Duktiga Lillebror!

Idag körde vi viltträning ihop med Mille&Berta och Lena&hennes flattar igen. Men idag höll vi till på Hedlandet vid vattnet istället. Tanken var att köra sök med Billy, Garbo och Berta. Därefter testa sök med Tino och sedan vattenmarkeringar för hela bunten.

Billy fick börja med söket. Idag var det mer tryck i grabben från början. De tre första skicken var utan att fråga och med bra fart. På dessa kom två trutar och duva in. Trutarna var placerade så att mina träningskamrater kunde se dem och de rapporterade att Billy sökte upp dem direkt efter att han fått vittring och sög dem direkt. Skönt. Jag kan bara hoppas att hans beteende på fellingsbroprovet var en engångsgrej.

Efter att Garbo och Berta jobbat på söket var det Tinos tur. Lilleman drog lätt ut och hämtade in kanin, duva och trut. Spontan i alla upptag och använde näsan väl. Känns kul att Billys lilla brorsa har återfått arbetspassionen efter sin "tonårsperiod" då han var en riktig sopa.


Duktiga lillebror! Gladare lillskit får man leta efter.
Bilden togs under gårdagens träning av Mats Taraldsson


Kommentarer
Postat av: Sandra, Thyra & Lhine

Ha, ha. Vad schysst att kalla Tino för sopa :D Fast jag brukar väl inte alltid ha så vänliga ord om Lhine, hon är ju lite trög ;)

2009-09-20 @ 20:39:38
URL: http://tomik.se
Postat av: Sandra, Thyra & Lhine

Känner igen det där, Lhine hade också en fas, fast en trög-fas. Fast strax efter 2 år började det rasa poletter :D I veckan fick jag beröm för att hon var så "jaktig" :D

2009-09-21 @ 00:07:05
URL: http://tomik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0