Och vilken helg det blev!

Den här helgen slog jag på jetmotorn för att hinna allt. Och visst går det om man vill. Fast nu är jag rätt trött. Jag tog helg redan i fredags och firade att tentorna skrivna tillsammans med några klasskompisar med dans hos Helena och på Coren. Kröp i säng först vid tre-tiden och kastade av mig täcket tre timmar senare för att hinna med tåget till Eskilstuna. För på lördagen väntade först parning av tik och sedan snabbt ombyte till farfar Ivars 80års fest. Min farfar och farmor bor på bondgård och är riktigt härligt lantligt gammaldags. Har ni sett avsnittet från Emil i Lönnebärga när det bjuds in på stort kalas på Katthult? Då vet ni hur festen var på Örsta gård i lördags!

Idag ringde klockan åter tidigt för att hinna rasta innan det var dags att bege sig till Kolmården för ett besök i varghägnet. Fick gå in till "ungvargarna", en flock på 3 hanar och 3 tikar som var ca 2,5 år gamla. Åter igen en häftig upplevelse. De här vargarna var en mer harmonisk flock än den jag träffade för 3 år sedan, men lite slyngelaktigare.

När de svansar runt och pussar än i ansiktet var det lätt att ta dem för stora snälla hundar, men så glimtar det till och man inser att de faktiskt är, om inte vilda, så åtminstone vildare är våra tamhundar. När alfa-hanen Tash bestämde sig för att han ville rota i mammas ficka fick guiden gå i mellan och säga ifrån. Och jag är glad att det inte var min ficka han hade velat rota i för både guiden och Tash morrade på rätt bra åt varandra.

 
Jag får en vargpuss & Två spejare på klippan
 
Guiden tillrättavisar Tash & Aslan (tror jag) som tar siesta

Jag och Narnia, en av de ranglåga och lite försiktiga tikarna.
 
Min moster Anne bekantar sig med vargen & Ann-sofie och Mats som lyxmyser med varsin varg

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0