Rallylydnad

Ikväll har Billy och jag testat rallylydnad för första gången i bådas liv. Just nu känns apporteringsträningen som prio ett och jag kan inte låta bli att ta det mer seriöst. Inte så att vi inte har kul när vi tränar, tvärt om, men jag känner en annan form av vikt i träningen. Agility har alltid varit mer en plojgrej, även då vi tävlade regelbundet. Nu känns det som att vi båda behöver en liten paus från agilityn och därför impulsanmälde jag till en rallylydnadskurs i sommras. Ikväll var första tillfället på kursen och det verkade intressant.

Jag, som blir mer och mer kräsen för varje kurs jag går, kan känna att kursupplägget var lite smårörigt men tycker ändå att det verkar kunna bli trevliga och nyttiga kurskvällar. Mest förvånad är jag över hur otroligt positiv och intresserad attityd Billy bjöd på. I nya sammanhang kan hans fokus lätt hamna utåt istället för på mig. Han är lydig och gör pliktskyldigt allt jag ber om, men liksom inte helt med. Speciellt om det är rörigt runt om, nya hundar tätt inpå, hundar som skäller etc. Ikväll kände jag dock att jag fick grabbens fulla koncentration när jag bad om den och han gick in helhjärtat för uppgiften.

Ikväll gick vi igenom de 10 "enklaste" skyltarna. Kanske inte lättast att utföra, men lättast att förstå för oss förare. De handlade om höger och vänstersvängar, helt om, 270 graders snurrar  och stopp med sitt. Jag provade alla skyltarna men la mest fokus på höger och vänstersvängar med intensiv belöning efter varje korrekt utförd sväng. De sämre men ändå godtagbara svängarna fick en lågstatusbelöning och de kassa ignorerade jag.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Kul Jenny, jag har också testat lite rallylydnad o tycker det är skoj. Det känns aldrig lika allvarligt som brukslydnad. Mycket mer skoj, lek o kontakt mellan hund o förare. Dessutom kan man ha dubbelkommandon så det dånar.... Lycka till!

2009-09-11 @ 13:16:54
URL: http://zetterljungs.cybersite.se
Postat av: Anna o Tim

Åh, vad roligt med rallylydnad. Vi gick en kurs i våras och har försökt träna lite skyltar i somras (med blandat resultat). Men den 24 okt ska vi tävla för första gången!! Tjohej!



Om Billy tycker att det är roligt så kör på! Vore jättekul med fler tävlingsplaner att träffas på.



KRAM!

2009-09-11 @ 13:31:12
URL: http://www.russellbiten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0