Här kommer alla känslorna på en och samma gång...

...för många känslor är det. Här sitter jag nu och skriver i mitt nya hem. En tvårummare på studentgatan som jag kommer att dela med Jens, Nell och förhoppningsvis Billy. Första gången jag såg lägenheten höll jag på att börja gråta - skulle jag bo där i tre år? Nu när grejjerna börjar komma på plats och vi blivit lovade att få måla om känns det mycket bättre, till och med jättebra! Lisa finns i grannporten vilket såklart är skitkul. Hennes kille, Jens, verkar vara en skön snubbe också.

Men även om innsidan på lägenheten är lite sunkig så är omgivningarna så mycket bättre. Det kunde inte blivit specliellt mycket bättre alls alltså! Det bora bara studenter här och vi bor precis granne med universitetet. Kommer inte vara något problem alls med hundarna tror jag! Men det allra allra bästa är att bakom lägenheterna breder en stor öng ut sig och bortom den massa massa skog. Jag var ute en dryg timme imorse och bara gick och var helt salig. Billy kutade som ett skållat troll och tyckte att livet var toppen. Det skulle vara en agilitybana på gården som saknas bara ;)

Igår var det registrering i skolan. Full rulle hela dagen med info i aulan, fadderutdelning och rundvandring. Sen på kvällen var det fest med humanisktiska sektionen och utgång. Har träffat tre tjejer som jag hängt ihop md lite, Emelie, Anna och Bea. Har också hängt lite med två killar i grannporten som är skittrevliga och gillar hundar.

Tror nog att det här kan bli riktigt bra. På måndag börjar skolan, men innan det ska Tigerhoppet betas av.....

Här föler lite bilder från mitt nya liv. Teknisk som jag är lyckades jag inte rotera bilderna så ni får väl nackspärr på kuppen när vi ska kolla med den bjuder jag på ;P

   

1. Jens i köket vid första måltiden som lagades i lägenheten - snabbisar med bacon
2. Billy i den härliga skogen
3. Vår lägenhet sedd från den stora ängen. Vi bor i det brunröda huset
4. Vårt vardagsrum som det ser ut just nu

Arg som ett bi och svettig som en lök!

Första delen av dagen var schyst. Vaknade av att det var sjukt kallt i mitt rum vid åtta-tiden, gick upp och fixade te och två digistivekex som jag mumsade framför ett avsnitt SATC. Packade sedan ihop delar av mitt rum inför flytten. Halv ett skjutsade jag Malin till stan för hon skulle jobba. Hade fyra snabba ärenden att uträtta: Köpa ingefärsgodis, lämna in kläder till Myrorna, fixa ett batteri till min internetbanksdosa och sist men inte minst skicka mammsens stövlar med bussgods till sin nya ägare.

Först fixade jag ingefärsgodis. Lite svettigt att hitta parkering men tillslut gick det! Fortsatte med bilen ner till stan där jag stannade till vid bussgods. Lunchstängt - fan - men bara en kvart till det öppnade så jag slog mig ner i solen och slappade så länge. När det öppnade var jag först in och langade upp stövlarna på disken.
Gubben: Har du ingen kartong?
Jag: Nej, kan man inte köpa det här?
Gubben: Neeej .. du behöver ditt kontonummer också, om mottagren ska betala

Ringde mamma som skulle försöka trolla fram sitt kontonummer. Själv gick jag raskt ner till stan för att ragga kartong och lämna kläderna på Myrorna. Solen stekte och svetten klibbade på ryggen. Lämnade kläderna till en tant på Myrorna och frågade samtidigt om jag kunde få eller få köpa en kartong till stövlarna.
Tanten: Njae... vi har ju massa kartonger i källaren men dom ger vi nog inte bort
Jag: Men kom igen! Jag kan köpa en om det är så!
Tanten: Neej det går inte för sig
Jag (blir fruktansvärt less & en smula förbannad): Ok, hit med mina grejer igen. Tänker inte skänka en pryl hit igen i hela mitt långa liv, fattar du!!??

När jag släpat ut påsen igen ringde mammsen och sa att baken inte kunde lämna ut kontonummer via telefon utan att jag fick gå in på banken och ta reda på mitt istället. Sagt och gjort. Fick vänta 30 jävla minuter på mig tur och det gick på 30 sekunder att trolla fram kontonummret. Det var sjukt varmt i väntrummet och jag fick lökringar under armarna samtidigt som jag tackade gud för att jag valt flip-flops före jympadojjorna. Chansade sedan på Åhlens där jag faktiskt fick en kartong!

Tillbaka till gubben på bussgods med kartong och kontonummer. Han packade ihop paketet och vi skrev en följesedel. Sen ville ha ha betalt. 160kr för frakt. Jag langade upp kortet på disken varpå jag möts av ett flin och kommentaren att de inte tar kort. Jag bara glodde och visste varken om jag ska skratta eller gråta. Du kan nog ta ut pengar i kiosken, försökte gubben.

Kiosken var stängd så jag fick gå till tågstationen för att ta ut. Svetten inte bara klibbade, den rann och jag svor hela vägen  Kändes aningen bättre efter det. Fick springa tillbaka till bussgods för att parkeringstiden höll på att gå ut. Svettades som en gris. Kom fram till bussgods och betalade till gubben. På väg ut sa han: "Välkommen tillbaka!" "Tillbaka in my as", sa jag fast tyst så att han inte skulle höra. På vägen ut sparkade jag till papperskorgen så hårt jag vågade i mina flip-flops


Tre dagars resumé

Just hemkommen efter att par intensiva dagar. I fredags var jag och Jens på Centralbadet i Stockholm och fick massage. Jag har aldrig fått det sådär av ett proffs förut och det var gudomligt! Passade på att simma en kilometer och relaxa lite också. På kvällen packade vi in alla Jens prylar i hans pappas skåpbil, och sen var det dags för kräftskiva!

Gårdagen börjades med tidig uppstigning för att åka med skåpbilen och Jens prylar till Örebro. Oskar, Jens brorsa hängde med som sällskap och bärhjälp. Utan honom hade nog Jens och jag dödat varandra när vi försökt få in prylarna. Nu har vi i allafall soffa, TV, matta, skrivbord och bäddade sängar i lägenheten! Uppdaterade även med lite köksprylar på ÖB, lite snabbmakaroner & nudlar samt skithuspapper osv. Det är helt sjukt vad mycket man behöver och ändå tycker jag att vi kör väldigt basic. Fast tesil och lös-te måste man faktiskt ha, det fick jag till ock med Jens att fatta. Det var svårare med Big Pack glassen, där gav han inte med sig...

På eftermiddagen åkte vi hemåt. Grabbarna släppte av mig i Uppands Väsby (TACK!) för att jag skulle på funktionärsträff för Goldenklubben. Det bjöds på fin middag med en underbar ryggbiff till huvudrätt. Efter maten blev det barchill även om medelåldern som vanligt var lite hög...

Idag har vi suttit och diskuterat i grupper. En dag jag både kunde ha och mista. Känndes tyvärr som ett väldigt slöseri med en fin dag och mina tankar var emellanåt tillsammans med Billy och Nell på Hedlandet vandrandes längs vattnet i solskenet!

5öre och packningssvårigheter

Har varit tre sköna dagar på mitt hjärtas femöre tillsammans med Malin och Hannah. Vi körde upp i trogna Les Oples i måndags och käkade non stop hela dagen. Det var lite halvdant väder så vi glodde på SATC-filmen på min dator + några SATC avsnitt.

I tisdags tvingade jag mina två vänner till Boda Borg. Som jag misstänkt tog det inte lång´tid innan de var pepp pepp pepp. Vi klarade nio banor och fick nittionio blåmärken, lite skrapsår och en kalle-bula i huvudet. Jösses, vi gav verkligen allt! Jag höl på att halshugga Hannah och Malin gjorde ett riktigt dödsdyk i spindelnätet. På eftermiddagen gick vi promenad med Nell och Billy som såklart var med, badade och såklart - åt!

Igår (onsdag) tog vi sovmorgon och åt slappfrukost. Det var väldigt varierande väder. I ena stunden solsken och vi stekte på altanen och i andra stunden regn. Vi hann med ett dopp. Jag slängde mig i med ett krigsvrål, Hannah dök med ett plask och malin gjorde sitt specialhopp "Den bedjande munken". På kvällen kom mormor och morfar och vi lagade middag. Vid halv nio rattade vi Les Oples hemåt. Släppte av Hannah och Malin på vägen och körde sista biten själv. Vid Rosvik blinkade blåljus och det stog "olycka" på trianglar. Jag fick panik och kunde inte kolla, körde bara sakta förbi.

Idag ska jag försöka packa ihop mitt rum inför flytt till Örebro. Det går inge bra. Varje gång jag rör väskorna får jag panik. Jag måste var den mest osjälvständiga människan i världen. Klarar inte förändringar. Helst ska allt bara vara som det alltid har varit. Ringde Malin som lovade att hjälpa mig ikväll efter agilitymötet.

Agilitymötet ja, sjukt otaggad. Funderar på att få "ont i halsen" skulle vara det bästa. Eller kanske få halsfluss till och med så att jag missar hela tävlingen. Inerst inne vet jag ju dock att jag är aldeles för pliktrogen för att bli "sjuk"...

Tur att Mille och Boel kommer hit för hundträning om ett par timmar för att hjälpa mig ur min misär. Vi ska träna med vilt ute på hedlandet!

Olika personligheter!

Alldeles nyss blev jag så full i skratt. Kevin, Billy och Nell har fått tillbringa morgonen i köket tillsammans med mig. Men aldeles nyss började de bli lite otåliga och ville ut och gå. Jag behöver jobba lite till vida datorn och gav därför gänget varsin morot att syselsätta sig med. Alla tre gjorde olika saker med dem - som såväl reflekterar deras personligheter!

* Billy - Tog mototen försiktigt och la sig under bordet, placerade moroten mellan framtassarna och började försiktigt att gnaga.

* Kevin - Hade redan sin stora goseschnauzer i munnen så han satsade och fick upp gapet en liten aning till så att han lyckades pressa in moroten också! Gick sedan runt och var lycklig och snark-andades ett tag innan han spottade ut goseschanzer och mototen, smackade i sig moroten i tre tuggor och greppade sedan sin älskade goseschanuzer igen...

Sist men inte mist (och lätt gullugast) var....

* Nell - Högg tag i moroten och sprang sjungandes till Bessies beanbag där hon spottade ut den och rullade sig sedan på den länge och väl muntert grymtande. När hon tillslut reste på sig hade moroten rullat under beanbagen. Hon letade en stund med kom sedan av sig och gick och la sig


Utmanade!

Nell och Billy har bivit utmanade att visa sig själva i fyra bilder....

SVCH COMBINE ELLE, "Nell"

                    
1. Agility-Nell. Nell har med åren lärt                     2. Sjåp-Nell. Nell är hatar när det är
sig att gilla agility. Hon är inte snabbast              dags för kloklippning. Hon skriker i högan
direkt, men älskar att jobba nära mig!                  sky i förebyggande syfte, ifall att liksom....

                
3. Bad-Nell. Nell har med åren utvecklat            4. Gos-Nell. Kel är ändå det Nell värderar högst
en sjuklog relation till vatten. Hon SKA               här i livet. Näst efter mat såklart...
vara i det. Inte simma, men vara!

SU(U)Ch COMBINE HENNESSY, "Billy"

               
1. Apporterings-Billy. Att få apportera                 2. Agility-Billy. Han far som en glad            
är det bästa som finns!                                         sprattel-gubbe runt banan

              
3. Fegis-Billy. Grabben är en mjuk kille           4. Gos-Billy. Skulle nog gärna sova i sängen
det går inte att komma ifrån. Agility-                  om han fick. Här har jag skickat dit honom
gungbrädan är tex fortfararande läskig            för att väcka Linda!   
efter flera år av träning ;)

En försenad uppdatering

Borde uppdaterat för länge sedan. Jag veeet. Men jag har faktiskt gått och dragit på det eftersom jag inte tycker att det ska bli så... angenämt. Flera väntar säkert på uppdatering från Golden Specialen, och det är just det som jag bävar för att skriva om för jag skäms. Jag skäms för goldenfolket. Det klagades hit och klagades dit. Visst drog prisutdelningen ut lite på tiden och var kanske lite knapp men det sista man gör är klagar. Man ska tacka och ta emot för att det finns folk som faktiskt ställer upp för oss andra och annordnar sådana trevligheter som just Golden Specialen.
 
Men det var på söndagens DP-prisutdelning som jag skämdes som mest. Jag var nästan tvungen att gå därifrån. Folk stormade in mitt i prisutdelningen och skrek "STOPP! DET HÄR ÄR FEL!". Jag ville bara sjunka genom jorden. Sedan utbröt en häftig diskussion mellan arrangör och tävlande där flera höjde rösterna. Herregud.
 
Jag tycker att flera behöver ta sig en ordentlig tankeställare. Gör vi inte allt detta för att det är kul? Var det kul? Gjorde hundarna bra ifrån sig? Var det trevliga dagar i skogen? Om man kan svara Ja på dessa frågor tycker jag att man kan strunta i resten.  Framförallt bör man tävla emot sig själv. Blir det dock fel i ett resultat får man rätta till det i efterhand om det känns viktig för en. Att gräla och bryta prisutdelningar är bara desperat.

Jag tycker att DP-priset ska bort. Inte för att det är en dålig idé, utan för att folk inte kan hantera det. Det lockar bara fram det västa i folk. Jag såg inget gräl och gnäll angående någonting annat än prisutdelningar och DP-pris. Flera frågade varför jag inte hade Billy anmäld till ustälningen. Grabben är frasch det är inte det, den enda anledningen till att han inte var med på söndagen var för att slippa vara med och tävla om DP-priset.

Under lördagen startade Mille, Boel och jag på WT och hade en jättetrevlig dag. Billy skrapade ihop 86 poäng vilket är nytt rekord för oss. Trots det gjorde han en del småmisar som jag retar mig på. Dock gjorde ha ett starkt sök, ett av dagens bästa enligt domare Peggy.

Jättekul var också att både Berta och Nova gjorde bra ifrån sig och plockade poäng på alla stationer. De fick 77 och 75 poäng!

På söndagens utställning hade kennel Combine en fin dag. Alla kennelns deltagande hundar slutade antingen 2:a eller 3:a i sina klasser. Starkast lysande stjärnan var såklart Tino, Combine Nintendo som blev BIS-valp. Jag visade Roxy till 2:a i sin klass och Remy till ¤:a i bästa tik, vilket såklart var kul!

YES!

Sista dagen på jobbet idag, wooohoo! Inte för att jag inte trivts, tvärt om, men det ska bli skönt att slippa betongen och få slappa och träna hund i två veckor framåt!

En ganska stor grej är också att Jens och jag fått en lägenhet. Det är en tvårummare ca 600m från universitetet. Det känns lite sjukt, overkligligt nästan men kul såklart!

Känner mig laddad med en massa positiv energi inför helgen då det bär av till Golden Specialen. Billy och jag ska starta på workingtestet och så ska jag gå en kurs för Gunilla Wedeen. Känns lite knasigt med Billy dock, vi har ju knappt gjort något ihop sedan lilla retriever mästerskapet. Fast ibland är det bra med vila och träningsuppehåll för att grabben ska få upp motivationen ordentligt.

Känner mig fruktansvärt stressad inför kvällen... tar tåget hem vid fem och ska sedan hinna packa, käka, göra någon liten övning med Billy som avcheckning, välja ut bilder samt hinna få iväg en artikel till Goldennytt, uppdatera girliesidan samt förhoppningsvis få lite sömn innan det bär iväg till Härjarö på fredagsmorgon. Sheeeeet ;)


Lägtar efter att få träffa det här gänget ikväll <3

Tigerhoppet

Igår var sista anmälningsdag till vår agilitytävling Tigerhoppet. Jag hade dragit in i det sista på att anmäla mig. Skulle jag eller inte? Träningen har minst sagt utförts sparsamt under sommaren pga olika omständigheter. Dessutom känns varken hundarna eller jag i speciellt bra form, och åtmistone jag har svårt att finna min motivation.  Jag är trött på agility helt enkelt. Jag trodde aldrig att det skulle ske men jag tror att det är allt tävlingsarrangerande som har slagit över. Det är inte roligt lägre, bara ett jobbigt "måste" hela tiden.

Tillslut slängde jag iallafall in en anmälan. Men bara till en klass, Billy i Hopp tvåan. Nell känns inte schyst att starta eftersom jag misstänker att hon tappat i både muskler och kondition över sommaren. Hon är trots allt åtta år och visst kan jag tävla henne ändå, men då ska hon vara fräsch. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något hände, det vet jag.

Billy har inte alls tappat i muskler och kondition som Nell, men det känns inte som att jag  kan starta i en agilityklass. Han har inte kört ett balanshinder på hela sommaren och även om jag visst skulle hinna träna dem några pass innan tävlingen så känns det inte bra. Han behöver ha kört gungan regelbundet för att det ska kännas schyst. Egentligen har vi väl inte förberett oss speciellt mycket inför en debut i klass 2, men herregud tänker jag, det får bära eller brista!


Billy och Berta sitter och är snygga. Foto: Mille Selander

Funderar på att beställa ett par böcker från adlibris. Det borde jag väl kunna unna mig? Har blivit tipsad om en bok som heter "Fysträning för hund" och tycker att det verkar spännande. I hästvärlden lägger man ju stor vikt på fysträning, men gör vi det? Jag skulle i allafall vilja lära mig tänket liksom...

Vilken underbar helg!

Helgen spenderades på mitt hjärtas femöre i förstklassigt sällskap!

Nell och jag tog tåget ner efter jobbet i fredags. Tågresen var bland de värsta i mitt liv med en EXTREM trängsel, dålig luft, en trasig toadörr som stog och slog hela tiden, fönster som inte gick att stänga, otrevliga medpassagerare och en skum biljettkontrollant. Iallafall så kom vi tillslut fram och åt god middag med Pappa, Linda, mormor och morfar.

På lördag förmiddag gick linda och jag en tur till kiosken med Nell och Magda för att köpa glass. Sen tog vi det bara lungt fram till tretiden då Anne, Ola, Pontus, Rasmus och deras golden Saga stormade in. Lasse, Lotta och Viktor kom tuffande i båten Börje och Mormor och morfar dök också upp. Det var fullt hus och jättetrevligt. Lasse drog alla i en gummiring efter båten Börje. Jag och Lotta åkte ihop och det var jätteroligt fastän jag ramlade av två gånger! På kvällen grillade grällmästare Nisse och Ola lax och vi firasde Anne som fyllde år.

På söndagen (igår) åkte Anne, Pontus, Rasmus, Vikor, Lotta, Linda och jag till Boda Borg i Oxelösund och levde rövare halva dagen. Vi delade upp oss i två lag; Anne, jag, viktor och Rasmus i ett och Linda, Lotta och Pontus i den andra. Boda Borg var barnsligt roligt och man blev bara mer och mer peppad allt eftersom tiden gick! Mitt lag klarade hela sex banor! På kvällen tuffade vi hem till Hållsta där Mille och Mamma bjöd på god middag.

Dessutom berättade de att en Kevindotter blivit 2:a på Ungdoms-SM i elitlydnad!

Summa summarum - en underbar helg!


RSS 2.0