Specialen dag 2 - målutvärdering

Hur lyckades jag då med att mina uppstolpade mål? Jo, jag var faktiskt riktigt duktig. Visst lyckades jag inte på alla punkter, men många. För mig var det till väldigt stor hjälp att ha skrivit upp dem. De snurrade som ett mantra i mitt huvud inför varje station och jag tror att det var därför jag lyckades så bra med dem.

- Omvandla nervositet till positiv energi
Fungerade hyggligt på alla stationer utom en - station 2, dubbelmarkeringen som dömdes av en domare som gjorde mig nervös. Jag tror han menade väl när han efter att vi hälsat ville småprata och skämta (i vad som kändes som en evighet...) om olika typer av lugnande medel man kan ta innan en WT-start. Att han också kändes lite spänd smittade av sig. Jag kan alltså hantera nervositet om jag ges möjlighet att behålla fokus, men störningarna får inte bli för stora.

- Hjälpa B att markera genom att rikta upp innan kast
Japp, det gjorde jag inför de markeringar jag kände att det var nödvändigt och han tog fint mina uppriktningar och markerade kasten. På vattenmarkeringen var det så lättmarkerat att jag valde att inte rikta upp.

- Använda samma röst och tonläge som på träning
På träning brukar jag ha en lugn lite dov röst och ta stöd i magen när jag ger kommandon. På tävling har jag själv hört att mina kommandon blir ljusare och från halsen. Men på goldenspecialen gick det bra. Bad även Mille lyssna på min röst vid ett par stationer och hon sa att det var träningsrösten som jag använt.

- Koppla upp först (för att avsluta bedömning) klappa om sen
Ganska enkelt mål, men som jag följde upp på alla stationer.

- Undvik visuella signaler som inte behövs, typ ut med armarna vid inkallning, klapp på låret vid fotgående (för att undvika DK, ett begrepp som tydligen förekommer på WT)
Vad jag vet undvek jag dem till största del. Jag vet med mig att jag gjorde min avlämningssignal vid två tillfällen (en klapp med handen på bröstet) men då var dessa aktiva val.

- TRO PÅ MIN HUND!

Kanske den jag lyckades sämst med. Lika duktig som jag är på att visualisera och för mitt inre öga se Billy lyckas med uppgiften, nästan lika duktig är jag på att se misslyckanden i "obevakade" ögonblick då jag tappar fokus. Speciellt när det kommer till dirigeringar....


Billy på Golden specialen förra året


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

I'm impressed!! Tänk så mycket lättare allt blir om man är lite strukturerad o sätter upp mål. I alla fall blir det lättare att se det positiva då ;) Bara fortsätt så Jenny!!

Kram

2010-08-09 @ 19:49:47
URL: http://zetterljungs.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0