Hitta nyckeln till Tessas sök

Tessa är på flera sätt en märklig liten jycke. Redan som valp förvånades vi över hennes olust att greppa saker, exempelvis en dummy. Hon var definitivt intresserad, men gripandet kom liksom aldrig. Inte förrän mamma hittade ett föremål (en liten gosedjursand) som det plötsligt bara lossnade med och sedan kom resten. Vi skojade om att mamma hade hittat nyckeln till Tessa.

Fortfarande stöter jag på saker med Tessa som förbryllar mig. Billy har alltid spelat med väldigt öppna kort och varit tacksam och ärlig att träna. Tessa upplever jag styrs väldigt mycket av sitt humör och dagsform. Och problemet är att jag fortfarande har lite svårt att hitta det som får henne att hamna på 'rätt nivå' arbetsmässigt. Jag söker också en nyckel!

Ett konkret exempel på detta är Tessans sök. Under hösten slet jag med att försöka få henne att tycka det var roligt att söka. Utan någon vidare framgång kan jag tillägga. Att gå ut en gång, eller kanske två var spännande. Men sedan tappade hon i motivation och därmed även fart. Det kvittade liksom om jag varvade med att skicka Billy, använde hennes favoritprylar, om hon var välrastad eller het till tusen. Jag ville slita mitt hår!

Sedan snön kom har jag lagt söket åt sidan. Fram tills idag då jag la ett hyfsat stort sök med 5 smådummie där det var halvtö. Hon började med en snyggt lokaliserad och inringad apport. Därefter fick Billy gå ut en gång. Han brakade omkring där ute länge och väl innan han fann och kom in. Därefter fick Tess gå igen. Hon for iväg som en pil och hittade lika snyggt. Sen ville hon mer. Så jag skickade igen, och igen tills söket var tömt. Och fortfarande ville hon mer.

Förbryllad med lycklig belönade jag som en tok och sedan traskade vi hemåt. Söket finns ju där! Nu måste jag bara finna nyckeln till det...

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hittar du den, kanske du kan dela med dig, så jag får prova om den funkar på Tila :)

2013-01-05 @ 18:30:56
URL: http://kennelblagul.blogspot.se/
Postat av: Lena

Omväxling förnöjer- och damen är ganska smart, tror jag. Hitta nya sätt att träna sök hela tiden så hon inte blir uttråkad..

2013-01-06 @ 18:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0