Laddar inför Hållsta i helgen

Imorse galopperade Nellan lite på promenaden och när jag kom hem från föreläsningen  mötte hon mig visserligen inte i dörren men tittade på mig från korgen med de piggaste ögon jag sett sedan i måndagsmorse tror jag. Om det nu var ryggen som gjorde ont verkar Rimadylen ha börjat göra sitt. Fast hon gnällde till ett par gånger på kisseturen på gården nyss.

Tidigt imorgon styr vi kosan mot Hållsta igen. Tror det blir en långhelg där eftersom nästa föreläsning är först på torsdag. Ska bli mysigt att träffa Rempan. Hon har blivit ganska tjock säger de därhemma och jag vill klappa på den magen. Ska bli trevligt att träffa hela hundflocken förresten ;) Idag återvänder även Malle-Balle till Sverige efter sex månader i Paris. I och för sig var hon hemma en tur vid jul,  men det ska ändå bli kul att se henne igen.

Annars under helgen ser jag fram emot:
* Att se Markus Krunegård på Raw med Malin och Max imorgonkväll
* Sandras 20-års fest på lördagskväll
* Att dra fram slalomet och drilla Billy med massa högerslalomsträning
* Planera in en motivationsdag för apporteringsträningen med mamms
* Kanske ta ut Nellan på nån lite längre tur i slutet av helgen?

Men innan det blir till att tuffa hemåt ska Billy och jag på agilityträning i Gryt ikväll. Massa skoj! Ska bygga upp en av Bache-övningarna tänkte jag...

Förresten tycker jag att idag var första dagen år 2009 då det spratt till lite av vårkäslor i kroppen. Jag tog huttrade till skolan i min tygjacka - men det var det värt för att få lite känsla liksom.


Tack förresten!

Jag vill förresten passa på att tacka alla som har hört av sig när Nell har varit krasslig. Det är så gulligt när ni visar omtanke. Så tack, tack, tack för mail, SMS, telefonsamtal, bloggkommentarer och inte minst omtanke face-ta-face.

Även tack till mina söta Örebro-flockor som höll mig sällskap ikväll. Nu tror jag ju inte BAAARA att det var för Nellans situations skull, utan kanske även för skogaholmslimpan, men ändå. Annars hade jag nog fastnat framför datorn och googlat på "spondylos" hela kvällen.


Ingen mer agility...

Idag åkte jag med Nellsan till en djurklinik i Örebro, Annalysen. Hade kontakt med världens bästa veterinär Eva på morgonen som sa att eftersom Nell har p-sprutats tidigare finns det risk för att det är livmoderinflammation på gång, och eftersom Eva inte hade möjlighet att ta emot Nell rekomenderade hon Annalysen.

Efter att veterinären hade klämt överallt på Nell, som för övrigt vad ganska glad och pigg, utan att Nell gnällt tror jag hon var beredd att skicka hem oss. Jag fick en klump i halsen för jag visste ju att jag inte hade inbillat mig allt gnäll, flås och nedstämdhet. Men då just när vi skulle gå gnällde hon till helt oprovocerat. Vet tyckte då att det kanske var bästa att ta en röntgenbild för att i allafall kunna utesluta att det var något knas med livmodern.

Röntgen visade dock att livmodern var ok - däremot såg Nellans rygg inte så bra ut. Hon har fått diagnosen generellt utbredd spondylos. Efter information från vet och en massa googlande har jag förstått det såhär:

Spondylos är en förändring som leder till stelhet mellan kotkropparna i ryggraden. Spondylos är ofta lokaliserad till ländryggen eller/och halsen. Samtidigt föreligger vanligen en inflammation i de inblandade diskerna. Vid röntgenundersökning kan spondylos ses i form av benpålagringar mellan kotkropparna. Pålagringarna kan få sådan storlek att de helt överbryggar ett kotmellanrum. Symptomen varierar, ibland förekommer ryggsmärtor och rörelsebesvär. När sedan spondylosen växt klart och stelnat brukar den inte längre orsaka så mycket smärta. Man kan säga att hunden blivit "stelopererad", med sämre rörlighet som följd.

Såhär ser Nells ryggrad ut,  ni ser "bryggorna" mellan några av kotornas nedre delar:


För Nells del innebär detta rimadyl i tre veckor. Eventuellt bör hon också få Glykosalin tillskott i maten. Hennes rörlighet är/blir mer begränsad då ryggen liksom blivit stelare. Det är dock viktigt, precis som vid HD, att se till att bibehålla en god muskulatur i ryggen för att avlasta skelettet. Att springa i skogen är därför fortsatt viktigt - däremot kan man bli tvungen att reducera rörelser som kan bryta borskbryggorna. Därför rekomenderade veterinären mig att sjukpensionera Nell från agiltyträning och tävling.

För Nells del gör det nog det samma tror jag, hon kan likagärna hämta en dummie då och då eller klickerträna lite trix, men i mitt hjärta gjorde det faktiskt lite ont. Och jag ljuder om jag inte erkänner att jag visst fällde ett par sorgsna tårar i bilden på väg hem. Samtidigt är ju det viktigaste av allt att Nellan blir bra, håller sig pigg och frisk och återgår till sitt vanliga jag igen.

Nu ska Nellan få ta det lugnt ett par dagar och sedan börja gå lite längre turer till helgen. Min ögonsten!

Ingen inbillning!

Inget gnäll på hela kvällen förutom ett kort hastigt efter maten som hon annars åt med god aptit. Har även lånat en febertermometer av snälla Sara och konstaterat att tempen ligger på 38.5, alltså inge feber. Nellan har slaggat lugnt i korgen sedan jag kom hem från föreläsningen. Jag började ju nästan tro att det inte var någon fara. Kanske hade jag bara förstorat upp alltihopa, skulle ju vara typiskt mig!

Men så på kvällsprommisen gnällde hon först till lite smått vid två tillfällen. Först när hon hoppade över en snövall och sedan när Billy nuddade henne när han travade om henne. Men inga darrningar eller flåsningar. Förrän jag ropade henne til mig. Hon kom i trav och jag kastade åt henne en godbit - GNÄLL! Hennes lilla hundkropp darrade och hon svassade olyckligt runt mig. Sen var det brottom in i den trygga korgen. Nu ligger hon parkerad där och hässjar som en tik som ska till och valpa. Typiskt. Blir till att kontakta Eva imorgon igen, det känner jag på mig. Tänkte egentligen lägga mig tidigt ikväll, men jag ska vänta tills Nellan sover lugnt i korgen igen...

Avvaktande

Jaha, den trettio miljonte gången som jag trycket på "skicka/ta emot" ramlade svarat från Eva C ner i inboxen. Avvakta till imorgon om hon inte blir drastiskt sämre. Så var det med det då, jag som var beredd på att rycka åt mig jacka och styra Opeln mot Eskilstuna.

Blir definitivt ingen utgång för min del ikväll i allafall. Jag vill vara hemma med min älskling. Nu ska först Nellan få gå ut och kissa lite och sedan när Jensa komer hem tar jag en längre tur med Billy.

Nell mår inte bra :(

Imorse hände det igen. Vi var ute på morgonrundan och jag kastade åt henne en godbit då hon självmant kom tillbaka. När hon skulle fånga den skrek hon till. Kan det vara ngt med munnen, tänkte jag. Kastade ännu en godbit, hon skrek igen. Kastade en tredje och träffade henne på ryggen med flit, så att hon inte skulle kunna fånga med munnen, även nu skrek hon. Öronen bakåtstrukna, den lilla hundkroppen skakade av darrningarna och hon ville hem.

Vi skyndade hem. Väl inne satt hon och flåsade. Darrningarna avtog successivt. När frukosten serverades ville hon först inte ha. NELL VILLE INTE HA SIN MAT!!! Sedan åt hon, fast inte alls i sin vanliga fart. Efteråt satt hon och flåsade i korgen.

10-12 hade jag föreläsning. Nell verkade lugn så jag lämnade henne själv med Billy. När jag kom tillbaka satt hon i korgen oh flåsade. Men när jag klev in svassade hon runt mig och gnällde lite. Sedan la hon sig i korgen och flåsasde igen. Jag satte mig bredvid och strök henne mjukt över ryggen. Efter ett tag somnade hon och nu ligger hon lugnt och snusar i korgen.

Konstigt värre. Något står ju inte rätt till, men vad? Åh, vad man önskar att de kunde prata i sånna här fall. Berätta vad som känns fel eller gör ont. Nell FÅR INTE ha ont. Jag älska henne alldeles för mycket för det.

Har mailat min veterinär Eva, så nu är det bara att vänta på svar. Har tryckt på "skicka/ta emot" knappen säkert en miljon gånger redan :( 


Med hjärtat i halsgropen

För nån halvtimma-timma sedan hände något jätteläskigt. Jag skulle gå förbi hundarna som låg utsträckta i hallen för att gå in i badrummet. Nell var tvungen att resa sig för att släppa föbi mig och när hon ställt sig upp skrek hon rakt ut. Inte ett litet lite skrik heller, utan högt och  i något som kändes som en evighet. I verkligeheten kanske det varade i en eller två minuter. Hon hann iallafall förflytta sig till korgen där hon stog inklämd i hörnet med svansen mellan benen, darrandes och skrikandes. Jag är osäker på om det var av rädsla eller smärta. I vilket fall skar det i mitt hjärta. Jag vet med mig att jag är blödig och att detta kan smitta av sig på Nell, så jag tog ett djupt andetag och lockade på henne med fast röst som jag vanligt vis gör. Hon kom som ett skott. Hoppade på mig och klamrade sig fast, slutade skrika men fortsatte att darra i hela kroppen. Jag stängde grinden så att Billy blev kvar i hallen och Nellan inne i rummet med mig. Hon låg i mitt knä länge och darrade med svansen långt in mellan benen. Jag försökte spela oberörd och smekte henne lugnande.

När hon lugnat sig lite reste jag mig upp och satte mig framför datorn. Allt för att avdramatisera, tänkte jag och intalade migsjälv att vara "som vanligt". Nellan ville inte lämna min sida, parkerade på mina fötter, men höll sig lugn. Efter en kvart var hennes lilla hundkropp helt avslappnad och jag slängde mig efter mobilen och ringde mamma. Barnsligt kanske - men hon är min hundguru i alla situationer. Hon tyckte det var konstigt, men lugnade och sa vad vi ju vet sedan länge - Nell är inte som andra. Kanske blev hon bara väldihgt överraskad av att jag kom? Kanske drömde hon mardrömmar? Så länge det inte upprepar sig är det nog inget fel.

När Nell varit lugn ett tag visiterade jag hela hunden. Kanske satt en tagg någonstans, eller en vass kardborre? Nell är ju känd för att överreagera. Men fann inget. Nu slaggar donnan som vanligt i hallen igen. Jag håller på att återhämta mig från chocken. Även om det bara var för ett par minuter var det en otroligt hemsk känsla att se sig hund rädd/ha ont (?) utan att kunna göra något. Hjärtat  i halsgropen, halsen sammansnörd, klumpen i halsen. Älskade, älskade Nell!

Om hundstölder

För mig är det en skrämmande tanke att någon kanske skulle vilja stjäla mina hundar. Tyvärr skulle det kunna vara verklighet. Nu är väl kanske inte just golden retrievern en så stöldbegärlig ras om man jämför med diverse dvärghundraser, men ändå. Därför lämnar jag dem aldrig utom synhåll på offentliga platser. På sin höjd har jag väl nån gång lämnat dem i bilen med luckan öppen, men alltsom oftast använde jag en såndär metallhake så att luckan kan vara halvöppen men ändå låst.

På agilitylistan (en mailinglista för agility, som jag är medlem på) kommer då och då hund efterlysningar. Ofta är de bortsprungna, men igår kom en efterlysning på två stulna pudlar. Matte hade bundit dem utanför en affär en kort stund medan hon kilade in och handlade lördagsgodis åt sina ungar. Hur man kan lämna hundar på detta viset är för mig obegripligt med tanke på risken. Samtidigt blir jag arg för att det är den verklighet vi levar i.

Det slutade dock gott för pudlarna. Efter all uppmärksamhet, bland annat en artikel på aftonbladet.se lämnade tjuven tillbaka hundarna utanför konsum.


Klickerkväll

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Tråkigt, men ingen idé att hänga läpp. Jag gör det bästa av min hemmakväll helt för mig själv, för Jensa är på väg till galej. Jag planerar att kolla på "Om en pojke" som går på 3:an och klickerträna Nellan en hel del. Ute blir det mest Billy som får uppmärksamheten och Nell lullar mest runt i sin egna lilla värld. Därför ska Nellan få jobba med skallen ordentligt ikväll.

För ett par veckor sedan såg jag ett filmklipp med en spaniel som de hade lärt att stå med alla fyra tassar på en upp-och-ned-vänd vattenskål. Blev helt fast vid tanken att lära Nell ngt liknande så jag kapade av kanterna på en kartong och tänkte försöka få henne att ställa sig med alla fyra tassar i den innan jag gav min på skålen. Framtassarna fick jag in snabbt, och sen kom baktassarna men då BARA baktassarna och framtassarna åkte ut. Klurigt! Vi fastnade lite så jag la ner den träningen för några dagar sedan, och ikväll blir ett perfekt tillfälle att ta upp det igen.

Säga vad man vill om djur. De kanske inte kan snacka eller så men de finns ALLTID där när man behöver dem!

On top of the world

Hemtentan är inlämnad - och i samma stund som den låg i papplådan bland restens inlämnade tentor var det som om en sten lyftes från mitt hjärta. Observera dock att jag inte har det blekaste om hur det kommer att gå på bedömningen, men det är liksom skönt att veta att nu kan jag iallafall inte göra mer. Ända sedan tentan delades ut har jag liksom känt dåligt samvete så fort jag inte läst eller suttit framför skärmen och försökt formulera mig. Nu känner jag mig fri!


När tentan var inlämnad firade tjejerna och jag med fika i musikcafét, massa mys! Därefter skyndade jag mig hem och tog ut hundarna på långpromenad i skogen. Äntligen kunde vi strosa omkring utan att jag skulle känna mig stressad över förlorad lästid. Gick en runda vi inte gått på länge och tränade lite basic grejer. Billy fick köra lite fotgående och riktningsändringar på stället.

<-- Nell och Billy vet att det bjuds karameller om man hoppar upp och sätter sig på höga saker!

Gjorde även en annan övning med Billy. Jag la ut en tennisboll och riktade upp grabben som på ett linjetag mot den. När han höll ögonen på den så länge som jag ville skickade jag som belöning. Han flackar lätt med blicken och ska hålla reda på allt omkring honom, och det vill jag försöka jobba bort. Jag vill att mitt handtecken ska "fixera" honom. Nell struttade omkring i sin egna lilla värld som vanligt, men fick testa lite trix och hoppa på stenar och sådant som hon gillar.


Väl hemma bytte jag till stallkläder och åkte och hälsade på Figge. För första gången var jag själv i stallet och det var riktigt mysigt. Borstade och fejade innan vi skrittade iväg in i de djupa skogarna. Han är en trygg och stabil liten sak, men efter att ha kommit igång lite så kan kan han bli rätt pigg. Efter travsträckan tränade han lite piaff, passage, galoppfattningar på stället och undersökte även dikena i en lite större utsträckning än vad jag önskade, men efter ett tag la han av och blev lugna lunk-Figge igen.

Har även hunnit med en sväng till Willys och blivit en femhundring fattigare. Bland annat smög sig ett paket fryst pizza ner i vagnen. Var extrapris, 2 pizzor för 10kr, så jag kunde bara inte motstå. Även ett tvåpack tuggben till jyckarna slank ner. Sedan har det varit kalas här på studentgatan 22 må ni tro!

Söt-Figge är godissugen!

Hundpersonligheter

Tycker att det är roligt att mina två fyrbeningar är så lika - och sen ändå så olika. Hundar precis som människor är ju av olika personligheter och Nellan och Billan tycker jag mycket bra illustrerar detta. Flera mornar på rad har jag tänkt på hur olika morgonrutiner de har fastän att ramverket liksom är detsamma. De väcks vid samma tid, går samma morgonprommis, äter samma mat och slaggar på samma ställe efteråt - men ändå gör de det så olika.

Det hela börjar när jag hälsar godmorgon...
Billy är galet glad att se mig, hoppar på mig och apporterar närmsta godedjur eller min arm.
Nell blir visserligen glad, men vill hellre gå ut än morgongosa.

På morgonpromenaden sedan...
Billy sniffar, snusar och pissar på varenda sten, snövall och träd.
Nell kutar runt och letar saker av ätbar karaktär.
Billy spanar efter andra hundar i förhoppning om att springa på en snygg brud.
Nell spanar efter en gubbe som brukar ge henne frolic.

När vi kommer in sätter jag maten på blöt....
Billy ligger och tvättar tassarna.
Nell sitter/ligger och dreglar.

När maten serveras....
Billy vill krypa upp i mitt knä och gosa lite innan han sakta pillar i sig sin frukost. Och jag måste sitta bredvid medan grabben käkar annars går det bara inte att få i sig käket.
Nell hetsäter sin mat i tre snabba tuggor, rapar och glor sedan som förstenad på Billys mat tills han är klar och när jag gett klartecken får hon diska skålen.

Efter maten...
Billy rullar ihop sig på filten. Gärna i sällskap av ett sitt favoritgosedjur Marsvinet-Marwin.
Nell gnager på gamla märgben i korgen.

Världen sämsta hundägare?

Jensa kom just hem och är på ett strålande humör. Han ska såhär på kvällskvisten fixa lite käk. Falukorv och spagetti. Först konstaterar han mycket nöjt att: "Stekpannan är ju som gjord för åtta korvskivor!". Sen när han ska slänga ner spagettin i kastrullen blir det för fullt och vattnet rinner över kanten. Men inget rubbar hans goda humör och han utbrister glatt: "Ja, nu jävlar rinner det över!"

Jag är däremot inte på topp. Mina guldklimpar ligger och blänger på mig från hallen. Jag vet att jag har varit världens sämsta hundägare idag. Tre kortare turer och en kissetur på morgonen är allt de fått idag. I övrigt ingen större stimulans än varsitt märgben och pappkartong med godis gömt inuti. Allt för att jag ska hinna klart med hemtentan i tid. Men det går inge vidare och jag känner mig misslyckad.  Så nu lägger jag ner pluggandet och bloggandet för en stund och slänger mig i hundkorgen ett tag för att ta igen lite quality-time med mina bästisar. Det får mig iallafall alltid att känna mig glad inuti. Kanske ska jag ta mig tid till lite klickerträning också kanske. Då skulle Nell bli glad!

Det gäller att kunna tänka outside the box

Vissa saker är underliga och roliga på samma gång. Att detta är en blogg som till största delen handlar om fyrbeningar är ju ingen hemlighet. Kanske är det en nischad blogg. Jag har inte tänkt så långt. Om jag verkligen på riktigt och helt till fullo satsade på att skriva för andra och få ett högt läsarantal skulle jag helt svälja detta. Men nu är det ju så att även om det kanske låter som en klyscha så skriver jag mest för mig själv. Bloggen är ett sätt för mig att ventilera mina tankar. Om det sedan är intressant för andra människor att läsa så fine. Men jag vill inte påstå att det är mitt huvudsaliga mål, även om det ändå ibland kan finnas en inneboende förhoppning om att inspirera.

I allafall åter till det roliga och underliga. Min klassis Erik är tydligen en återkommande läsare. Erik är dock ingen inbiten hundfantast så för att ändå kunna ta sig igenom hunddravlet har han utvecklat en speciellt teknik. Denna kan läsas på respektives blogg om intresse finns...

Dyra 3 minutrar

Igår vaknade jag upp förkyld med lock för öronen. När jag snackade med mamms på kvällen tyckte hon att det var dags att ringa vårdcentralen. Idag vaknade jag upp med ett ännu värre lock. Kändes ungefär som om jag hade öronproppar. Ringde VC vid kvart över ett och förklarade att jag varit förkyld mer eller mindre sedan årsskiftet, med ett ständigt lock för öronen som nu blivit extremt. Oj, oj då var det bästa att jag kom dit. Kunde jag komma om en halvtimma? 30 minuter senare satt jag därför på VC och väntade på min tur. Fick pröjsa 120 spänn för att en läkare skulle kika i mina öron ca 30 sekunder för att konstatera att allt såg normalt ut men att det nog var ett undertryck. Fick därefter dra kortet igen för några tabletter som under två veckors tid ska intagas för att lätta på detta undertryck. Känndes ju kul. Jag tröstade mig med att köra förbi Willys och investera i lite riktig medicin; smögodis och micropopp.

Tänkte även på vad jag skrev igår om nudelätandet. Min kära vän Conny trodde inte det skulle vara så smart, och att jag nog skulle muteras till en "biff", "räka" eller likande. Nu funderar jag istället på Micropop. En påse till lunch varje dag. Det blir visserligen lite dyrare. Snanare 4kr/måltid. Då är vi uppe i ca 480kr på fyra månader. Vad tror ni?

Bache ger ut agilitybok!

AgilityDålig självdiciplin som jag lider av har resulterat i en halvtimmas sporadisk agilitysurfning på internet, när jag borde hemtentat. Iallfall blev jag plötsligt nyfiken vad andra som gått kurs för Veronica Bache tänkt och tyckt. Kanske fanns övningar publicerade i någon annan blogg ute i cyberspace? Jag googlade därför agility + bache och väntade på resultat. Och vad får jag se? Jo Bache ska ge ut en agilitybok! För visso verkar boken vara på en ganska basic nivå enligt beskrivningen men ändå - wow. Nu ska här smaskas nudlar så att 150kr finns att avvara till i mars då jag förstår det som att boken släpps. Detta är omslaget --->

Här om dagen när jag var på coop slängde jag förresten ner 10 nudelpaket för totalt 25kr. Det är 2,50 per måltid om man dricker vatten till. Det skulle bli ca 300kr om man höll den dieten i fyra månader. Omjag skulle käka nudlar till lunch varje dag fram tills sommaren skulle jag kanske ha råd att gå en längre kurs för Bache. Det vore väl underbart! Frågan är bara om min kropp och knopp skulle tyck detsamma?


Onda tåsingar

 Mina tår mår verkligen inte bra efter gårdagen. Feta som prinskorvar, ömma och stela.    När jag skulle gå ner till plugget för att möta Jennie fick jag inte ner dem i mina vanliga reebok, så jag fick rota mina gamla feta nike-pjucks (<---Typ sånna här, fast mina är blå/gula)  och dra ur sulorna för att ens få ner fossingarna. Och att gå sen - Aj aj!


Sara har hört av sig och vill troligtvis sällskapa mig på dogwalken idag, trevlans!
Men långa rundan blir kanske inte aktuellt i tagens tå-läge...

Jag är i agilityhimlen!

Fyra timmar i ett dammigt ridhus, biltermometer visade -4,5, påpälsad som en michelingubbe men ändå med bortdomnade fötter och tår. Jag överdriver inte när jag berättar att jag grät som en unge när jag ställde mig i duschen när jag kom hem. Smärtan när tårna tinade av varmvattnet var bland det värsta jag kan ha varit med om.

Men oj oj vad det var LÄTT värt det. Jag har kanske haft mina rolgast agilitytimmar någonsin denna eftermiddag. Jag var laddad. Billy var laddad. Men framförallt var Veronica Bache fantastisk som instruktör. Så ödmjuk och duktig på att förklara samtidigt som hon var fruktasvärt detaljnoga och inte rädd för att påpeka saker som ma kunde göra bättre.

Vi var fyra ekipage som delade på tre timmars träning. Under den tiden hann vi med 3 kombinationer som var och en tog upp olika svårigheter och sidbyten. Först gick vi igenom kombinationen tillsammans, varpå vi fick springa den själv utan hund ett par varv för att få in vägar och kroppspråk. Sedan tog vi ett ekipage i taget som fick köra under Veronicas vakande öga.

Kombination ett innehöll tre framförbyten som alla skulle göras med lite olika tänk. Billy var riktigt laddad. Första försöket blev katastrof, men sedan tog det sig när jag skärpte till mig. Nästa kombination var i mina ögon den svåraste. Den innehöll ett framförbyte i en väldigt tajt sväng sedan en serpentin och till sist ett bakombyte. Första framförbytet gick tillslut jättefint. Serpentinen var svår, man skulle "springa som ett skållat skinn" och samtidigt ta det lungt. Hmm, men det gick efter några försök. Bakombytet var som väntat inte riktigt vår melodi.

Den tredje och sista kombinationen innehöll två blindbyten. Blindbyten är helt nytt för mig och jag har varit väldigt nyfiken på det. Det kändes jättekonstigt när jag gick vägen utan hund och jag var mycket skeptisk till om det skulle funka. Veronica märkte det och sa att det kan ju inte bli värre än katastrof. Jag höll med och körde på, och blev förvånad. Det funkade direkt! Billy bytte bakom ryggen som om jag aldrig gjort något annat. Nu är jag taggad på att traggla blindbyten i vår!

Det bästa med kursen var kanske ändå att plötsligt var agility så kul igen. Jag som varit inne i en liten formsvacka känner mig riktigt taggad inför den kommande säsongen. Billy och jag ska köra järnet! Träffade även två jätteschysta tjejer från Örebro Bk som jag hoppas på att kunna träna ihop med i vår.

Fick också beröm för vilken fin hund jag har - och som alltid värmer det långt ner i maggropen. Att jag tycker att Billy är världen finaste kille är ju inte så konstigt men att resten även kan se vilken gosegubbe han är det är kul. Som vanligt fick jag även höra att hans hoppstil är mer underhållande än effektiv, men tänk att det rör mig knappt i ryggen. Få hundar kan utstråla sån glädje på agilityplan som Billy boy, och om det ska kosta oss ett par sekunder så sväljer jag det med hull och hår. För oss är målet framförallt att ha roligt på planen och resultaten får komma i andra hand!


Obs! Inlägg som visserligen tangerar ämnet men aldrig nämnet ordet "hund"

Oj oj. Jag som hade lovat mig själv att OM jag gick ut ikväll såhär kvällen före Bache-kursen så skulle jag köra lugn kväll och vara hemma SENAST klockan tolv. Nu är klockan strax efter ett och jag kom precis innaför dörrarna. Partajet hos Anna och Jennie var knökfullt med utbytesstudenter och några svennar och mycket trevligt. Jag hade gärna stannat all night long om det inte vore för morgondagens kurs.

Anledningen att jag ändå kan ta mig tid att blogga är för att min granne (OBS! ej den ovanför, utan den till höger ikväll) har fest så tyvärr lär jag inte somna än på ett tag. Det gör mig arg, för då kunde jag väl likagärna spenderat en extra timme på grankotten?

För övrigt är jag ganska arg på mig själv som över huvudtaget gick utanför dörrarna ikväll. Om det hade varit tävling imorgon exempelvis hade jag varit hemma, packat bilen och förberett mig mentalt. Men grejen är att egentligen är morgondagens kurs mycket viktigare än vilken tävling som helst. Inte varje dag man får lära av en landslagsdeltagare, och jag ska suga in allt som en svamp och anteckna så pennan glöder. Har även förberett ett antal träningsfrågor som är nedplitade i agility-blocket så jag inte ska råka glömma fråga dem imorgon.

Tanken som slår mig är att tänk om jag kunde möta skolarbetet med samma engagemang!? Tänk vilken räkmacka plugget skulle vara. Jag skulle glida rakt igenom och blir världens kommunikationsproffs.

Måste också avsluta med att förtälja att jag upplevde mitt livs hittills mest gentlemannamässiga gest ikväll. När Conny och Emelie genade över djupsnön på väg hem insåg jag att min cykel inte skulle klara detta och förberedde mig på att ta vägen runt. Från ingestans kommer en luxemburgare och säger "I've got it!" Sen lyfter han upp cykeln och bär den över djupsnön. Viola!

Widebecksgenen gör sig påmind

Taket höll igår trots allt. Och jag blev nästan klar med hemtentans fråga ett. Det tycker jag var så underbart fenomenalt duktigt att jag har levt på det hela dagen. Sov till nio - rastade doggys - fixade frulle - surfade bloggar - städade lite - gick långprommis med vovvarna - och nu är klockan redan halv fyra. Jag har just intagit två isglassar jag gjort själv av farmors saft och lovat mig själv att klockan fyra ska jag öppna kompediet och läsa. Tills dess fortsätter mitt slappande.

Jag är faktiskt lite bitter idag. Ikväll bjuder Anna och Jennie in till värsta partajet. Jag kommer nog att ta mig dit. Men det måste bli en lugn och tidig kväll för min del eftersom jag ska upp och gå agilitykurs för Veronica Bache imorgon.Såklart är det lätt värt att missa en fecke för att få gå svinkul agilitykurs, men självklart hade jag på något mirakulöst sätt velat delta på båda.

Min bitterhet fick diverse skidåkare smaka på ute i vinterland. Det var en himla trafik i skogen och jag blev nästan överkörd av en gubbe i nedförsbacken. Hallå där, vad hände med upphinnande väjer? Jag har full förståelse för att längdåkarna har längtat efter snön och jag ser till att hålla mig och jyckarna utanför skidspåren iallafall inne i skogen. Droppen var när en skidåkare med sur min bad mig att hålla mig utanför spåren. Jag gick på stigen bredvid och Nell var kopplad och Billy var lös men gick fot.

- Men vi går ju inte i spåren, svarade jag förvånat. och visade att jag gick på stigen bedvid spåren.
- Nej, men det är inte bra att du packar snön. Du får hålla dig i skogen, svarade han kort.

Då brast det för mig. Inte tänkte jag pulsa i knädjup snö för att hans skidspår inte skulle bli packad. Jag gafflade om att han minsan inte hade någon ensamrätt på skogen utan att det var till för alla. Avslutade med att det var det dummaste jag någonsin hört och sedan vände jag på klacken. Var det Widebecks-genen i mig mån tro? Nu när jag tänker efter tror jag att jag även kan ha höjt det karakteristiska pekfingret också!
´

 
 
 Ovan har jag bjudit lite bilder på världens finaste fyrbeningar. De älskar snön och skulle kunna vara ute hur många timmar som helst. Idag blev det två. Skogen var magisk och när snön föll från träden i motljus såg det ut som glitter som dalade ner.


Fest en trappa upp.

Mina grannar ovanför mig har fest och det är extremt svårt att koncentrera sig på Habermas karusellen när man inte oroar sig för OM utan NÄR taklampan ska tryckas ner i skallen på en. Det gick väl för övrigt an när de körde Nationalteaterns "Hanna från Arlöv" och "Kolla kolla", men nu har de övergått till Lady Gaga och annat Frimisdunk.

Jag gläder mig dock åt att Billy sover som en stock i hallen. Han som var ganska brydd av oljudet på helgerna förut har fattat att det är ok, även om även han också oroligt sneglade på taklampan ett tag. Nellan sover som en stock i korgen, som hon gjort från dag 1. Tryggare jycke får man leta efter!

För övrigt har jag ganska tråkigt och så har jag kommit på att det hade räckt gott och väl om hemtentan bara hade bestått av fråga 1. 

Fredagskväll på studentgatan 22

Och jag planerar att sitta inne hela kvällen. Jensa har åkt till våran huvudstad för att fira farfar som fyller 80år, så jag och doggarna är ensamma. Jag, som ni kanske vet är fruktanvärt lättskrämd och mörkrädd, planerar att sova i hundkorgen inatt. Det faktum att det är fredag den 13´de sätter igång min livliga fantasi allt för mycket. Eventuellt slaggar jag på soffan eftersom det finns en viss risk att det är platsbrist i hundkorgen.

Under dagen har jag varit mycket duktig och hunnit med flera timmars plugg, två längre hundpromenader och slutligen en shoppingtur till coop och öb. Något så roligt som ett moppskaft behövde inhandlas eftersom det gamla gick av på mitten under ett hetsigt städryck. Att jag gick in på coop var endast av anledningen att jag levt på cheeseballs i snart ett dygn och eftersom det fortfarande finns lite bottenskrap i påsen skulle det troligtvis även bli middag om jag inte köpt något annat att stoppa i mig. Det blev en alldeles utsökt fiksgratäng som efter 7 minuter i micron tog plats i min mage, gött! Inhandlade även varsitt tuggben till hundarna som de ska få efter middagen.

Även ett par mandelkubb tog plats i korgen och nu ska de avnjutas tillsammans med gott te samtidigt som jag ska försöka plita ner de första meningarna på hemtentans första fråga. Även lite klickerträning planeras inför kvällen så kanske kommer en rapport.

Just det, fick mig även två glada överraskningar när jag öppnade datorn. Den första var ett mail från Mi, från gamla älskade agilitygänget som gjorde mig så härligt genuint glad. Det andra var en kommentar som avslöjade en bloggläsare jag inte var medveten om att jag hade! Trevligt att folk ger sig tillkänna tycker jag. Antar att jag har ett gäng återkommande läsare efter att ha kikat in på statistiken och det är ju inte utan att man funderar på vilka som tycker att hund och studentdravel är intressant att läsa!


VARNING: Massa hunddravel

Jag har aldrig trott att Nell är nån så kallad pylgalning. I mina ögon har hon aldrig brytt sig speciellt mycket om leksaker, möjligtvis har hon mumsat i sig en toarulle nån gång ibland. Dummies hämtar hon gärna, men troligtvis mycket för att hon vet att jag alltid byter mot en godbit. Men efter att ha bott såhär nära inpå henne utan massa unghundar som snor alla prylar, eller Kevin som dödar leksakerna har jag börjat konstatera att hon visst gillar sina leksaker. De första veckorna när hon bodde själv här fanns inga leksaker i hallen, men när Billy flyttade hit tillkom några. Grabben gillar ju att bära runt på dem. Nu bor gosedjuren "Marsvinet-marwin", "Olle-orm" och "Ior" permanent i hallen och även om Billy bär runt på dem mycket har jag börjat hitta dem på typiska "Nell-ställen". När jag väcker hundarna på morgonen ligger nästan alltid ett litet gosedjur i korgen och jag vet att det är Nellan som sover där om nätterna. Igår lämnade jag även träningsväskan framme i vardagsrummet, och på morgonen låg Nellan och bollade med ett av gosedjuren den innehöll mellan framtassarna. Hmm...

Över huvudtaget tycker jag att jag har kommit mycket närmre mina hundar sedan vi flyttade hemifrån. Nu ansvarar jag för den tillfullo, går alla promenade, ger alla måltider osv. Det är ingen annan som är där och pillar med dem än jag. Kanske låter det konstigt, men med en så hundintreserad mamma är det lätt att glida på en räkmacka genom hundägandet. Men nu måste jag sköta allt själv. Detaljerna blir på så sätt mycket mer framträdande.

Mina hundar verkar vara på strålande humör just nu, det gör mig glad. Billy slickar rent matskålen vid varje mål och är härligt busig utomhus. Nellan är pigg och springer jättemycket på promenaderna. Tanken har börjat slå mig att hon faktiskt blir nio år om 4 månader, och även om det inte är någon ålder egentligen så vill jag koppla på mina extra uppmärksamma ögon. Hennes hälta för några veckor sedan blev som ett wake-up-call. Jag studerar därför hennes rörelsemönster på promenaderna och jag kan glatt konstatera att damen verkar spänstigare än någonsin! Hon tar stora graciösa svanhopp över snövallarna mest hela tiden. Älskade Nell!

Nu ska jag gå ner i tvättstugan och ta hand om tvätten och sedan blir det till att sätta igång karusellen om Habermas igen. Kul jul...

Studybreak

Nu har jag paus i pluggandet en liten stund. Det unnar jag mig efter att ha varit en duktig flicka och läst om Habermas teori om den borgerliga offentligheten sedan klockan elva i förmiddags. Nu snurrar privat, offentligt, sfärer, renodlad (pga. Brita), ideal och massa andra begrepp som en karusell i huvudknoppen.

På spisen kokar två potatisar som strax ska förtäras ihop med en avocado och lite gröna bönor. Man tager vad man haver. Eftersom det kurrar i magen smakar det nog bra hur som helst.

Under min pluggpaus passar jag annars på att surfa lite på diverse hundsidor. Drt kan jag eftersom mina doggys fortfarande sover som stockar efter morgonpromenaden. Älsklingar! De ska få ligga lågt till i eftermiddag nu då det är agilityträning i Gryts ridhus igen. Då vill jag att båda ska vara på tårna. Jag vet nämligen exakt vad jag ska träna på. Efter söndagens visserligen mycket trevliga, men något fiaskoartade träningtävling i agility. Jag MÅSTE komma ihåg att "hålla i" Billy i svängarna nu. Ballongsvängar och missade hinder ska tillhöra 2008!
´

Tre glada kompisar på agilitytävling utanför Arboga!

Men jag är ändå mycket nöjd över min söndag i det iskalla ridhuset. För det är så agility ska vara. Resultaten ska spela mindre roll - att både man själv och hundarna har en trevlig dag ska stå i fokus. Det är alltid målet med mitt tävlande och tänk att jag nästan hade glömt bort det. Det behövdes en Karro iklädd traktordäck och med sin alltid lika låga humor för att påminna mig om det. Jag säger-då-det Örbros agility kan aldrig ersätta mitt kära EBK-gäng och Karrolajna!

Och just det, Nellan och Billan vill hälsa GRATTIS (en dag för sent - de vet) till sin söta vän James som fyllde ett år igår!

Var det migrän?

Idag hände det något med mig. Eller med mitt huvud kanske jag ska skriva. Jag har varit med om samma sak ett par gånger tidigare, men jag vet egentligen inte vad det är. Är det nån typ av migrän kanske? Jag har kallat det för migrän i alla fall, men jag vet inte riktigt om det är det på riktigt.

I allafall inträffade det idag. På förmiddagen när vi satt och pluggade kändes allt som vanligt, men efter lunch kännde jag mig lite konstigt tung i både huvudet och kroppen. På workshopen kom liksom spänningar vid tinningarna sakta krypandes. Spänningshuvudvärk tänkte jag och masserade lite försiktigt. Strax efter kom flimmret, massa silvriga pluppar som virvlade runt i ögonvrårna. Jag började nu inse att det var dags att dra sig hemmåt, men ville liksom inte gå mitt när alla pratatade. Jag härdar ut tills föreläsningen är slut, tänkte jag.

Men efter en stund började rummet liksom att gunga. Som om man vore till sjöss. Ljuden blev högre och liksom bullrigare. Jag var tvungen att rusa ut! Ute bländades jag av snön. Världen snurrade och jag snubblade hemåt. In i lägenheten, ner med persiennerna och sedan låg jag hårt hoprullad till en liten boll under täcket.

Efter vad som känndes som en evighet började Nell gnälla i hallen. Jag stapplade ut med doggys och sedan sov jag som en stock i soffan. Nu är flimmret, gunget och ljudförvrängningarna borta. Förutom en liten spänningshuvudvärk och trötthet känns kroppen normal igen. Men det var minst sagt en skum upplevelse.

Ikväll skulle det varit både ENTER och fest med utbytesstudenterna, men för min del blir det till att ta ett varmt bad, kolla nån halvtimma på dumburken och sedan ska jag sova.

Whää - stress och panik!

UNDERBAR har helgen varit! Tyvärr har nästan alla "måsten" skjutits åt sidan och alla "nöjen" fått stå i fokus. Bland annat bok-möte, finmiddag och agilitytävling. Rapport kommer eventuellt senare. Har just varit ute på skön promenad i solen. Kameran var med eftersom jag skulle fota brudparet Billy&Remy. Ultraljudet visade nämligen lite liv i Rempans mage. Kanske inte så många små dock. Kul i alla fall!

Men som vanligt när man bestämmt sig för att fota något blir det inte bra. Däremot knäpptes några fina bilder på promenades andra två deltagare, Nell och Tino. Här är en på Nell som jag gillar jättemycket!
´Nu ska jag stressa i mig lite käk och slänga in sista väskan i Les Oples så bär det av till Öret igen!

Sofia säger: Du är utmanad!

Gillar inte sån här skit, men vad gör man inte för Sofia ;)

Utmaningen går ut på att man ska:
- Öppna mappen mina bilder
- Gå in i den 6e mappen
- Välja den 6e bilden
- Publicera den och utmana 6 andra

Här kommer min bild:

Den föreställer Billy och mig på agilityträning för tre år sedan!

Jag utmanar i min tur:
Karro, Sara, Linda, Mikalea, Hannah och Sandra

Husses hund!Billy har hittat en skatt på morgonpromenaden och är mycket stolt!

Ja, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva här?

Efter en synnerligen trevlig kväll med några civilekonomer, två jättesöta tejejer Anna&Emelie och Klas klättermus (som Thess skulle sagt) är jag inte helt på topp idag. Mina två underbara djur är dock alltid lika glada på morgonen och jag blir lika varm i hjärtat som alltid. Det ligger något i uttrycket "den som säger att lycka inte kan köpas för pengar har missat hundvalpar", det gör det verkligen.

Starten på min dag har dock varit i tårar. Efter hundpromenaden upptäckte jag till min stora glädje att HUNDSPORT låg i postfacket. I detta nummer har de lite tema på aggressiva och farliga hundar. Såklart har de bland artiklarna lagt in en historia om ett hundöverfall. Tyvärr har jag läst alldeles för många sånna innan, men denna tar priset.

Det som pressar fram ilskna tårar i ögonvrårna och plötsligt får frukosten att se mycket oaptitlig ut är historien om Gun som var ute och rastade sin åttaåriga mellanpudel Isak då en bil stannar till vid en hundtrastgård hon just passerar. Ur väller fem hundar och fäller och biter Gun. Hon tuppar av en kort stund. När hon vaknar ser hon hur en av hundarna har bitit tag om Isak. Såhär beskriver hon det själv: "Han vara bara ett blodigt stycke, tarmarna vällde ut ur ett hål i buken". Då hon förgäves försökte rädda sin hund genom att bända upp den andra hundens käftar skriker ägaren: "Shiva släpper inte!"

Isak lever inte idag. På grund av sina skador fick han somna in hos veterinär strax efter attacken. Shiva lever. Polisen har testat hunden och kommit fram till att den bara är farlig för andra hundar, inte människor. Därför ska Shiva alltid gå kopplad, bära munkorg och aldrig rastas ihop med andra hundar.

Inombords så dör jag litegrann.

Ska det bli jag och Figaro?

 Äntligen har jag fått ett erbjudande på medryttarponny som låter som min kopp te! Figaro är en 21 år gammal dressyrponny som vilat länge pga. fång, nu vill han komma ut i skogen lite då och då och få massa ompyssel och där kommer jag in i bilden. Ägarna har även en annan häst och hinner inte med Figaro i den utsträckning de skulle önska.

Nästa onsadg ska jag åka och provrida och hälsa på ägarna för att sedan bestämma hur det blir i framtiden. Spännande! Det tar bara ca 15-20 minuter med buss till stallet där han står vilket också låter himla bra. Nästan för bra för att vara sant faktiskt. Nåja vi får se vad som händer på onsdag.

<-- Här är han förresten!

Nu ska jag mumsa i mig en punchrulle som Jensa var söt och köpte till mig när han var och handlade nyss för att få mig på bättre humör. Han vet hur jag funkar den grabben! Ikväll ska jag nog gå ut med hans civilekonomkompisar...


Ge mig sommar och lättja och radera min beslutsångest!

Igår när jag låg i bastun och åt apelsiner efter streetdancen funderade jag på vart min ork har tagit vägen. Jag känner mig lite konstant trött. Sover länge på morgonen, men är trött ändå. Pigg i skolan på förmiddagen men efter lunch faller jag i nått slags koma som jag inte lyckas ta mig ur under eftermiddagen. Med min ork försvinner också min lust att göra saker och ta mig an uppdrag. Jag saknar min ork!

Mina bastuspekulationer ledde fram till att det nog kan vara vädret som påverkar mig. Eller snarare avsaknad av det fina vädret. Solen om laddar med energi och vackra mornar att promenare med hundarna genom. Värme som gör att man slipper knata runt och smäspänna sig hela tiden. Jag har just avslutat en bilduppdatering av girlies information om årets surfläger. Jag vill ha sommar nu! Här finns girlies bilder från Biarritz som värmer lite i kylan och här finns girlies bilder från Fuertaventura. Visst ser det udnerbart ut!?

En alternativhypotes (pluggskadad eller vad!?) är att det är mitt vanliga problem som bubblar upp till ytan igen - att jag vill hinna med allt alltid. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig eller välja bort något. Helst vill jag hinna med allt. Jag har svårt att förstå dem som säger "jag har inget att göra", det händer mig sällan.

En matta fattigare

Jopp, det är vad jag är från och med idag. Efter en snabbis till stan för att införskaffa tråkigheter som glödlampor och hårspray, möttes jag hemma av en minst sagt oangenäm doft  vars ursprung snabbt lokaliserades till en jättespya på den ljusbeiga mattan. NOT NAJS! Rullade ihop mattan och pulade sedan ner den i sopcontainern. På promenaden sedan noterade jag att det är Nellan som är sjuker. Hm, har antagligen ätit nått olämpilgt.

Måste också meddela att det här med att sätta ut medryttarannons på blocket var synnerligen intressant. När jag kom hem från plugg i biblioteket möttes jag av två mail. Det ena var från en gravid tjej som vill ha hjälp att rida och tävla hennes islandshingst, dock krävdes stor vana av islänningar vilket jag ju saknar och dessutom bil vilket är en bristvara i nuläget. Det andra mailet erbjöd mig att utbilda ett fyraårigt gotlandsruss. Hepp!

Nu har jag intagit fem riskakor med smör och laddar inför streetdancen som det är dags för ikväll. Huvudvärk och trötthet är dock något jag plågas av men en frukt och alvedon kanske gör susen?


Medryttare någon?

Jensa verkar vara på ett sannerligen gott humör ikväll. Vi har de typ två senaste timmarna suttit på varsitt håll djupt försjunkna i olika plugg och projekt. Jens har har hela tiden haft musik på och har både glatt visslat med till oasis och hummat med i texten till ett antal kentlåtar. Nu lyssnar han på Thriller och sjunger med med något som jag antar ska vara falsettröst. Sötnos!

Själv har jag läst om vad Thompson och Fraser tycker om Habermas teorier, intressemjäll, intressemjäll... Har även kollat på Mia&Klara på SVT-play efter diverse påtryckningar från Sara (med James) och garvat. De har gjort en parodi på typ en brukshundklubb, och jag tror jag dör. Det är så kul, precis på pricken!

Men så, för att komma till saken, jag har även gjort slag i saken och lagt ut en annons på blocket om att jag söker en medryttarponny/häst. Jag saknar verkligen ridningen, och hoppas på napp även om jag tror det blir svårt eftersom det måste finnas bussförbindelser och jag inte kan bidra med nån summa pengar direkt... Jaja, provar man inte så får man garanterat inte napp i allafall!

Så om nån därute känner nån, som känner nån, som känner nån som letar efter en gald och positiv medryttare så kan ni be dem kika in på den här annonsen. Ni kan också förklara för den att jag faktiskt inte väger ca 50 kronor med ridutrustningen utan att jag precis som alla andra vanliga dödliga mäter min vikt i kilogram, men att jag var lite trött i huvudet när jag skrev det där... 

Kurs för Veronica Bache!

Yes, yes, yes! Billy och jag kom med på Närkes agilitydistrikts ungdomssatsning vilket betyder att söndagen den 15 februari blir det kurs för oss för ingen mindre än Veronica Bache. Veronica är en person som inspirerar mig mycket. Inte nog med att hon är duktig på att träna hund, hon är trevlig och rolig också. Jag tror att det kan bli en höjdardag om ni bara Billy (och hans matte) kan hålla hjärncellerna på plats.

.
   
Härliga bilder på Billy i slalomet. Hundkraft! Såklart är duktiga Mille fotografen.

Fick även en inbjudan till träningstävling i köping nu i helgen som jag är mycket sugen på att tuffa till. Hoppas på sälle av mina gamla kära agilityvänner i Eskilstuna. En lite reunion vore rent ut sagt SVINKUL!

Denna dagen har runnit förbi i blixtens hastighet. Jag började dagen med en och en halvtimmes promenix i underbart väder. Solen sken, snön gnistrade och hundarna var lydiga. Sen läste jag lite i det feta och lika tråkiga kompendiet inan jag tog itu med disk och lite städning. Vid tvåtiden begav jag mig till biblioteket för att studera ihop med mina kära vänner och klasskompisar i ett par timmar. Strax innan fem drog jag mig hemmåt för att åka till stan, men då ringde mamma och sa att hon var hos mig om 20 min. Det blev hundprommis och sedan dricka te med mamma nån timme.

Mamma förresten, så skönt att prata med henne igen. Visst trivs jag bra i Öret, men jag saknar ändå min famlij oerhört mycket. Både två och fyrbenta. Jag tror min valpsjuka grundar sig mycket i att jag inte har några unghundar här. Skulle vara så roligt med en liten knatte att busa och träna med här i Öret. Speciellt när mammu berättade att hon inte orkar med Tinos träning lika mycket som hon borde eftersom hon har Dompan kliar det i fingarna. Jag vill, jag vill, jag vill! I helgen blir det hemfärd till Tuna för att fira pappa och då ska Tino för jobba så att hjärncellerna krullar sig i skallen på honom.

Nu ska jag fördela min nukokta thaikycklinggryta i matlådor och frysa in. Se hon kan om hon vill!

RSS 2.0