I min sjukvårdslåda


Högst upp i hundbyrån i hallen förvarar jag saker som kan vara bra att ha ifall oturen är framme. Sedan jag flyttade till Örebro har jag faktiskt behövt använda alla produkter minst en gång.

  • Vadden, kompresserna, gasbindan och vetflexet är bra när man ska lägga tassbandage.
  • För sårtvätt använder jag kompresser och koksaltlösning, när Nell skadade klon och det aldrig ville läka tvättade jag med jodopax men fick lära mig att jodopax är så starkt att det faktiskt kan verka vävnadsdödamde och sakta ner läkprocessen.
  • Magnecyl funkar som smärtlindring, men sedan jag fick hem Rimadyl använder jag hellre det. Det fungerar även antiinflammatoriskt.
  • Grötriset är min räddare i nöden när Nell har ätit något olämpligt och är risig i kistan. Då får hon svälta en måltid eller två beroende på hur hon mår och sedan blir det soppgröt kokad av riset och dubbla mängden vatten.
  • Termometern och öronrenset talar nog för sig själva!

Har ni något annat i era sjukvårdslådor?

Kommentarer
Postat av: Johanna & Majken

Får väl erkänna att jag har dåligt med sjukvårdslåda.

Hemma så har jag en mamma som är operationssköterska och därmed har det mesta man kan behöva på lager. Och när jag flyttade till Värmland så blev jag nära vän med en djursjukvårdares dotter som också har allt man kan tänkas behöva 60 meter från min lägenhet.

Men visst har jag lite grann. Något jag kommer på så här på rak arm som saknas på din bild är en sko/strumpa som jag har haft på ute när Majken skar sig i tassen en gång. Även en tratt finns.

2010-11-18 @ 19:51:30
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Gunela

Canikur-pro till magen...eller Olewo morotspellets, finns alltid hemma!Annars har vi detsamma som du har;)

2010-11-22 @ 21:59:36
URL: http://hemsida.net/kolbacken

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0