Rallylydnadskurs

Igår kväll gjorde jag och Billy repris på rallylydnadsplanen. Vi gick ju en kurs för fler år sedan i Örebro, men har inte direkt grejat något mer med det sedan dess. I ärlighetens namn gick vi mycket den kursen för att komma ut och träna på att fokusera på matte trots bråkig och brokig grupp med hundar. Allt för att preppa inför provsäsongen.

Nu är provsäsongerna över för farbror B’s del och jag tänkte att lite rallylydnad kunde bli en kul hobby för oss. När jag hittade en nybörjarkurs i Bromma slog jag till och anmälde, så fem måndagskvällar kommer vi nu att repetera grundkursens moment och igår kväll var första tillfället.

Mitt första intryck av kursen var att den kändes lite rörig. Mycket information på en gång. Att gruppen känns ganska spridd förkunskapsmässigt gör det nog lite svårt för instruktören också.  Men jag skapar mina egna förutsättningar, känner ju min Billy utan och innan och ser till att vi har kul och får kvalité i träningen.

Bill är ju en jycke som lätt blir splittrad i en ny grupp och får fokus utåt istället för inåt i ’vår’ bubbla. Godis blir inte så gott och tennisbollen lagom kul. Igår förvånade han genom att direkt fokusera på mig, trippa med förvänt, jobba aktivt för belöningen och bjuda lite beteenden spontant. Jag tror vi kommer ha kul på den här kursen!


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Känns som Billy också blev glad över er nygamla hobby. Enjoy!!

2012-09-06 @ 20:16:09
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0