Combine-festival



Ikväll kickas årets Kennel Combine-festival igång, en helg som nästan bara blir bättre och bättre för varje år. På lördag är det dags för kennelträff och funktionsbeskrivning av O-kullen vilket ska bli mycket spännande. Dels för att jag känner båda föräldrarna väl (Billy & Remy), och dels för att det blir den första kullen efter Billy jag ser beskrivas. Lite tråkigt är dock att jag inte har någon närmare relation till någon av valparna eftersom ingen stannat i familjen, men man kan ju inte spara hundar på hög heller.

Den sedvanliga utställningen är också något att se fram emot. Det är kul att stå och titta på en ring full med Combine-hundar, se deras likheter och olikheter. I år dömmer Kia Löfgren och Eva Carlin. Dessutom är det alltid lika trevligt att återse och klappa om hundar som kommit flera år i rad, se hur de utvecklas och mognar. En av dem som det alltid är speciellt roligt att återse är Ingelas Astrid, Combine Evening Song, som är Nellas helsyster.

Under lördagskvällen äter vi tillsammans med de som haft möjlighet att stanna kvar hela dagen en middag på Hållsta vandrarhem, har trevligt ihop och kollar på filmen från förra årets träff.

På söndag har vi sedan bjudit in Bitte Lind, Kennel Lopplådan, för att hålla kurs i retrieverträning. Ett gäng ska kursa på förmiddagen och ett annat på eftermiddagen. Sedan är det ytterligare ett gäng som går med och får hämta någon enstaka apport och resten av kennelträffens deltagare är välkomna att gå med och lyssna. Billy och jag ska vara med i eftermiddagsgänget.

Men som sagt så kickar vi igång festligheterna redan ikväll, eller festligheter och festligheter. Mamma och Pappa far till Biby där träffen ska äga rum och ställer i ordning tält, grill, ringar, rutorna etc. Jag och Malin ska istället till Hållsta vandrarhem för att fixa lite med tekniken och även förbereda en tipspromenad. På kvällen blir det sedan middag och uppladdning.
.


Tikarna i utställningsringen förra året

.
 
Både J- och L-kullen är trogna. De hade nästan hela syskonskaran på
plats förra året. I år kommer hela J-kullen att finnas på plats medan
L-kullen har två syskon på vift.

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul det låter! Hoppas på att vädrets makter är med er!

2010-05-21 @ 14:27:42
URL: http://vovvenviggo.blogg.se/
Postat av: Siw og Tintin

Håper alle får det trivelig på Combine treffet, og at været blir flott. Gleder meg til å lese referat fra helgen!

Hilsen Siw og Tintin (Combine Limelight), som måtte bli hjemme:(

2010-05-21 @ 19:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0