Duktiga hundar på agilityträning

Igår lastade Lindi och jag fyra pigga golden i bilen och for till EBK för lite agilityträning. Linda hade med sig sin Doris och jag hade laddat upp med Nell, Billy och Toddy.

Jag riktigt njuter av att se Linda och Doris utvecklas på planen, hur Linda mer och mer kommer in i agilitytänket och Doris blir säkrare och säkrare på hur hon ska läsa Lindas signaler och utföra hindren. Cred till dom! Eftersom Doris har haft lite trubbel med att gå in i böjda tunnlar ställde vi upp ett litet tunnelrace med ett hopphinder som start, sedan följde gul makaronformad tunnel, därefter en S-formad blå och till sist ett hopphinder. Ville man kunde man även fortsätta genom att svänga ur rundbanan och ta den platta tunneln. Linda jobbade med fokus på fart, motivation och varierade belöningar och Doris svarade med att ta tunnlarna som om hon aldrig haft något problem med dem.

.

Linda och Doris kommer med full fart mot tunneln!


Billy fick springa samma kombination och skötte sig hyggligt. Jag skulle gärna sett en lite högre fart från grabben, men han är lite småtung och fläskig just nu och vi gjorde denna kombination sist på passet så lite ursäktad är han. Innan jobbade vi med framförbyten inför en lite klurig högerslalom-ingång där grabben hade lite svårt att hitta rätt.

Nella fick komma ut och springa tunnelracet två varv med hopphindren på small-höjd. Hon tyckte det var super lajbans och fick efterföljande spring-dille och var fruktansvärt nöjd med sin insats. Söt Nell! Sist släppte vi loss Toddy som genast sprang genom den blå S-formade tunneln fyra gånger helt på eget bevåg innan jag hann fram med belöningen. Haha! Han mindes från förra gången vi var på klubben då han fick hänga efter Nell genom tunnlarna. Sedan lekte Linda lite med honom och hoppade över lite låga hinder med honom hack i häl. Vilken godbit den hunden är!

 


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Skoj att det går så bra för Doris o Linda!! Doris var så go igår på utställningskursen också o för att inte prata om guldklimpan Tessa <3 Härligt också o höra att Nell har agilitylusten sprutande!!! Go lady go!!

2010-06-03 @ 10:00:19
URL: http://zetterljungs.cybersite.se
Postat av: Mi å Nisse

Ja, Doris å Linda var helt outstanding på kursen i veckan. Shit va bra dem va!

2010-06-05 @ 20:46:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0