Jensa och djuren

Trots att min pojkvän Jensa är en viktig del av mitt liv nämns han nästan aldrig i bloggen. Varför? Jo, för detta är min "hundblogg" och Jens har ingen direkt relation till mina hundar trots att de bor ihop. Anledningen är väl dels för att han inte delar mitt hundintresse, dels för att han har svårt att skaffa en relation till dem då han är allergisk och blir snuvig när han umgås med dem.

Jag är glad att vi trots detta kan bo ihop, även om det innebär vissa uppofringar. Hundarna får exempelvis bara vara i en begränsad del av lägenheten och Jensa känner faktiskt av sin allergi då och då. Men båda parter verkar gilla läget.

Hundarna har också lärt sig att Jensa inte är någon att bry sig om eftersom han nästan aldrig uppmärksammar dem. För dem är han bara luft. De bryr sig knappt när han kommer hem och om Billy har somnat på sitt favoritställe, framför toalettdörren, kan Jens till och med få tjata och puffa lite på honom för att han ska flytta sig.

Lite tråkigt tycker jag såklart ändå det är att Jens inte är delaktig i hundarna alls. Desto gladare blir jag dock när han ändå uppmärksammar dem och uttrycker glädje över att de bor med oss. Till exempel igår när jag såg en glad Jens i hallen som kappade om och lekte lite med hundarna. "Kolla Jenny, jag har kommit på en lösning - om jag har handskarna på mig kan jag klappa dem!". Och jyckarna tycktes också uppskatta uppmärksamheten från annars så tråkiga husse. Nell pratade och Billy hade gose-ior i högsta hugg!

Kommentarer
Postat av: Thereze

Vad roligt att höra att du gillar filmerna! :) Det är så bra att kunna se sig själv, sen är det roligt att följa Kates utveckling och kunna titta tillbaka. Men sen hoppas jag också att någon annan ska bli inspirerad! :) Sköt om dig, kram

2010-01-21 @ 14:31:04
URL: http://www.therezegra.tk
Postat av: Johanna & Majken

Känner igen det där, min bror är allergisk. Han träffar ju dock inte Majken så ofta eftersom vi inte bor ihop men när vi ses kan han inte låta bli henne.. Han tycker så mycket om henne så han tar hellre allergin. Det är mest jag som tycker synd om honom att han ska bli "sjuk" varje gång vi ses. Det verkar dock som att han blir lite mindre dålig ju mer han träffar henne :)

2010-01-21 @ 19:42:40
URL: http://johannalofgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0