Om att sluta i tid

Igår eftermiddag stoppade mamma och jag in Billy och Tino i bilen och slingrade små grusvägar för att träna vatten på nytt ställe. Tino behöver träna igångar på okända vatten och Billy kan ju aldrig tränas för mycket i vatten. Vi hittade en liten avstickare på sjön så man kunde skicka från ena sidan och ha dold kastare på andra sidan. Avståndet från sida till sida var kanske 50-60 meter. Igången lite halvknölig, lite näckrosor och gles vass. Perfekt!

Billy fick börja med att sitta i bilen när jag kastade åt Tino. Därifrån kunde han höra, men inte se vad som hände. Tino gick på en enkelmarkering med efterföljande linjetag. Sedan placerade jag ut två dummies i näckrosorna och gick till bilen för att ta ut en laddad Billy. Tränade lite fotgående längs med vattnet och riktade sedan upp för ett linjetag och skickade. Lite frågande blev han halvvägs men fortsatte sedan utåt med bestämda simtag, lokaliserade dummien och kom rakt tillbaka. Tänk att ett lyckat linjetag kan göra en så lycklig!

Men under tiden han simmade tillbaka kom beslutsvåndan över mig. Vad skulle jag göra nu? Skicka igen eller avsluta? Jag åkte ju för att träna simma över okänt öppet vatten - vilket Billy gjort på ett för honom strålande sätt. Borde jag då skicka igen vilket säkert skulle styrka honom ytterligare om han lyckades, men även då även riskera att lämna platsen med en sämre sista minnesbild om övningen inte gick lika bra.

Jag valde att klappa om Billy ordentligt, låta honom visa upp dummien för lillebror och sedan avsluta dagens träningspass efter den enda apporten. I bilen hem kändes det som helt rätt beslut. Jag tror verkligen på att lämna hunden med så starka minnesbilder som möjligt efter avslutat träningspass.


Billys dotter Bonnie, Combine Online, kom förbi för lite finputsning igår eftersom hon
ska förja med oss på utställning i helgen. Visst syns det att farbror B är farsa!?



Kommentarer
Postat av: Johanna & Majken

Jag tror också att du tog rätt beslut. Men det är väldigt svårt att göra så där kloka beslut! Duktigt!

2011-08-18 @ 22:52:01
URL: http://johannalofgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0