Apporteringsträning

Igår blev det som sagt efterlängad apporteringsträning i grupp. Deltagarna var Mille&Berta, Anna&Hera, Mamma&Doris och jag&Billy. Snälla pappa ställde upp som kastare.

 

Upplägget var så att vi först introducerade en känd plats genom att pappa kastade ett antal dummies området. Sedan fick Berta, Billy och Hera hämta två apporter var. Först från ett kortare avstånd och sedan backade linjen. På bilderna ovan har Billy just hämtat in en apport och återvänder till linjen.


 

Sedan vände linjen helt om och rörde sig sakta framåt bort från den kända platsen. Pappa rörde sig bakom linjen och kastade då och då en markering framåt över linjen som Hera och Doris fick hämta. Berta och Billy fick istället turas om att jobba bakåt på linjetag mot den kända platsen. Ovan är det Berta och Mille som fotomodellar.

 

Vi avslutade med att låta förarna vara aktiva och hundarna inaktiva. Vi fortsatte gå på linjen och pappa kastade markeringar över, men istället för att hundarna hämtade hämtade istället förarna till de ivrigaste hundarna medan dessa fick sitta kvar på linjen. Här är det doris som duktigt får sitta och vänta när mamma "apporterar".

Jag är lite halvnöjd med Billy. När vi la upp övningen innan verkade det som att det skulle bli en riktig prövning för honom, men i praktiken blev det ganska lätt - och dock gick det inte helt fläckfritt. Jag ser fram emot att återvända till samma plats om nån månad när snön är borta, vi kan lägga på skott, öka på avstånden och slippa frysa om tårna!

Några som verkligen imponerade på mig var Mille och Berta. Berta var lugn och arbetade med stor koncentration. Bra jobbat!

Billy fryser lite om tårna och pockar på uppmärksamhet!

Kommentarer
Postat av: Sara

Vilket gulligt kort på er :)

2009-03-02 @ 14:06:32
URL: http://omsara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0