SKK Köping

Idag var det så dags för utställning i Köping. Vi åkte lite senare eftersom vi slog upp tältet igår. Det var bara det att när vi anlände gick det Kinesiska nakenhundar i vår ring. Men den här gången var det inte vi som hade gjort fel, arrangören hade av okänd anledning flyttat ring 24.

Jag missade valparna då vi flyttade tältet och sedan var det snart dags för Tino och mamma i unghundsklassen. De blev placerade som trea. Vinnaren av unghundsklassen hette Caxons Charming Cliff, efter Dewmist Silkventure. Han var dagens enda hane som fick CK, förutom championhanarna, och senare även vinnare av bästa hanklass.

Billy var nästa hund på tur. Han glassade runt i ringen och vann en bra championklass. Kul! Därefter stog han då tvåa i bästa hanklassen. Trea i championklassen och fyra i bästa hane stog Billys son Gildas Baryshnikov.

Matpaus i väntan på tikarna! En systerdotter till Billy, Heatwave Trick or Treat, vann juniorklassen med CK. Hon slutade sedan som bästa tik och BIR. Fantasktikt kul! I veteranklass var det sedan dags för Magda och Nell. En championtik från kennel Floprym deltig också i klassen, och mot två championtikar stog Nellan såklart trea. Men hon var glad och positiv i ringen och stegade faktiskt på lite idag.

Slutligen gick vi in med dagens enda uppfödargrupp som fick HP.

Dagens domare var Karin Eriksson, Knegaren. Jag hade aldrig visat Nell för Karin innan och det kändes lite speciellt eftersom Karin har varit med sedan starten och har dömt länge. Att hon under dagen var snål med CK och bjöd ganska många tvåor i kvalitetsbedömningen gjorde ju också att det pirrade lite i magtrakten inna man skulle in. En fin kritik känns också mer värdig på något vis när man vet att domaren kan vara sträng.


Bild på Nellan i stående från gårdagens fotosession

Nellans kritik: Feminint huvud, bra hals och resning, goda vinklar,
utm bröstkorg, stark länd, välvisad i god kondition, rör sig bra från sidan

Kommentarer
Postat av: Emma

Vi stannade också hemma idag och tog lite välbehövlig vila. Får försöka hitta något annat prov att åka på framöver innan debuten :) Hoppas det gick fint för dina kompisar som skulle starta! Kram!

2009-07-19 @ 21:50:43
URL: http://www.gangster-glimma.blogspot.com
Postat av: Johanna & Majken

Grattis till dagens resultat! :)

2009-07-19 @ 21:56:26
URL: http://jlofgren.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0