Rallylydnadskurs tillfälle 2

Igår var det dags för kurstillfälle 2 på rallylydnadskursen som Billy och jag går ihop. Många skyltar är bekanta för mig och Billy kommer ihåg ganska mycket även om kunskaperna givetvis behöver slipas till lite.

Igår gick vi igenom skyltarna där man ska stanna och ta fram hunden sittande framför en, nos mot näsa. Därifrån ska hunden sedan antingen gå tillbaka till sidan genom att gå/vända tillbaka på vänstersidan och föraren eller gå på högersidan om föraren, runda bakom ryggen och sluta upp på vänstersidan. Olika skyltar ber om olika 'tillbakagångar'.

Billy och jag håller på och tränar tre olika signaler för att skilja momenten åt.
FRONT - sätta sig framför mig nos mot näsa
RUNT - höger ingång för att komma tillbaka till vänstersidan
FOT - vänster ingång för att komma tillbaka till vänstersidan

Utöver dessa använder jag 'här' för att få honom att följa med mig på vänstersidan, stannasitt och ligg. Igår upptäckte jag att det dessutom finns en skylt där hunden ska stå. Det kan inte Billy göra på kommando. Hur ska man träna in det mån tro?

Och ni rally-freaks där ute, är det ytterligare något kommando som jag kan ha nytta av i de lägsta rallyklasserna?


Den här skylten tror jag inte fanns när jag testade Rallylydnad för några år sedan. Kan det stämma?

Kommentarer
Postat av: Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva

Jag använder röst och handtecken till stå. Tar ut vänsterhanden framför Lhine med handflatan mot henne och säger "stå".

Tror du lätt kan träna in det genom att ha honom sittande/liggande framför dig (nos mot näsa) och med handen locka honom till stå, och sedan belöna från andra handen.

Funderar på om man behöver några andra kommandon, men tror inte det. Jag säger Lhines namn vid svängar o.s.v för att påkalla extra uppmärksamhet, så hon vet att nu händer något. Just det "kom" använder jag när hon ska följa mig när jag backar. (ett steg bakåt, sitt, två steg bakåt, sitt, tre steg bakåt, sitt).

2012-09-11 @ 19:07:34
URL: http://tomik.se
Postat av: Ann-Sofie

o ev ett sitt el ligg KVAR om det behövs när du ska gå runt hunden medan den är kvar i position. Tror du kan ha rätt i att stå inte var med från början i nyb klass men jag är inte helt säker.

2012-09-11 @ 22:01:59
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0