Agility 2009

Som ni kanske vet har jag haft vad man kan kalla ett agility-break under sensommaren/hösten. Jag tror det blev ett överslag från allt agilityjobb i sektorn. Min energi lades där istället på mina egna hundars agilityträning. I efterhand är det väl inget som jag egentligen ångrar, det var roligt jobb, men eftersom jag är dålig på att säga nej blev det lite för mycket vilket resulterade i att jag blev agilitytrött.

Nu efter en lång vila har vi kommit igång lite smått igen. Vi tränar med Örebro bk varannan torsdag i ett ridhus och kör lite basträning imellan. Basträningen slutade vi väl aldrig egentligen med och i den ingår bland annat att balansera och hoppa över omkullfallna träd, startträning och lite handlingsträning men utan hinder (följa min utsträcka hand).

Efter en tids träning börjar jag nu bli peppad att ge mig ut och tävla i vår. Hur det ska gå utan tillgång till bil är en annan femma, men hey, det löser sig på något vis! Igår satt jag därför och kollade igenom tävlingkalendern, och till min fasa insåg jag att det inte finns så många tävlingar att välja på.

Dessa funderar jag att åka på:
* 24/1 - Linköping HU, klass 1 - hopp+agility
* 18/4 - Lindesberg BK, klass 2 - hopp+agility
* 2/5 - Västerås KK - Klass 1 - agility X 2
* 3/5 - Stockholm södra BK, Klass 1+2 - hopp+agility

Det tråkiga är på i Linköping får Billy bara en start, och samma sak i Lindesberg. Nell får två starter i Linköping, men ingen i Lindesberg. Saktidigt vet man aldrig vilket humör den donnan ska bjuda på på tävlingsdagen och är hon sur-Nell stryker jag henne ändå.

I Västerås skulle det vara kul att starta Billy, för jag vet att de har en ok gunga vilket ju är grabbens akilleshäl. Stockholm södra skulle också vara kul eftersom både Nellan och Billan får varsina två starter. Dock får jag nog välja en tävling som Nell får gå hon pallar inte två dagar på raken, men det borde Billy göra.

Jag funderar även på om det kan finnas några bra inoficiella tävlingar. Vi behöver ut och "värma upp" lite känner jag!  

Nån mer som har börjat planera agilityåret 2009? 
.


Svårt att tänka sig att man sprang omkring barfota i linna och shorts i sommras!

Man kan ju bli prillig av annat...

Fy satan vad illa mitt hemtentejobb går. Man skulle kunna säga att det finns två lägen:
a) Jag tänker att jag ska plugga, men tankana vandrar iväg på sina egna vis och jag kommer på mig själv med att läsa samma sida tre gånger utan att veta vad den egentligen handlar om
b) Jag fösker skriva på frågorna, men kör fast, ger upp och går och slänger mig på soffan för att tycka synd om mig själv

Inget av lägena är till min fördel och när paniken för att jag måste ha den klar om sex dagar kommer krypande försöker jag avleda den med sånna nyttiga (NOT!) saker som att klickerträna lite hundar, gosa med Bess på den mjuka hunddynan, surfa på internet helt planlöst, äta godis, lägga pussel osv.

I förrgår hade jag min första dag utanför huset på jättelänge känns det som. Vi åkte till Stockholm för att städa ur ett av mormor och morfarns hus som de sålt. Jag plockade på mig en massa fina grejer som jag tänkte ta till Öret. Det blev en hylla, en golvljusstake, en jättesöt köksvåg och lite skålar och andra kökssaker. Hittade även världens ballaste solbrillor till Frankrike i sommar.

Jag fick även ett ascoolt antikt skrivbord av mormor som jag planderade att ta med till studentgatan. Men när vi kom hem berättade mamma att det var väldigt värdefullt och värt flera tusen kronor. Handgjort i nån slags specialbjörk och verkligen något att vara rädd om. Så nu har jag tänkt om, de ska nog få stå hemma i Skogsbrynet ett tag tills jag beslutat hur jag kan ta hand om det på bästa sätt.

Nu blire petopasta á la franve, som malle fixat till lunch!

Handstående i skogsbrynet!

I det röda huset i Skogsbrynet utanför Hållsta händer ibland märkliga saker. Det är dock ovanligt att de dokumenteras och publiceras utanför husets väggar, men här har jag gjort ett undantag. Klippen är från då Mamma utmanade Linda, Malin och mig i lite handstående fråmåt kvällskvisten... Enjoy!


Facelift

Tyckte det var dags att ge bloggen ett nytt ansikte. Hunden som ställt upp och posar är såklart kloka fina Nell. Men bakom de kloka ögonen finns den koko-hjärnan som just har slagit slint. Nell ligger nämligen och hetsgnager på ett gammalt märgben i hallen på äkta knäppismanér.

Min förkylning hänger i och snälla pappa har därför gått med mina hundar två dagar i rad nu. Jag har istället gått pensionärsrundan med Bess och Kevin. Även om det känns lite konstigt att inte knata med Nellan och Billan är det himla mysigt att lulla med gamlingarna. De är så söta. Idag var Bessan riktigt busig och ville lika med mig när jag satte mig på marken för att pusta. Kevin rör sig mer och mer som en robot, men viljan är det inget fel på!

Dagen har idag helt tillägnats hemtentan och nu snurrar public service historia på högvarv. Imorgon blir det dock avbrott och stockholmstur. Ska bli kul men jag önskar att min förkylning bara ville ge efter litegranna. Eftersom det blir tidig uppstigning imorgon ska jag bara duscha inan det blir dags för sängen....


Dagen-efter-dopparedagen

Jajjamensan, och här sitter jag mer förkyld än någonsin och försöker plugga. Har nämligen plötsligt insett hur mycket jag faktiskt har att läsa och skriva innan det bär av till sköna Storlien. Hemtenta in my ass :( Men med nästäppa, droppsnuva, halsont, hosta och ett fett lock för båda öronen gåt plugget seeeegt. Har iallfall varit duktig i 1,5 timme nu så jag unnar migsjälv en liten rast!

Dock är jag mycket glad över mina kära studymates som håller mig sällskap. Mycket att diskutera med är de ju inte, men i allafal...
.

 
Remy&Kevin samt BessanGårdagen spenderades som vanligt hemma med familjen, kalle anka och min favorit Karl-Bertil. Som vanligt åt jag kräftor, men smakade även på Malles entrecote. I klapparna fanns en massa fina prylar, bla en micto (hurra!), en bunny-suicide-kalender och en familjeresa till Sicilien i påsk. Så himla fin jul!

Ikväll antar jag att jag kommer vara typ den enda personen mellan 15 och 25 som sitter hemma med mamms och papps när alla andra är ute och svirar, men jag bryr mig inte. Har aldrig fattat det där med att festa på julen. Då vill man ju bara vara hemma och mysa med ljus och pussla pussel typ. I år har jag ju även en finfin förkylning att vårda...


Julstädning i hundhörnan!

Ja ,idag har det putsats in i de minsta vrårna i Skogsbrynet. Jag drog lotten med hall och hundingång. Suck. Där är det ju lite extra skitigt på grund av att just hundarna ligger och gnor sig mot väggar och golv. Dessutom är det vid hundingången de får ligga och torka när de är blöta och skitiga. Men självklart ska även doggarna få det rent och fint till jul!


Här är ett exempel på före-och-efter-bilder:

Såhär såg det ut före, se hur skitiga väggarna är längst ner!

...Och så här fint och vitt var det när jag var klar!


Nu ska mamma, Linda, Malin och jag slänga oss i soffan och kolla på en av mina absoluta favoritfilmer: Den otroliga vandringen!

Älskade gamle man!

När jag släpper in hundarna som varit ute ca 15 minuter känner jag en doft av urin och försöker genast lokalisea den. Efter att ha konstaterat att den kommer från gamle Kevin snörps min hals samman. En gammal hund som luktar kiss är INTE bra. Jag drar en lättnades suck när jag ser att han har en fläck med lite kletig päls nästan på ryggen. Alltså har han inte kissat ner sig, utan bara råkatlägga sig i en pöl eller gått imellan när Billy pissat på en buske eller nått. Samtidigt vet jag att så kanske det inte är nästa gång. Jag påstår inte att grabben är sjuk, men även om han alltid kommer vara en valp i sinnet är kroppen hans definitivt inte i sina ungdoms dagar. Älskade, älskade hund!


                                                                  Som vi är vana att se honom - Kevin leder ligan!

När jag tar ner grabben för att duscha av honom slås jag av vilken liten räk-rumpa han faktiskt har fått. Det syns inte lika mycket när svintopälsen är fluffig. Muskulaturen försvinner sakta. Jag bestämmer mig för att ge honom en helkroppsschamponering med balsam som julklapp. Och sen rugga med frotté och blåsa honom torr med fön!


                                                       Kevin med en "jämnlike" i sommras - han är exremt valpkär!

När jag duschar på benen får jag vara försiktig med hanns tassar. Kanske har han blivit lite reumatisk på äldre dagar för ibland vill han liksom inte att man ska ta i hans tassar. Smärttålig till vansinne har lillpöjken alltid varit så man får läsa hans signaler otroligt noga.  Åh, Kevin!


Remy, Kevin och så Kevin husse och bästis, pappa Nisse


Nu ligger han iallafall  på sin mjuka dyna, smaskar på ett ben och ser oerhört nöjd ut. Vad tänker han på? Torligtvis inte så mycket förutom att benet är gott och dynan mjuk. I mitt huvud far däremot ett myller av tankar, men framförallt att det gäller att njuta av varje dag som är kvar med Kevin, för en hund som Kevin får vi aldrig igen!

Pepparkakshus och julpyssel!

Uscha! Halsen min repar sig inte. Låter fortfrande som en hes hagga, fy!

Idag har det iallafall varit traditionsenligt julpyssel i Skogsbrynet. Årets deltagare var Mamma, Malin, Linda, Max, Eva, Fredrika, Filippa och jag. (Pappa hjälpte till att fixa pepparkaksdegen men höll sig undan i övrigt)

Vi gjorde som vanligt pepparkakshus, nejlikeapelsiner (att hänga i fönstren) och marsipangodis (att ge till Farfar).

Att vi bakar pepparkakshus är inget nytt. Varje år gör Malin och jag varin grej med olika teman varge år. På senare år har även Linda hängt på och i år var även Max med och konstruerade. Årets tema var "byggnader från var man håller till just nu". Malin skapade således Eifeltornet (Paris), Linda Pinnen i pölen (Eskilstuna) och jag försökte mig på svampen (Örebro). Max freestylade och fixade ett utedass.

Dagens alster är inte förevigade på bild än, så här kommer några smakprov från tidigare år!


2003 - Lite sjö/havs inspiration???
Malin stog för båthuset och jag självaste båten!


2005 - Inspiration från när vi tre syskon åkte upp till Tärnaby och hälsade på Mille
Malin fixade flygplanet, jag huset med kontrolltorn och Lindis en flygplatsskylt


2006 - Med inspiration från resan till Kanarieöarna skapade vi ett hotellandskap
Jag fixade hotellet, Malin poolbaren och Lindis (svart)brända turister i solstolar


2007 - jag vet inte riktigt vad ispirationen var. Svens gård kanske?
Malin gjorde en traktor, jag ett kostall och Linda en (stoor) hundkoja till Billy


Drömmen om en filmkamera!

Ja, gud vad kul det skulle vara om man hade en sån. Jag skulle kunna filma så himla mycket kul! Såklart mest hundträning, men kanske även lite annat då och då ;)

Var ute med Billy boy och tränade dubbelmarkering nyss. Och där önskar jag verkligen att kameran varit med. Jag var beredd på att få traggla eftersom grabbens minne (och självförtroende?) ofta sviker vid dessa. Idag satt redan första övningen som en smäck, och då la jag ner. Även om det kliar i fingrarna ska man sluta när det går som bäst. Imorgon ska jag dra med min köra mor ut som kastare igen och bygga på svårigheter! Träna, träna, träna! 

Jag har just skaffat mit ett videokonto på Vimeo.com så nu ni, ska vi se om jag kan lyckas ladda upp några gamla godingar! Tycker att Youtube ger en sån taskig kvalité och hoppas att vimeo ska bli bättre!

Förövrigt vill jag bara säga £$€]\£$[\ till min onda hals som höll mig vaken stor del av natten :(

 

I vårt hus ska hundarna vara glada om de får låna hundsängarna av husets två prinsessor Grynet och Bella

Handstående och dagens skämt!

Tråkigt att lämna Örebro, men skönt att anlända till lilla Hållsta igen! Dock kom jag inte förrän på kvällskvisten pga feberyra och halsont under natten/morgonen, men fram på em kändes det mycket bättre även om jag låter som  en torr visselpipa när jag snackar.

När pappi kom från jobbet blev det middag i sann familjen Larsson-Widebeck anda. Jag pratar tentor och hund, pappa drar massa gamla historier som alla hört 100 gånger, Malin snackar Paris, Linda träning och lite skola. Gärna i munnen på varandra. Mamma lyssnar och retas.

Efter maten tränade Linda, Mamma, Malin och jag att stå på händer. Det hela började när mamma, som en gång varit gymnast, påstod att hon stod på händer 20 sekunder mot badrumsdörren varje kväll för att inte glömma bort hur man gör. Vi sa såklart upp till bevis, varpå hon faktiskt gjorde det! Sedan körde Linda en show, och sen fick drummlarna Malin och jag ta över. Jag var förvånansvärt smidig, men Malin var som ett kylskåp vilket såklart jag påpekade tusen gånger. Det hela filmades faktiskt och jag ska ta och se ifall jag kan få ut det på youtube eller nått sen ;)

Sedan blev det TV. Göta kanal 2 och O.C. Pappa avstod och gullade med gamle Kevin i köket istället. Och nu kommer kvällens roligaste:
Pappa: (ropar från köket) Leeeena, kom!
Mamma: Är det viktigt? Vad handlar det om?
Pappa: Det är nått med Kevin!

Mamma far upp och skyndar till köket. När hon återvänder är det skrattandes. Pappa hade velat visa henne att Kevin hade en "utväxt" på magen. Han hade tydligen under alla dessa år missat att även hanhundar har bröstvårtor. Efteråt garvade han åt sig själv och sa att "han som hållt på med svin borde vetat". Vi garvar ännu mer och undrar ifall han inte bara kunde ha utgått från sig själv, han är ju också av det manliga könet!

Nu har jag och Malin just kollat på gårdagens "Bonde söker fru". Snart är säsongen slut, bara ett avsnitt kvar då man får veta om paren hållt ihop. Här kommer mina favoritcitat från säsongen:

Ur Magnus har det ju ploppat ut några fula grodor kan man säga


"Det stod ju inte direkt BH-storlekar i breven"
Magnus innan speeddejterna


"Först tyckte jag att du var lite mer knubbig än vad jag räknat med från fotografierna,
men jag tycker att du har växt. Du tillhör favoriterna snart igen"

Magnus till Linn på gruppdejten


"Emma har alla kilon på rätt ställe"
Magnus på gruppdejten


Och här är två fina från Peter och Per:


Ida: "Jag tycker om utländsk film, japansk film och även spansk och fransk"
Per: "Jag brukar gå på Stefan och Christer, det är mina favoriter"

Under speeddejten


"Jag behöver lite mer take me here and now"
Peter om att Peter är lite tillbakadragen


Resumé

Näst sista dagen i Örebro inför julen och jag sitter framför datorn i mina långkallsonger med blå hjärtan och en klump i halsen. Fast bara en liten. Men det känns på nått vis lite sentimentalt. Nu far alla hem till sitt (förutom Brittis som flyger till staterna), Corny åker redan klockan fyra i eftermiddag.  Inte blir det bättre av att min hals känns som sandpapper och ögonen rinner och är förkylningssvullna. Men men, om bara ett par veckor ses vi ju alla igen pigga, friska och glada.

Här är lite bilder från terminen, som förövringt både känts fruktansvärt lååååång och ändå bara som ett kort ögonblick.

  
Första nollningskvällen och uppvärmning på Örebrodagen
 
Jensa och första måltiden i lägenheten och Billy på tur i de djupa skogarna
 
Anna, jag & Brita på Its SÅ och rehabkväll på gruppboendet grankotten
  
Mys med nollan och fina Cornelia & Jennie
   
Mikael, Love och Jennie i konstig pose och mina två bästisar i höstlandskap
 
Jennie och Thess är (?) och Sofia, Jag och Anna hos Brottning
                                     

Fy fan vad jag är bra!

Jääääävlar vad nöjd jag är med mig själv just nu!

När jag kom hem från föreläsningen i filmhistoria vid typ kvart över tolv-halv ett fick jag ett effektivitetsryck. Har gett mig fan på att lägenheten ska vara tiptop när jag far hem till lilla Tuna och Jensa (eller ska jag kalla honom Jensis?) till Tyresö, men liksom aldring riktigt fått tummen ur, men idag så.

Hittills har jag:
* Skrivit en lista på allt jag ska hinna göra - på så vis blir inget glömt eller förträngt! 
* Lagat fyra matlådor + lunch med kycklingwok och ris - skitgott recept alltså (stek valfria grönsaker samt kyckling, häll på en burk kokosmjölk, typ två matskedar fisksås, 1dl sweetchilisås och lite soya och låt puttra lite - asfint!)
* Plockat undan all skit som låg spriden i vardagsrum och hall
* Dammtorkat, dammsugit och skurat vardagsrum och hall
* Skakat plädarna till soffan

Nu ska jag ta mig ut på långtur med vovvarna och sedan blir det ännu mer städning ett tag. Sen ska jag ta och duscha och göra mig fin till min och Jens dejt ikväll. Japp, ni läste rätt. Och det känns helt faktastiskt att jag att längtar och får pirr inför en dejt med grabben jag varit ihop med sedan några år före kristus födelse typ! 


The Harry Potters of Pennybridge!

I sann och underbar geek-anda har vi utsett karaktärer till var och en i vår lilla familj från Harry Potters underbara värld. Och ja, alla är eniga om att det skulle vara underbart om vi vaknade upp en dag och Örebro Uni hade förvandlats till Hogwarts med allt vad det innebär. Några exempel på varför är att Anna tycker att hela atmosfären verkar underbar och Horny C för att äve de minderåriga får dricka honungsöl. I blurret jag lever i just nu där alla dagar är de samma och man har tappat räkningen på vilken dag det egentligen är skulle jag älska Hogwarts där det alltid händer något spännande. Men även om skälen är olika tror jag ingen skulle tacka nej till ett trollkarlsliv. Här är iallafall våra karaktärer:

     
Annapedia som Herminone,
och Conrad som Molly Weasly!

 
Brita som Professor McGonagall
och Jennie som Ron!

      
Emelie som Fleur
och Sofia som Sirius Black

Thess som Neville
och till sist jag själv som Hagrid (med hund såklart)!

En dålig dag som blev bra!

Vaknade upp i morse med en dunkande huvudvärk. Dessutom en timme för senare än jag tänkt. Skit! Gick upp och gick direkt ut på en långpromnenad med hundarna. Snön låg kvar, men jag önskade att den inte gjort det för varje knarr när jag bröt skaren sköt som blixtar i mitt onda huvud.

Väl hemma var det bara att springa och lämna in hemtentan och sedan vidare till föreläsning med gammelmormor. Hittade dock en huvudvärkstablett i väskan och efter ett tag känndes huvudvärken mycket mycket bättre. Efteråt blev det hundpromnead med en myclet gladare Jenny. Hundarna och jag släppte loss, tränade och gjorde snöänglar. Måste säja att Billy har en alldeles förträfflig teknik.

Efteråt fick hundarna vara med husse Jensa och jag drog och gjorde Marieberg. Grymt kul med lite shopping och jag hittade massor med grejer (som jag dock tyvärr fick lämna i affären pga knapp ekonomi). Men en sak kunde jag bara inte lämna: Ett par helt  U N D E R B A R A pumps. My babies! Där stog dom bara på en hylla. Sista paret, och i min storlek. Jag såg det som ett tecken och slog till. Annars blev det bara en julklapp, ett linne, ett par stumpbyxor och en fet godispåse till ikväll som debiterades på kontot.

För ikväll blir det nämligen filmkväll och sushi hos Brottning. Nu ska jag ta och ge Nellan och Billan kvällsmat och sen ska de få följa med och kolla på Harry Potter 3.

Om ingenting egentligen..

Tjohoo, nu är min hemtenta alldeles nästan klar! BARA en liten fotnot som ska fyllas i och sen är det fix. Känns himla skönt ska jag säga! Träffade Jennie, Anna och Thess i skolan för en sista diskussion och korrekturläsning, viket var en himla tur eftersom jag hade gjort ett JÄTTEfel i fråga två. En sån där grej som man egentligen kan, men så missar man ett ord och meningens betydelse ändras totalt. Kunde ha blivit riktigt pinsamt...

Nell och Billy och jag var ute i snölandet i en och en halv timme idag och pulsade. Tyvärr är det tung blötsnö som har ersatt gårdagens lätta puder. Jag befarar att det imorgon har förvandlats till enbart sörja. Nu ligger doggarna nöjt och sover efter att ha fått knapra i sig varsin kvällsmorot.

Imorgon hade jag planerat att lämna in hemtentan, rasta doggys och dra till Marieberg för att eventuellt julshoppa lite, men så kollade jag i almanackan och ser att vi har förläsning mellan 13-15, så de planerna blir kanske svåra. Om det inte blir en kvällstur såklart. Annars får det bli på tisdag istället.

Hade tänkt kolla Wallander ikväll, men insåg just att den började för en timme sedan så det känns inte som nån bra idé. Jens är hos Viktor och pluggar/slappar så jag är själv i lägenhetet. Tror att jag ska ta och mysa ner mig ett ett varmt bad med en skvätt olja i. Rena rama himmelriket för min snustorra hud! 

Snöbus och (för mycket) märgben

Oj oj. Sitter och försöker jobba med min hemtenta som ska vara klar på måndag. Det går trögt. Det sved när jag bestämde mig att sitta hemma med näsan i böckerna istället för att göra nått kul, men väl behövligt.

Vintern har verklige kommit till Pennybridge och jag älskar't! Idag pulsade jag och hundarna runt i en kohage i drygt en timma. Klättrade i jakttoprnet, gjorde godissök i snön, hoppade över omkullfallna träd, gjorde snöänglar och busade.

 
 
 


Igår spenderades kvällen dock i härligt sällskap av Conrad, Brita, Anna, Thess och Jennie. Vi bakade pepparkakor i diverse former och kollade idolfinal. Bilder finns på Cornelias blogg.

Tyckte synd om doggarna som skulle få vara själva en fredagskväll så jag bestämde att de skulle få varsitt märgben som tröst. Dessutom har Billy rätt mycket tandsten. Hade läst på Internet att ett bra sätt att förebygga dåliga magar var att låta hundarna ha benen en kort stund dagen före och sedan lägga fram dem igen nästa dag. Sagt och gjort lämnade jag hundarna med benen en dryg halvtimme i torsdags när jag var och handlade. När jag lämnade dem var allt frid och fröjd och de gnagde lyckliga på sina ben. När jag kom tillbaka låg Billy och såg olycklig ut. Nellan var däremot mycket nöjd där hon låg med BÅDA benen i korgen och gnagde frenetiskt. Benen var helt avskavda från göttigehterna. Efter att ha konstaterat att Nells mage inte var i toppskick fick hon ingen middag igår och imorse blev det grötris-soppa till fruktost... Jäkla hund!

Fyyyy Nell!

Mina två senaste dagar kan enkelt sammanfattas: Grymt kul igårkväll - grymt segt idag.

Igårkväll var det förfecke at my place och efterföljande utgång på Frimis. Det brändes många kalorier på dansgolvet och skrattades en hel del.

Förmiddagen idag spenderades i soffan iklädd Jens mysbrallor. Trött och seg som satan. Vid tretiden messade Sara och frågade om jag inte skulle hänga med på hundpromenad med henne och James. Så jag samlade mig och begav mig ut för att pulsa snö och snacka skit i en timme.

Nell och Billy var pigga, glada och upprymda av all snö. Tyvärr hände det som inte får hända, Nell drog på något i skogen. Och var borta en kvart. Då har man ju bara lust att vrida öronen av sin vovve eller binda fast henne i ett träd och gå hem själv. Det kan man ju dock inte göra, så jag höll käft och kopplade upp henne. Ett riktigt bakslag var det, hon som inte jagat på så länge, jävla hund!

Nu har Jensa och jag varit och handlat på Willys och fyllt kyl och frys. Känns bra. Tänk att det bara är typ en vecka tills jag ska lämna Örebro och mina kära vänner här och fara hem till Eskilstuna några veckor. Känns sjukt att en termin snart har passerat.


När någting inte känns bra, men man vet egentligen inte riktigt vad

Idag är ingen dag som kommer att gå till världshistorien som en av de bästa. No way. Utan att det egntligen har hänt något direkt tråkigt eller jobbigt känns det bara som en misslyckad dag. Två föreläsningar där jag verkligen kände som att jag inte hde någon ork att liksom ta in.

Jag tror att jag är trött och lite omotiverad. Jag sover för lite utan att egentligen utnyttja den extra vakna tiden det innebär. Det är sista rcyket på terminen nu och det känns. Jag försöker att bemöta allt nytt med en positiv attityd, men ibland tror jag att det matta liksom lysre igenom.

Jag saknar mina systrar och vänner i Eskilstuna och var de nu befinner sig. Det är inte det att det är något fel på mina Örebro-vänner, inte alls, snarare tvärt om. De är guld! Men här umgås vi typ alltid i grupp och ibland kan jag sakna den där one-to-one kontakten som jag är van vid. Där man nästan liksom kommer varandra närmre. Att sitta och dricka te och kolla på Idol eller bara vara. Men jag vet också att jag är ganska seg på att verkligen öppna mig och slappna av helt så det kommer väl antar jag.

När mitt humör är i botten får Jensa ta smällen. Det är ju han eller hundarna jag kan ta ut saker och ting på och det går oftast enligt scenariot att jag tjaffsar med Jens och sedan söker tröst hos mina doggar innan stormen dragit över. Ibland undrar jag hur Jens står ut när jag har mina knäpp-ryck.

Nu står han iallafall och fixar morotsbiffar medan jag dricker farmors hemgjorda jordgubbssaft och gnäller.  Ska nog ta och krypa ihop i hundkorgen med mina bästisar ett slag nu!


För att hundar är fantastiska

Har samlar lite favoritklipp här att njuta av i höstmörkret. Tror faktiskt även att icke-hundfantaster kan ryckas med i de flesta även om de kanske inte kan utveckla samma förståelse (no affens!) eftersom de kanske inte förstår hur enormt mycket jobb och träning som ligger bakom.

* Här är en alldelse outstanding goldie som kör ett härligt freestyle eller heelwork to music program!

* Detta är en snygg video på skyddsarbete. När "busen" står still släpper hunden och "vaktar" bara, men när "busen" försöker fly då jäklar!

* Om man känner för att böla är detta att rekomendera. Emma Willblad och Csar är alltid mindblowing, men detta program tar priset. Att jag dessutom såg detta live på World Dog Show kan göra sitt till...

* Ett av mina favorit agilitylopp kommer här. Det är Sveriges agulitystjärna Jenny Damm med sin BC Elvis. Skitsnyggt lopp på en svår (!) bana, men med ett ruskigt tråkigt slut. Ändå ett lopp man kommer att minnas.

* Och så självklart lite larv och skratt. Dessa hundar kan nästan prata!

* Detta sista klipp är lite av en favorit. Söta lilla Suzy har lärt sig att fixa håret på kommando!


Om tentor och promenadsällskap

Nu är tentan avklarad, fix, passé.. Fast inte riktigt förrän om tre veckor när resultatet kommer såklart. Men det försöker jag att tänka på så lite som möjligt. Helgen har varit en riktigt tråkhelg med massa plugg och regn. Dagarna har spenderats hetspluggande i skolan och kvällarna på långa kalla promenader i mörkret för att döva mitt dåliga samvete för att hundarna fått vara själva hemma fem-sex timmar. 

[IMG_4586[1]]


Här är en väldigt seriös pluggbild där vi sitter och målar mindmaps tillsammans á la lågstadiet som jag snott från Cornelia. Med andra ord visar bilden varken dampryck, talfel, skrattattacker, Annas tjat om lek och springtävlingar i korridoren eller min eminenta konstruktion som skulle hålla lysknappen intryckt hela tiden (lampan släktes annars). Inte heller syns moffrycket som drabbade oss i lördags och förde våra ben till ett riktigt kalas på Pacos...

Ett mycket trevligt inslag i vardagen är att jag funnit ett mycket trevligt promenadsällskap i Sara och hennes Whippet James. Vi träffades av en lite konstig anledning när jag fångade upp hennes hund för att jag trodde att den hade kommit bort från sin ägare. Kopplade James för säkerhets skull (man vet ju aldrig om hunden var helt borta och kunde kutat ut på vägen eller nått!) och såg mig omkring och där kom Sara. Vi gick en sväng och har gått både en och två promenader efter det. Är så kul att slippa gå själv jämt och ständigt. Tror att Nell och Billy tycker att det är lite spännande också, även fast de inte släpper loss och leker direkt.

Agility!

Igårkväll körde vinterträningen i agility ingång. Sjukt kul att få träffa lite hundfolk och rejsa runt bland agilityhinder igen. Det tyckte både jag, Billy och till och med Nell. Alla vi tre var på topp och riktigt laddade. Vi var åtta ekipage som kom och som vanligt tar jag befälet när ingen annan gör det. Jag bestämde bana, stegade och delade upp oss i grupper ;)

Jag tränade i par med en kvinna som var ganska mycket nybörjare så jag fick inte så mycket respons som jag hoppats, men gjorde mig poppis hos henne genom att ge lite småtips. Nellan och Billar var på hugget och vår första station var en liten rundbana med slalom. Nell var laddad och gick nog snabbast någonsin genom hindret! Med Billy tränade jag fyra-pinnars högerslalom com jag sprang mot med lite fart vilket gick kanon.

Vid nästa station låg fokus på kontaktfält och tunnelingångar typ. Billy var till en början jätterädd för balansbommen och kröp över men det lossnade mot slutet. Nellan bara tutade och körde.

De två sista stationerna var rena handlingsövningar. En box men en oxer och en variant på ett staket fast med en tunnel. Jag provade tre olika handlingsvarianter på samma väg och de satt klockrent. Båda hundarna gick över förväntan. Så fruktansvärt kul!
 
Nedan visas övningen som var lite som en variant på staketet. Eftersom mina paint-talanger är knappa får ni hålla tillgodo men kassa ritningar. Det orange strecket är min väg. Jag arbetar nästan enbart med framförbyten och varje lite snurr som det oranga stecket gör är ett framförbyte. Jag tycker att det är roligt att variera vägen i en övning för att testa mina hundars kunskaper och se vad som funkar och vad vi behöver träna mer på.Vi avslutade med att knyta ihop till en liten bana där ,om det hade varit å riktigt, Nellan gick nolla! Billy körde två varv. Det första med 10 fel (rivning och vägran) och den andra med 5 fel (vägram - på samma hinder! frustrerande!)

Tävling!

Vi hade inge tur i den förra tävlingen, men provar lyckan igen i denna!En bra dag!

Japp, det är just vad det har varit det. Egentligen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad som gjorde den, men det vara bara en skön stämmning non-stop. Det blev tidig uppstigning och julkalendern. Därefter tvätt och plugg innan jag for till skolan och pluggade med tejerna. När jag kom hem blev det hundpromenad i mörkret med lydiga hundar, och otroligt nog var jag inte det minsta rädd fastän det var riktigt svart mot slutet. Efter promenixen hjälpte jag min favvogranne Mhistel att fltta lite grejer. Känns konstigt att lägenhetet berdvid är tom nu bara, men men... Hemma väntade en gosig Jensa. Vi lagade mat och sen har jag kollat på "Bonde söker fru". Det programmet ger mig lyckopirr i magen. Jag är kär i alla tre bögarna!

Tänkte att jag lite på kul skulle gissa vilka partners böderna kommer att välja tillslut. Säkert har jag jättefel, men hej, det är ju bara att chansa hejvilt! Jag utmanar även alla som kollar på programmet att göra likadant:
* Hanna  tror jag kommer att välja Elias. Han är ju bra mycket  hetare än Johan som mest påminner om en tvättäkta näshulting. Dessutom verkar han mycket mer liksom lugn och självsäker.
* Per kommer att sluta upp med Rose-Marie. Det känns helt uteslutet att han skulle hooka upp med Åsa just nu.
* Magnus tror jag kommer välja Emma. Han känns lite ytlig och hon är både söt och verkar gullig.
* Till sist har vi min favorit, Peter som jag tror kommer att välja Peter. Wille känns lite för på kanske och nästan lite barnslig. Som en lite hundvalp liksom. Lugna norrlands-peter känns mer trolig.

Förresten - News! Facebook har en applikation som heter Dogbook så nu har Nellan och Billan varsin egen prifil via min profil. Passa på att bli vänner med världens sötaste hundar!

.


Save a horse, ride a cowboy!

Varje år tänker jag att jag ska åka till Stockholm och se Stockholm Horse Show i Globen, och varje år sitter jag sedan framför TV'n efteråt och ångrar att jag inte kom iväg. Hästar är fantastiska djur. Det har jag alltid tyckt. Stora, graciösa, imponerande och samtidigt oerhört respektingivande. Nu har jag just kollat på showen via internet-TV och fått härligt pirr i magen. Om du är hästfrälst kan du titta själv här. Spola fram till den 113 minuten och se en halsbrytande show med unga cowboyryttarinnor som gör helt omöjliga konster på hästryggen. Lite speciellt är också att alla hästarta är omhändertagna hästar som haft tuffa liv innan.

Första ridskolan Östra Hedemora
Fr v. Malin&Mustang, Ida&Capri och Jag&Gina


Jag har ridit sedan jag var 10 år gammal. Min karriär började på den nystratade ridskolan Örtra Hedemora på shettlandsstoet Gina som jag älskade trots att hon både bets i baken och sparkade mig när det var dags att kratsa hovar. Flera gånger skickade hon mig i ridhusspånet med huvudet före. Jag bodde i stallet på helgerna och skötte och red extra på Gina eftersom ridläraren tycket att vi passade bra ihop tror jag. Andra hästar som tog plats i mitt hjärta var godlandsrussen Torina och Mustang, shettisarna Lusen och Filur, den heta skimmelponnyn Mirre och den stora dressyrhästen Clinique som jag var den enda i gruppen som fick rida. Att jag fick mina värsta avtrillningar från denna häst spelade ingen roll eftersom det var en ära att få sitta på henne.

 
Lata dagar på Islandshästridläger samt träningsläger på Åby, Malin&Witton och jag&Joost.

Tillslut la riskolan ner och jag fick erbjudande om att ta hand om Gina. Mamma och Pappa sa blankt nej och jag grinade tills ögonen var svullna som köttbullar. Sedan ägnade jag mig åt att motionsrida shettisar på ett ridlekis tillsammans med syrran Malle Balle. Där gjorde vi allt man INTE gör på ridskola, rejsa i skogen och hoppa skogshinder. Men efter ett par år där dinglade benen i marken och det blev ridskola igen i Torshälla där jag red på välskolade ponnier i fram tills att det blev dags för studier här i örebro.

 
Malin&Mulle på avslutningstävling på ridläger, och Jag&Wiktoria som tävlat i Globen

Mina barndoms sommrar har ofta spenderats på ridläger. Två islandshästläger,
 ett läger på en ponny som tävlat i Globen och sedan ett sista träningsläger på Åby.


Jag har även varit med och lett en parad på nationaldagen!
Jag på Tristan och Fanny på Montia

RSS 2.0