Chockad

Idag hände någonting jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva med mina hundar. Billy gav sig på Truppe. Inte på lek alltså, utan på riktigt för att korrigera. Jag och Veronika var ute och gick på ängarna när jag plötsligt hörde en hund som morrade och en som skrek bakom mig. Jag snodde runt och får se Billy trycka ner Truppe i marken. Det såg helt annorlunda ut mot när de leker även om de vanligtvis har en ganska tuff stil. Det kopplade på en millisekund i min hjärna och jag for dit samtidigt som jag röt i. Billy flög åt sidan och fällde öronen långt ner på halsen och Truppe låg kvar på marken. Första talade jag alvar med Billy ett tag och sedan vände jag mig till Truppe. Han tuggade glatt på en benbit så jag antar att det var den tjaffset handlat om. Kollade honom snabbt och Billt hade bitit honom lite i örat men annars var han ok.

Resten av promenaden flöt på helt som vanligt. Billy och Truppe grävde i samma hål, lekte och sprang ikapp. Att det varit lite spänt ett tag märktes aldrig på något sätt. Jag antar att hundar är hundar och att sådant kan hända, men jag accepterar det inte. Mina hundar SKA vara snälla mot varandra, och om vi nån gång måste ta en konflikt så ska det vara JAG som tar den. Denna händelse vet jag att jag kommer att bära med mig och gräma mig över länge.

Nu sitter jag i alla fall hemma med en nybadad Truppe vid fötterna. Stockholmsutställningen imoron ska bli så rolig. Det riktigt pirrar och kittlar längst ner i magen. Det är verkligen årets happening!

By the way... man kan nå mig på mobilen igen. Mitt nya simkort kom igår och jag har stoppat i det i min gamla. Samma nummer som förut....

Mysstämning?

Jag fashineras av elden, den är så vacker. Jag har just tänt  vår lilla vedspis för att få lite värme i köket där jag u ska bänka mig ett par timmar och plugga. Satt länge och såg hur elden tog fart och tog fäste i träet. Och nu börjar värmen sprida sig i köket och kisse Bella har krupit upp i mitt knä och rullat ihop sig. Myskatten number one. Det börjar enkelt bli rikigt mysik stämmning i köket.

Men vad gör mysstämning och motivationen till att öppna böckerna saknas. Det är som om jag bara försöker framkalla den med det ena efter det andra utan resultat. Fast visst blir det lite trevligare och sitta i köket och kanske hjälper det lite grann?

Nej, fy för tentor som får det att dra ihop sig i magen. Jag har absolut zero tro på mig själv i tentasituation sedan förra tentan. Det känns blä och usch....

Les Opels och jag = perfect match <3

Idag besiktigade jag familjens Opel, alias Les Oples. Det är "min" lilla bil som jag tycker så mycket om trots en del skavanker ;) I alla fall så var det jag som klev upp klockan sex i morse för att hinna vara på bilprovningen klockan sju. Jag hittade dit direkt trots att jag aldrig varit där förut och aldrig ens varit med och besikigat en bil. I alla fall så slutar det inte där. Jag fattade kö och incheckningssytemet också! Misstänker att vissa som läser börjar bli mäkta förvånade och lite impade nu...

Som grädde på moset, pricken över i:et, creme de la creme,så gick Les Oples igenom med bara en liten anmärkning. Nu är jag fullt övertygad om att många av er häpnar, men det är alldeles sant. Jag säger bara det: Les Oples har folk i allmänhet alldeles för låga tankar om! Att bilprovaren aldrig provade 2:ans växel, testade reglera fläkten och muttrade lite när had drog lite i min fasttejpade backspegel behöver vi ju inte tala speciellt högt om.. ;)

På förmiddagen kom Anna och Hera och gick en sväng med mig och mina doggys. Vi tränade lite grundprylar och trick och hade det mest lungt och skönt. Sedan har min eftermiddag enbart bestått av plugg, och nu börjar hjärnan säga ERROR; ERROR; SYSTEM OVERLOAD fastän jag har mycket mer jag måste proppa in i systemet.

Nä om man ska ta och tanka på med lite godis och get back to work...

Hela Helgen

Helgen bara flög förbi sådär som de har en tendens att göra. Allt går plötslogt så fort och innan men hunnit säga "skål" är det redan måndag igen. Helgen har i alla fall bjukat på end en riktiga trevligheter och så en stulen mobiltelefon vilket inte var lika kul såklart...

Så en liten snabbgenomgång då:

Fredag: Min stressdag! Dagen började klockan åtta med hundpromenad i ösregn. Shit, tänkte jag, jag som bjudit hem ett gäng hundfantaster för träning klockan 10. Alla tre kom dock trots att regnet fortfarande vräkte ner i 110km/h. Ut traskade vi i alla fall och tränade i 1,5 timme ungefär. Väl hemma slägde jag i mig lite yoghurt fixade det sista med hundarna och rejsade till skolan. Satt och halvsov på en låång föreläsning och sprang sedan till tåget för att hinna till Jens innan det blev allt för sent. Busschaufförerna i Stockholm är ju helt körda i skallen så bussen stannade typ inte när jag stryckte STOP så jag fick gå extra långt i regnet. TACK! Väl hemma hos Jens blev det i  alla fall en lugn kväll och jag kunde stressa ned. Upptäckte att jag fått flera stressblåsor i munnen och kände mig allmänt yr under kvällen. BLÄ!

Lördag: Sovmorgon, YES! Hängde hos Jens på morgonen  och åkte sen till Systemet för att handla inför kvällen. Som bonus hittade jag ett par svarta lackpumps på rea. Jens somnade nästan när jag provade. Och till pumps måste man ha strumpbyxor... fast han klagade faktiskt inte, såg bara trött ut. På kvällen var vi bjudna på middag hos Ronnie. Det var jättetrevligt. Synd bara att alla fick så brottom därifrån.

Söndag: Sovmorgon igen, inte helt fel. Pizzafrukost, inte heller helt fel. Jens var tvungen att åka till jobbet vid tre typ. Jag hängde kvar en stund sen tog jag tåget hem till E-tuna. På vägen blev jag av med min mobil. Är nästan 100 på att någon plockade åt sig den. Trippade ner till Harrys i mina nya pumps för personalfest måttligt festsugen efter mobilförlusten. Hade i alla fall en hyfsat trevlig kväll då jag snackade med min jobbvänner och mumsade god mat. Avlägsnade mig dock tidigt och åkte hem och polisanmälde min stula mobil.

Idag är det bara plugg, plugg, plugg som gäller....
Ska nog dock ta mig ut med hundarna nu...

Nell blev så glad när jag kom hem igår att hon inte visste vad hon skulle göra. Hon hämna de leksaker, pep och for runt. Då fick jag nästan tårar i ögonen. Det känns så långt in i hjärtat när det gäller min Nell.


Stulen!!!

Japp, det är jag övertygad om att min mobil blev idag. I ena stunden fanns den i min ficka och i den andra var den borta, fastän att jag suttit på samma ställe hela tiden. Jag blir så ledsen och förbannad.

Stress

Just nu kan jag inte fokusera på någonting eftersom jag är så stressad över en massa saker. Allt som jag kan tänka är stress hit och dit, hur ska jag hinna, när kan jag klämma in det osv.

Stress över imorgon då jag ska ha planerat en jaktträning
Stress över min inlämningsuppgift som ska in imorgon
Stress över tentan som det typ bara är en vecka kvar till nu
Stress över helgen - hur allt ska falla på plats
Stress över Ronnie middag - vad fan ska man ha på sig???
Stress över personalfesten - hur ska jag komma hem???
Stress över ikväll då jag ska packa och plugga

Stress, stress, stress...

Det är inte bra att stressa, inte för mig i alla fall. Jag får ont i magen, svårt att äta större måltider pga dålig aptit, svårt att sova eftersom min hjärna går på högvarv och så får jag stessafte. blåsor i munnen pga stess sov gör ont.

Sen är jag också lite stessad över en viss grej som hände förra helgen - just can´t let it go....


O V E R


image6Nu är det slut, finito, the end over. O V E R . Jag har just sett det sista avsnittet av Sex and The City. Det känns bra och otroligt sorligt. Bra, för det slutade bra. Sorgligt, just för att det är slut. Mina fyra mycket goda vänner Charlotte, Miranda, Samantha och inte minst Carrie och jag har just haft våran sista riktiga dejt. Från och med nu får jag leva på minnen. Men det slutade för jävla bra rent ut sagt, det gjorde det. RIP Sex and The City, always in my heart <3

Jag klarade det!

Jag klarade det! Jag klarade Tentan! Fast det var riktigt riktigt på gränsen, ett minuspoäng till och det hade varit IG. Samtidigt som jag är glad känns det inte helt bra. Det inger ju inte direkt självförtroende inför nästa tenta direkt. Men jag klarade den i alladall och det innebär att jag inte behöver oroa mig för en omtenta vilket ju är ett stort plus. Nu är allt jag gör pluggar, pluggar, pluggar inför nästa Tenta, BLÄ!

Igår började ridhusträningen med agilityn som jag bara jag har organiserat. De kändes roligt att sätta igång igen, nu jävlar, sen blir det lite tävlingar till våren förhoppningsvis.

Nelle Bell och Billy Boy ger mig en varm känsla i magen, de är mina vänner de! Allting är så roligt med dem, de gör mig glad mitt i allt detta eländiga väder. Var är julstämningen?

image5
Billy Goes Wild!

Yrsel och daller i knäna...

... det får jag när jag tänker på imorgon. Varför? Jo, idag ringde jag Tove i min Engelska och frågade om hon fått tentaresultatet än och det hade hon. Man ska gå till institutionen och hämta dem. Shit, imorgon gör jag det. Jag är så fruktansvärt nervös, verkligen hemskt. Så läskigt just för att jag tror att det sket sig, men bara tror för jag är inte säker. Det skulle vara mycket bättre att vara säker för då slipper man de hemska tankarna "men tänk om....". Jag är inte skapt för sånt här. Jag är en Dramaqueen jag vet, kan någon snälla avdramatisera det hela lite??? Speciellt tröstande är det ju inte heller att två snillen i klassen inte fick godkänt....

Så till lite roligare uppdateringar:
Remy är här! Våran älskade lilla glada kineshund som bodde hos oss förra året har nu kommit för att stanna, föralltid. Shit, det är så kul att ha henne här!!

RSS 2.0