Specialen dag 3 - Utställning, jaktfinal & en guldhund till Mille


Specialens tredje dag inledde jag i domartältet i valpringen som ringrekreterare åt domare Gunela Asp, kennel Kolbäckens. En uppgift jag aldrig tidigare utfört men fann mycket intressant. Kanske skulle man satsa på att försöka få göra det lite då och då!?

Vid lunch bröts det för jaktfinalerna, ett mycket uppskattat inslag, som i år gick i högt gräs. Det är både imponerande och inspirerande att se så duktiga hundar och förare. Tyvärr förhindrades dock en av mina favoriter, Searover Ivatutt, att delta på grund av en skadad klo. Precis som alla andra imponerades jag speciellt av tyskan Petra Soons långa, fartfyllda och raka linjetag. Förra året filmade jag jaktfinalen, en film jag haft mycket glädje av och tittat på många gånger (den kan ni förresten se här) men tyvärr var inte årets final så filmvänlig då hundarna största delen av tiden var försvunna i högt gräs med bara en svanstipp eller två öron som stack upp.

Efteråt fortsatte utställningen och jag var inne i Special Veteran med Nell. Hon var glad och pigg, men fick se sig besegrad av Pias Dojjan som visades i fantastisk kondition. Nell tilldeledes dock ett HP, vilket får ses som en vinst i det här läget efterson domaren Kerstin Eklund, kennel Silkventure, var ganska snål med dem.

Utställningens finaltävlingar drog som vanligt ut lite på tiden pga. poängberäkningar och dyligt varför jag nästan dåsade till i min stol. När prisutdelningen för Dual Purpose-priset satte igång lyssnade jag föga uppmärksamt. När Mille & SE VCh Combine Just a Fantasy, "Berta" plötsligt ropades upp som vinnare kände jag hur det snörde ihop sig i halsen - det som jag faktiskt inte haft en tanke på! Efter ett par djupa andetag fick jag släppa ut Berta och lägga hennes koppel i handen på en lätt chockad Mille och hann slänga ett ögonkast på min mor som såg lika rörd ut som jag kände mig.

Därför vill jag avsluta med en hälsning till Mille & Berta: STORT GRATTIS TILL EN HEDERSVÄRD PRESTATION!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Jag verkligen ryyyser av härliga känslor när jag läser, känns som man var med fast man tyvärr inte var det. Grattis till Er som uppfödarfamilj o träningskompisar. Kram

2010-08-10 @ 10:40:50
URL: http://zetterljungs.cybersite.se
Postat av: Hanna

En riktigt värdig vinnare till årets DP. Hälsa och gratta!

//Hanna

2010-08-10 @ 20:37:38
URL: http://www.kennelblagul.se
Postat av: Gunela

Tack för din insats hos mig i valpringen!

Så underbart med Milles och Bertas DP-vinst - brukar inte bli så rörd men det blev jag för de är underbara representanter för DP!

2010-08-11 @ 09:39:51
URL: http://hemsida.net/kolbacken
Postat av: Erika - Madame Scandaleuse

Skoj med utställning! :D

2010-08-11 @ 09:54:24
URL: http://priggles.blogg.se/
Postat av: Annelie

Härligt med Milles och Bertas DP- vinst, kom allt en liten tår i mitt öga också, hälsa hennes och gratta! Och grattis till Nells HP, härligt att se pigga, glada damer i ringen!

2010-08-12 @ 13:09:12
URL: http://harpo-labradoren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0