Oväntad placering i agilityklassen!

Igår spenderade jag åtta smutista, kalla, råa och helt underbara timmar i ett ridhus i Askersund på agilitytävling med Billy. Eftersom han gått så bra på träningen i torsdags var mina förväntningar lite kluvna. När det går jättebra på genrepet är min erfarenhet att jag förväntar mig att han ska vara likadan i tävlingssituationen. Men med trängsel, nya hundar, ny plats mm. brukar det inte gå lika bra.

Men i gårdagens första lopp, öppen agilityklass, levde grabben helt upp till förväntningarna. Banan var rätt lång och ganska klurig, men han lyssnade fint i bytena och tog en ganska svår slalomingång jättefint. Det var bara i sista bytet som vi höll på att missförstå varandra lite, vilket kostade onödig tid. Billy gick runt med noll hinderfel, men 5, 87 tidsfel. Tidsfelen är inte så konstiga med tanke på att han som vanligt kröp över gungan och hade han sprungit över den är jag säker på att vi skulle klarat tiden trots trasslet vid de sista bytet. Prestationen räckte dock till en femteplacering!

Eftersom jag bara hade anmält Billy i en av agilityklasserna (vilket jag ångrade!) var det sedan en lång väntan på drygt två timmar innan vi fick köra igen. Då hade störningarna hubbit ikapp grabben och det märktes att han var trött i huvudet. När Billy blir trött börjar han nämligen slarva i slalom, vilket han gjorde i båda hopploppen och eftersom jag inte tar om slalom när det blir fel ledde det till diskningar. I övrigt kändes han fin i loppen. Han sprang på och lyssnar så fint på mina framförbyten.

Anna och Hera var med som sällskap. De har verkligen utvecklats jättemycket och blev sjua i båda hopploppen. Första gången med ett par tidsfel och andra gången klarade de tiden men fick istället en femma för rivet (näst sista) hinder.

Nu laddar vi för Lindesberg om knappt en månad!

Tänk att det ska vara så skööööj att sitta och frysa arselt av sig i ett ridhus en hel lördag. Att stiga upp halv sex på morgonen för att vara på plats i tid. Att få sand och spån i alla kläder, väskor, mat, hundarnas pälsar och gå runt smutisg hela dagen. Allt för känslan den dryga halvminuten på banan som man pungat  55 spänn för och ändå säkerligen leder till diskning. Pirret i magen, förväntan, kicken efteråt, spänningen när resultatlistorna häftas upp och på vägen hem planeringen av nästa gång. Allt annat bleknar i jämförelse!

Kommentarer
Postat av: Karolina

Vad roligt att det gick bra i hoppklassen. Mitt agilityhjärta glädjs :)

2009-03-29 @ 22:11:26
URL: http://iiina87.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Hallå, grattis till en fin prestation!

Jag tänkte på det du skrev om slalomproblem och att han blir trött - hur är han vid sidan av planen? Ligger han i bur? Sover han? Får han verkligen chans att vila? Man vet ju själv hur trött man kan bli i huvudet av mycket ljud, människor och fokusering. Bara en tanke.

Kram!

2009-03-30 @ 12:45:36
URL: http://www.elegantdogs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0