliga såpbubblor i magen. När jag snubblade över Lassies stjärna på the walk of fame var såklart lyckan på topp!

 


And no you don't wanna mess with us


Hot and dangerous
If you're one of us then roll with us
'Cause we make the hipsters fall in love
When we got our hot pants on and up

Tonight we're going har-har-h-h-h hard
Just like the world is our-our-ah-ah-ah ours!
We're tearing it apar-par-par-pa-pa-pa part
You know we're superstars
We R who we R

We're dancing like we're dumb-dum-duh-duh-duh dumb
Our bodies going numb-num-nuh-nuh-nuh numb
We'll be forever young-yun-y-y-y young
You know we're superstars
We R who we R


Knasig vecka - dålig blogg

Denna vecka har jag skrivit flera midterm exams och haft en stor inlämning i min konstklass. Ja, jag tar en konstklass. Hur jag hamnade där är en historia i sig. Idag nöjer jag med en annan historia, eller kanske snarare ett erkännande: jag är utan kamera för närvarande. Den är stulen och det är tråkigt att blogga utan bilder.

Just nu känner jag mig dessutom rätt slutkörd. Jag har pluggat som en galning flera nätter och fortfarande haft massa läsning kvar sista kvällen innan proven. Gått till skolan och skrivit tenta. Efteråt har jag somnat i solen på mina anteckningar pluggandes inför nästa prov. Aldrig har jag tagit tentor så oförberedd och sliten. Men vet ni, jag är en fighter och jag har klarat dem. Inte med speciellt stor marginal, men vad gör egentligen det?

Idag spontanbestämde Juli, Line och jag oss för att dra till LA i helgen. Vi har alla fre-sön lediga från klasser och prov så vi passar på. Vi ska promenera walk-of-fame och spana i knasiga typer på Venice Beach. Avfärd 10 am imorgon. Jag längtar! Men först skriva klart en skoluppgift och åka på Pasta-party hos Italiernarna för att fira Elio som fyller år.

Livet kunde definitivt vara värre, haha!


Abstinens

Just nu lider jag av stark hundabstinens. Eller inte ens det. Snarare Nell-och-Billy abstinens. Jag saknar så att borra ner näsan i en hundpäls. Igår gick det så långt att jag slängde mig över en pudel för att snuffa lite hund. EN PUDEL!

Jag saknar Billy som gnossar ner sitt huvud i mitt knä och ramlar ner i någon slags liggande position. Jag saknar hur han apporterar min hand när han vill ha uppmärksamhet. Jag saknar hans busiga språng när jag visar tennisbollen och ivern i hans blick när han blir uppspelt. Jag saknar till och med hans otåliga gnisslande när jag är långsam på att klä på mig när vi ska ut på promenad, ett läte som annars retar gallfeber på mig. Självklart saknar jag även min prinsessa. Hennes äckliga slängkyssar och gruffande "prat". Jag saknar hennes skrufs-anfall och hennes eviga önskan om att bli kliad på svansroten. Jag saknar att skratta åt hennes ivriga blick när hon börjar tigga middag långt innan det är dags eller strax efter att hon fått den (pga att hon glömt bort att den redan serverats).

Jag saknar mina bästisar!


Jag saknar att sitta i soffan och se dessa nöjda och trötta filurer i hallen. Bilden togs
sista dagen i Örebro och jag för en tår i ögonvrån när jag inser att denn aldrig kommer
att utspelas igen. Studentgatan 22 är inte vårt hem längre. Lite sorgligt när man tänker på det.


Spring Break 2011

Lång frånvaro. Bloggen tog spring break med mig och sedan behövdes några dagar att återhämta mig från PDP (post-travel-depression) innan jag fick igång den igen. Men här kära vänner har ni anledningen till min långa frånvaro. Jag slutar skriva nu - tryck på play så fattar ni.


RSS 2.0