Städa, städa, stäääda!

Familjen Widebeck-Larsson i det röda huset utanför Hållsta måste slå alla rekord på förbrukning av allehanda städprodukter. Det känna som om Ajax-flaskan är tom jämt och ständigt. Såpan tar också slut med jämna mellanrum och igår när jag kom hem luktade det klor i hallen. Disktrasor finns i mängder och lika variernade skick runt om i huset och på tomten. Skurmoppen är igån flera gånger dagligen. Sopskyffeln  är aldrig på sin plats och sopborsten är mer än lite lätt sliten. Huset innehåller ochså två dammsugare och likamånga tvättmaskiner. Det mest imponerande är nog att vi fyller minst en sopsäck med skit om dagen!

Vad är då orsaken? Jo, dessa små liv har mycket med saken att göra:
  


Jag har gått ner i vikt. Inte sådär så att det syns på mig nått väldigt men en T-shirt som länge varit lite på gränsen till tajt glider nu på utan problem och Fornarinajeansen hänger lite i rumpan. Man säger ju att städning är bra träning och jag tror tamefan på att det är mina dagliga skur-och-städ-pass valphagen som gjort sitt till.

O.C

Vilken morgon! Eftersom det är vardag igen var jag uppe vid sex och tog hand om valpar och hundar. Efter en slapp frukost framför TV:n tog jag min akära vapendragare Nell och Billy på lång promenad. Skogen var underbar. Det var sådär daggvått i gräste, vitsippor överallt, fågelkvitter och så härligt frisk luft. Väl hemma tog jag ut småvalparna i sin nya lite större rasthage på baksidan. Dom tyckte att det var lattjolajbans där och leker fortfarande runt en stor buske. Resten av förmiddagen har jag spenderat framför TV:n. Lite sorligt kanske - men jag har faktiskt haft dörren öppen predvid mig, då lite friks luft har jag i alla fall sugit in. Linda har lånat O.C säsong 4 och även om alla säger attd en suger så är den ett måste för mig! Jag har redan plöjt igenom första skivan. Med risk att låta som the largest geek är det faktiskt så att jag bara Ä L S K A R karaktärerne och det där fruktansvärt amerikanska och överdriva. Bring it on!

Slapp dag...

Avnjöt en låååång sovmorgon imorsen. Till hela 10.00 sov jag idag. Visst var det skönt, men illa, hur ska jag komma upp sex imorgon? Det blir till att gå och lägga sig i tid ikväll...

Satt ju i och för sig upp till efter tolv igår och kollade på "The Mexican" på 4:an. Tog ju en evighet med alla reklampauser, men det var det faktiskt värt. Bra film!

Förmiddagen har gått i slapphetens tecken - jag har fixat lite i Les Oples, plockat undan lite, stökat till lite och varit ute en sväng med Nollis. Hon är inte helt hundra idag, hängig och äter mängder med gräs.

Nu har jag just slängt i mig en gamal uppvärmd pizzabit och ska kika runt på internet ett slag. Om en timma kommer Nells bästis Reet och ska kolla på våra valpar och sen vid sextiden ska jag träffa Thereze på klubben och träna lite agility.

Träning i badgropen

Jag fick sovmorgon imorse till halv nio och det var ljuvligt. Mamma väckte mig genom att komma upp med Nicole och säppa henne på mitt täcke. Nicole är nog min favvo av småvalparna just nu. Sedan berättade mamma att Nicole inte bajsat än den morgonom och skrattade. Då for jag snabbt upp och bar ner Nicole till rasthagen i köket. 

Vid tiotiden träffade vi Anna&Hera och Anki&Leia i badgropen för att träna apportering i vatten. Jag hade både Nell och Billy med mig. Med Billy tränade jag en lätt dirigering, men med störning som jag tycker att han fixade galant. Nell fick en lång enkelmarkering. När vattenträningen  var klar fick de varsin lång markering på land också.

När vi kom hem var Malin och Max i full färd med att bada valpar här hemma, så ny är alla rena och fina samt (det bästa av allt) luktar schampo! Vi tog en fika på altanen och nu har de precis åkt iväg för att ha picknick.

Jag ska ta det lungt ett tag tror jag - så jäääkla trött, och sen fixa lite på hemsidan.

Sol, sol, sol!

Yes! Jag har äntligen lyckats får ut min hemsida på nätet. Hrm, det var bara tagit, hrm, några månader. Nu är den iallafall på plats. Adressen är:
www.goldenfriends.webb.se

Jag får energi äv det här vädret! Och det är så skönt att känna kraften återvända.

Igårkväll drabbades jag av minidepression. Jag hade planerat att vara på jaktprov idag och retriever ungdomsträff på söndag, men av olika anledningar har dessa blivi inställda och jag står framför en helt blank helg. Ingenting attgöra liksom. Så jag ringe Jens och beklagade mig och han föreslog: Men hitta på något som inte har med hundar att göra då! Efter att vi lagt på började jag tänka och shit, jag har ju inga vänner som inte håller på med hundar typ. Eller ja, många sånna där lite ytliga bekanta, men inga riktiga nära vänner, bästisar liksom. Förut hade jag ju Malin, men hon känns lite som en främling just nu. Jag kunde knappt somna på kvällen. Jag är ensam, tänkte jag.

Men så på mogonen när Karro och jag bestämmde oss för att åka ut och träna lite agility på klubben kändes allt redan lättare. Vi hänge på klubben från åtta till halv elva. Rastade, tränade, snacka skit och åt piggelin.

Billy var kanonduktig på vänsterslalomingångar. De sitter verkligen nu. änns bra inför kommande tävlingssäsongen :) Peppar, peppar!

Sedan har jag spenderat resten av dagen med att vårstäda Volvon. Eftersom mammi och pappi så generöst låter mig låna bilarna så tycker jag att det är en schysst gentjänst. Småvalparna fick titta på ifrån en liten hage av kompostgaller som jag har byggt på gräsmattan. De var ute hela tre timmar mitt på dagen idag. Nu är de superdupermegatrötta och sover i sin hage i köket. De stora valparna fick vara lösa i trädgården medan jag städade. De tyckte att småvalparna var jättesöta och låg bredvis deras hage och tittade på dem mest hela tiden. Ibland slet de sig dock och kom för att hälsa på mig, förutom när jag dammsög då för dammsugaren är faktiskt balnd det läskigaste som finns.

 
         

Två bilder från idag: Doris som hjälper mig att städa bilen och
småtingarna som sover i sin koja i rasthagen på gräsmattan


Det sötaste

Idag gjorde Nemo det sötaste och modigaste jag nånsin har sett. Jag var i hållstas grusgrop för att låta Doris och Nemo prova att bada lite. Jag gick där i solen och frömde mig bort i min egna lilla värld och trodda att valparna svansade runt mina fötter somde brukar. Jag gick ut och satte mig på en liten halvö som går ut i vattnet. Men så hör jag en massa pip från andra sidan. Då är det Nemo som blivit kvar på andra sidan, och han förstod inte för sitt liv hur han skulle komma ut till Doris och mig på halvön. Så vad gör den 3 månade gamla valpen? Jo, han slänger sig i plurret och simmar ut till mig och Doris!!! Det var ju ingen megalång sträcka, men säkert 15 meter ia allafall. Detta är något som jag aldrig har varit med om. Så otroligt modigt och guuud så sött!

Nu på kvällen har jag varit på ridlektion. Markarbete på Robinson, böjda linjer. Gick helt ok, men jag är helt slut i axlarna och känner att en redig träningsvärk i magen är på g.

Efter ridningen i bilen hem kom jag på en dirigeringsövning som jag absolut ville hinna testa på Billy innan mörkret skulle komma. Så det var bara att trycka plattan i mattan för att komma hem fort. Väl hemma ryckte jag åt mig Billy och stack ut. Orkar inte gå in på övningen i detalj - men har utförde den klockrent  :)


Godmorgon!

Idag är det ganska molnigt på himlen... dagen får utvisa om det blir lika fint som igår. Jag håller tummar och tår!

Morgonen idag var kämpig - jag höll verkligen inte på att komma ur sängen. Snoozade två gånger omedvetet och fick sen panik när jag såg att kklockan var 06.16. Slängde på mig kläderna i farten och småsprang ut till de dödshungriga valparna som inte för sina liv kunde fatta att jag kunde låta frukosten dröja hela 16 minuter!

Matning av de stora klarade jag av när jag kom in, och sen även matning av de små. Alla åt bra utom lilla Bruno, jag ska prova ge honom lite senare.

Igår var Mille här nästan hela dagen. Vi rastade hundarna längs vattnet på heldlandet, u n d e r b a r t !!! Sedan stoppade vi in Nemo och Doris i Milles bil och åkte ner till badgropen med dem. Där fick de för första gången i sina liv prova att bada. Ingen simmade, men ingen var heller rädd för vattnet. Lilla Doris hittade en gamal glassbägare som hon ägnade halva tiden år att stolt bära runt och sedan tillslut brutalt döda ;)

På kvällen var det dags för allmänträning i agility. Jag ledde träningen och kvällens tema var starter. Jag hade gjort 5 olika kombinationer och så delade vi upp oss i par och hjälpte varandra. Det var trevligt speiellt att träffa alla igen och snacka lite ;)

Hundarna skötte sig bra också. Började med Billy som tog mina framförbyten riktigt bra. Stolp-träningen gick lite sämre. Han envisas med attgärna springa bakom min rygg vilket är JÄTTEFÖRBJUDET! Men jag ska kämpa på med stolparna, jag tror verkligen att det kommer att hjälpa os att tjäna tid i svängarna när det sitter sen.

Underbara dag!

Fyy vilken skön dag att vara ledig på. Just nu sitter jag faktiskt inne dock. Har varit ute med doggys ca 1,5 h och innan det lekt med valparna i trädgården säkert minst lika länge. Känner mig lite matt och trött - inte van vid att vara ute så mycket!

Tog också tag i städa-bil-projektet och känner mig mycket nöjd. Les Oples har aldrig varit finare invändigt om ni frågar mig. Utsidan är dock värre än värst - det får bli morgondagens projekt tror jag...

Småvalparna har också fått vara ute två gånger idag. Dom tycker det är jättekul, men blir fort trötta. Bilderna är från i helgen när valparna var ute för första gången. Sötisar!!

   

Nicole får testa slalom. Det ska börjas i tid ;) !

 


Har pillat med det sista på min hemsida idag. Eller ja, den är ju inte klar, men den hänger i allafall ihop och skulle faktiskt kunna publiceras nu. Har suttit och pillat med webhotellet bara och som vanligt när jag håller på med datorer så är det något som trasslar och så får jag ringa support. Killen lovade i allafall att skicka ett nytt kodord till mig via snigelpost till imorgon så att jag kan bekräfta min användare eller något sånt skit. Kanske kommer sidan upp imorgon alltså! Och då kommer denna blogga tt finnas även där som iframe (som jag precis lärt mig att det heter! 

Nu ska jag göra fruktsallad och glass och kila ut i soooolen!

NEEEEEJJJ!

Förbannat också! (ursäkta ordvalet men det måste verkligen vara något starkt!) Jävla skit!

I ett år har jag tränat jakbiten med Billy boy. tragglat, nött och lärt in nytt. Vi har flat på vår kontakt, fotgående och sättanden i olika vinklar. Vi har tränat skick och inlevereringar. Enkelmarkeringar, dubbelmarkeringar, sök i medvind, sök i motvind, sök i sidvind och närsök. Vi tar tränar dirigeringa, stoppsignal och linjetag. Vi har tränat med dummie och med vilt, med skott och apportkastare. Ja helt enkelt - jag har lagt ner ett sjuhelsike jobb på appirteringsbiten.

Det kändes så jäkla kul när jag en kväll för en månad sedan satt och anmälde till en massa prov. Sheeeet, nu ska vi verkligen få se vad som sitter och inte! Och jag blev faktiskt medlottad på ett prov också. Men så kom bakslaget. Billy får inte starta. Han har redan en etta i nybörjarklass tillsammans med min mor för några år sedan. Det visste jag redan och i reglerna står det att man får erövra två förstapris i nybörjarklass innan man startar i öppen. Men jag hde missat det finstilta: Man får bara erövra ett förstapris till OM man gör det samma kalenderår som det första.

Snacka om nitlott, blåsning, you name it.... Så nu lår det väl ta minst ett år av träning till innan jag kanske kan anmäla till öppen klass. suck.

Valpvakt

Imorgon bli det att vakta valpar hela dagen. Mycket att göra med två kullar som båda kräver uppmärksamhet. Dagen börjar vid sex med att jag trött fumlar ner för trappan och sätter mat på blöt till valpar och vuxna. Efter ca 10 minuter matar jag valparna som bor ute i värmeboxen och öppnar så att de kan kuta ut i rastgården. Sedan in och mata vuxna hundar samt släppa ut. Sist gör jag rent hos småvalparna och matar dem med 5st foderkulor var!

Vid elva börjas det igen. Då ska utevalparna matas och sedan rastas av i trädgården. Koppelträning med ett par får jag också lov att hinna med. Vid 12 vill småvalparna ha mat igen och det är dags att byta tidningar och skura deras hage. Är det fint väder tycker de om att kräla lite på gräsmattan efter maten.

Vid fyra vill valparna ute ha mat och sedan leka i trädgården. De som inte fick koppelträning på fm passar jag på att träna nu. Vid fem ska småvalparna få sitt käk också. Och runt sex vill de vuxana hundarna ha middag.

Imellan dessa tidpunkter måste jag också hinna:
* Käka själv
* Städa les oples
* Rasta Nell&Billy
* Tvätta
* Plugga

Kul Jul...men ju mer jag gör imorgon desto mer kan jag slappa i pauserna resten av veckan!!

En helg som gick fruktansvärt snabbt

Fredagskväll --> fast forward --> Måndagsmorgon. Typ så känns det. Hur är det möjligt att en hel helg kan gå så jädrans snabbt när ett fyratimmaspass på Mackedonk kan kännas som en hel evighet?

Fredagskvällen ägnade jag åt att skjutsa mamma och pappa till sundbyholm. Det var min födelsedagspresent till pappsen, att ställa upp som chaufför en kväll. Sedan längtade jag också efter min Jens och träffade min Jens.

Tidigt på lördagsmorgon slet jag mig från Jens och sängvärmen och körde till Södertälje för att gå på Retriever Ungdoms andra träff. Denna gång var vädert bättre ocg vi hade kanonkul. På förmiddagen tränade vi fotgående och inkallning. Billy var en klippa och gjorde saken jag inte ens visst att han kunde! På eftermiddagen tränades det linjetag och Billy skötte sig fint här med. Sen har jag blivit lite smått förälskad i en labbe i gruppen också. Rabalder heter han och han är en sådan gosekille så det är inte klokt. Nästa som Billy ;) Vid fyratiden var jag hemma igen och ängade kvällen år gos med Jens.

image31
Billy på Retriever Ungdoms träningsträff

image32
Träningsgänget!

På söndagen tog vi sovmorgon, en ordentlig en! Vaknade vid elva och stekte pannkakor som vi åt i solen på altanen. Sedan stack Jens och jag ut på hedlandet och gick en solig runda med Nell och Billy. Skööönt. Aldeles för snabbt var jag tvungen att skjuttsa in Jens till tåget....

...Nu är det måndagmorgon och jag har varit uppe sen sex och tagit hand om valpar. Nu har jag precis pillat i mig lite frulle och tänkte sticka ut med hundarna en sväng innan jag ska till jobbet. Bläää 10.30-18....bläää!

The Crew

image30

Från vänster:
SVCh Combine Elle, Nell - "jag är mentalt instabil!"
SU(u)Ch Combine Hennessy, Billy - "Jag tror jag är en chihuahua!"
SU(u)Ch Combine Flames Of Fantasy, Magda - "Världens bästa mamma"
Stanroph So Remember Me, Remy - "Jag är besatt av mat!"
Stanroph Super Trooper, Trooper - "Jag bor i USA!"
Stanroph Sandboy, Kevin - "Forever Young"
SUCh Combine Best Wishes, Bessie - "Gammal är äldst"

Hemma i rastgården:
Combine Merry Message, Doris - "Jag är tuffast av alla!"
Combine Make My Day, Nemo - "Billys lilla brorsa!" 

www.combine.nu

Hej från USA

Jag fick mail från USA och Truppes nya familj idag. Han lever det ljuva livet på andra sidan havet. Kutar på fälten, spenderar dagarna med matte i skolan och ligger hemma och myser. En rolig grej var att hon skrev att de har en stenig park bredvid universitetet och första gången de rastade Truppe där kutade han direkt fram och hoppade upp på en sten. Efter att ha läst, saknat och gråtet en skvätt ska jag nu rycka upp mig och ta nya tag.

Det är svårt att inte sakna Trooper. Allt är så tyst och lungt här hemma utan honom. Första kvällen utan Truppe utbrast pappa: "Men var är alla hundar?"  och mamma svarade: "Men Nisse, de är ju här!". Och det var de, alla sex låg  utsträcka i köket, men eftersom Trooper inte fanns bland dem var allting så lungt.

Nu ska jag ta och pallra mig iväg på promenad med Nollis och Billy, för att sen sätta mig i Les Oples och tuffa iväg till jobbet. 12-16 är passet som ska avklaras idag, inte så farligt. Sen bär det av hemmåt och byta om samt slänga i mig lite käk innan jag ska iväg till klubben för hinderfixarkväll.

Nytt jobb...och lite spya

Shit pommes frites! Nu kan donkan slänga sig i väggen för jag har fått ett nytt jobb! I maj och juni ska jag jobba deltid på Svenska Kennelklubbes informationsavdelning. Ca 2 dagar varannan vecka och 3 varannan kommer jag att vara på kennelklubbens huvudkontor i stockholm och genom telefon besvara alla möjliga hundfrågor. Kul, kul kul!

Sen har jag sökt utbildning till hösten. Högst upp på listan ligger Medie- och kommunikationsprogramme i Örebo. Jag har goda chanser att komma in. Vi får se hur det blir.

För övrigt skaffade jag min nog spya- och bajstorkar examen idag. Hundana har dragit på sig något skit och nu sjuknar den ena efter den andra in. De flesta mår inte märkbart dåligt men det har ändå lett till att jag under dagen har:
* Torkat två lösbajsar inne, varav en sprutlackerade köksluckorna.
* Mockat X antal otrevligheter i båda rastgårdarna.
* Torkat X antal valpspyor.
* Torkat X antal valpdiareer.
* Duschat och tvättat håret efter att en valp spydde i det.

Full rulle och kul jul i skogsbrynet alltså!

Workingtest vid Lövudden

Klockan halv åtta på söndagsmorgon mötte jag upp Mille vid västerleden för att samåka till Lövudden för att starta på Workingtest med Billy och Berta. 12 timmar stod vi på parkeringen vid McDonalds igen trötta, trötta, trötta, men glada! Billy bästa killen skrapade nämligen ihop 80p vilket räckte till en 5:e placering! Berta stod också för en bra prestation!

Ruta 1, Walk up: 20p
Ruta 2a, Markering: 19p
Ruta 2b, Dirigering: 12p
Ruta 3, Nörsök: 12p
Ruta 4, markering: 12p


Det tuffa var att 1:an hade 89 poäng, bara nio poäng mer än min bästa Billy Boy!


Dåligt 1,2,3 & 4

ÅÅÅÅngest. Jag har ångest. Jobbig känsla i magen.
Det är dags snart - att välja utbildning. Och sheeeewwt, känner mig helt vilse i pannkakan :(

Sen har jag shoppingfeber. Vill, vill, vill ut och handla massa nytt! Men med ett ruttet jobb och en sinande konto är det kanske inte det smartaste eller mest realistiska :(

Snööö - IGEN??? AAAARRRGGG! Jag ska ju ha agilityträning iväll. Hur hade vädergubbarna där uppe i himlen tänkt sig att det skulle funka. Skulle verkligen bli kul.... :(

Trött - jag är så jäkla trött också. Morgon som kväll. Känns som om jag går i sömnen typ hela dagarn.

NEJ, inget är bra fan.

Värsta hälsofreaket!

Så var man hemma igen då - och utan Truppe är det fruktansvärt tyst och tomt hemma i huset. Jag behöver inte länge tänka på att stänga grinden till hallen där skorna står, lägga disktrasa och diskborsten i skåpet, eller känns mig stressad att gå ut. Därför att det är ingen som tuggar på skogna, stjäl och äter upp disktrasan eller river huset om denne inte får gå ut på långpromenad. Jag gör allt det där ändå, stänger grinden, lägger i skåpet och går ut direkt på morgonen. För all slippa tänka och känna att något är annorlunda.

Helgen i stockholm var i allafall behövling. Skööönt att bara få koppla bort det jobbiga.

På fredagen blev det tv-slapp framför postkodmiljonären, talang och berg flyttar in. En freestylehund var med på talang - duktig men kunde de inte rullat ut en matta på golvet till den!?

På lördagen umgicks vi med Ronnie och Sara i princip hela dagen. På förmiddagen fikade vi utomhus i solen på en friluftsgård och på kvällen samlades vi i Ronnies stuga och mini-förfest för att sedan åka på discobowling. Det var jätteroligt och hör och häpna - jag vann! Jag som aldrig gjort en strike i hela mitt liv gjorde 2 stycken! Efter bowlingen åkte vi hem till Ronnie igen och satt ute och rökte vattenpipa. Det hade jag aldrig gjort förut. Jag vet inte vad jag tyckte om det. Smakade inte så mycket, men det var mysigt på något vis.

På söndagen blev det lite upp och ned, men slutade med filmkväll - The Kite Runner (Flyga drake). Helt ok, men lite seg i starten.

Nu sitter jag hemma och har precis mumsat i mig en halv avocado till mellanmål. Valde mellan det och en chokladboll. Jag, valde bort en chokladboll, känner mig som värsta hälsofreaket!!

Ikväll blir det agilityträning och möte på klubben!


Jävla rosettföretag!

Mårtenssons rosettföretag  S U G E R! Iallafall med de gamla ägarna. För ca 6 veckor sedan gjorde vi i EBK's agilitysektor en stor beställning från dem med alla rosetter vi behöver under året och det är många kan jag säga! Först och främst förväntar man ju sig att det jävla rosettföretaget ska göra rätt och för det andra ett trevligt bemötande om det nu skulle bli fel. Mårtessons för kritik på båda punkterna!!!

30 rosetter har de stavat fel på. Istället för att skriva Eskilstuna BrukshundKlubb står det Eskilstuna BrukshundLubb - när jag berättar det för tjejen i telefonen föreslår hon att jag själv ska sitta med hårfön och flåsa bort mittplattoran på alla rosetter innan jag skickar tillbaka dem. Å helevet heller! Jag skickar tillbaka dem med plattorna på.

Alla de större rosetterna har fått fel färgordning, antingen på banden eller kragarna - där sätte sig telefontjejen  hon sig på tvären. De har visst inte gjort fel, bla, bla, bla. Jag orkar inte utan ger mig men betonar att detta var sista gången vi beställde rosetter från deras bolag och att jag nästa gång vänder mig till InterSilvi eller annat, tyvärr.

När jag berättar att vi även fått en rosett för mycket snäser hon åt mig att jag borde vara tacksam! Jag förklarar att jag bara ville berätta det för att vara säker att bi inte behöver betala för den. Rätt ska väl vara rätt nu när ändå så mycket annat blev fel, tänker jag. Du ska bara vara tacksam snäser telefontanten igen.

Jag får sån himla lust att bara reklamera hela skiten till henne och köpa någon annan stans ifrån.

Läggas till bör också under våra samtal framkom det också att de hade gjort fel även förra året då vi beställde. Då hade de gjort för stora rosetter men gett de till samma pris somde mindre vi beställt. Det var väl snällt prosar telefontjejen. Visst var det snällt, men tjänade de ändå inte själva på det eftersom de slapp göra om alltihopa?

Stanroph Super Trooper

image28

Borta för alltid, min älskade Truppe...

Väldens bästa veterinär!

Eva Celsing måste vara världens bästa veterinär! Igår var jag ju där med Nell och allt är avslappnat och himla himla tryggt. Det är så fräscht också, det luktar inte ens äckligt sjukhus eller klinik. Nell fick lite lugnande och somnade på mina fötter sen lyfte vi upp henne på ett bord och jag gick och satte mig i väntrummet i 45 minuter. Sen ropar Eva på mig och då ligger Nell på exakt samma plats där honom somnat och får en motspruta för att bli pigg igen. Och såret, såret är ca 2,5 cm långt och jättefint. Jag behöver inte ens ta stygnen om 10 dagar - de försvinner av sig ajälva. Näe, Eva Celsing det ÄR vildens bästa veterinär!

Vid 10 tiden idag kommer Boel och kanske Sandra också. Mille dimper också in, men lite senare skulle jag tro. De hjälper mig att mata och leka med valparna och sen ska vi ut och träna hund. Jag har tinat ca 6 vilt som vi ska kasta markeringar och lägga sök med tänkte jag. Vi har and, kråka, kanin och trut. Speciellt spännande med truten - att se vad tjejerna tycker om den!

Sopig hundägare

I de flesta fall ser jag mig som en ganska seriös hundägare. Jag rastar, tränar, gosar, klappar, meriterar, trimmar, badar och allt annat som hör hunderiet till.  Det är tråkigt när de små liven blir sjuka eller dåliga - och då är det ju extra viktigt att man som hundägare skärper till sig och sköter dem rätt. Alltså INTE ger sin tik som ska i på operation samma förmiddag frukost!!! Mornar är inte min grej får jag väl lägga till som försvar, men jädrar vad klantigt! Nollis ska ju i allafall inte sövas bara lokalbedövas och ges lugnande så Eva ville ta in henne ändå.

När vi ändå är inne på sjukdom kan jag ju passa på att berätta om den härliga hund-magsjukan som just nu härjar på kennel Combine. I lördags började Remy med att spy upp diverse otevligheter och brunt slem. I måndags var det Truppes tur att lägga upp i allafall fem kaskader och idag började Bessan dagen med att matvägra och sedan rusa ut och spy. Very nice, very nice....

Underbar dag!

Vilken underbar dag det har varit idag! Sånt här vårväder ger mig verkligen energi..

Jag började dagen klockan sex med att mata och rasta valpar. Resten av morgonen arbetade jag med girliecamp. Har jag skrivit det hä i bloggen förresten, att jag fått jobb? Om inte så har jag i alla fall det, som webmaster för www.girliecamps.com. Jag har haft lite problem med vissa uppladdningar, men det löst sig imorse. Sedan kollade jag mailen och anmälde till ett par jaktprov och workingtest.

Vid elva tiden var det dags för valpmatning och rastning igen och sen for jag till klubben i Les Oples (som faktiskt går riktigt bra nu - bara handbromsen, 2:ans växel och bensinmätaren som inte funkar!). Gick en kort sväng och tränade sedan Nell, Billy och Remy tillsammans med Karro, Elton och Elvis. När vi var så gott som klara kom Thereze och Chicko så jag stannade kvar och tränade/slappade/snackade med dem en bra stund.

Vid fyra tiden var jag hemma och matade samt rastade valpisarna igen. Doris och brorsorna hade rikligt med sprall i benen och var vilda och galna. Nu har jag hunnit tvätta och diska lite och ska precis dra igång med att dammsuga. Härligt med vår och ny energi! 

RSS 2.0