Kvällsronden

Det blev sent ikväll. Fastnade med lite fix&trix framför datorn och sedan började kvällsronden, som jag har kommit att kalla den. Jag tycker det är skönt att sova ett par timmar extra på morgonen och slippa gå upp sex för att mata och släppa ut djur, därför brukar jag ta nattningen och mamma väckningen av hundarna när jag är hemma.

Det blir lite pill när man har ett gäng hundar. Man vill att alla ska sova så bra och lugnt som möjligt. Att ha alla hundar i samma rum skulle det exempelvis innebära att unghundarna vaknade tidigt och började leka vilket skulle leda till att de behövde ut och kissa och de äldre skulle bli störda. Dessutom vill man vara säker på att de gamla hundarna får bra och mjuka sovplatser.

Vanligtvis sover Tino, Doris, Nell och Billy i källaren. Där har vi ett utrymme inrett med hundkorgar i plast med filtar. Nell och Doris, framförallt, älskar sina sovplatser och har brottom ner i källaren på kvällarna. Remy sover med sin valp Bonnie i groventren på nedervånongen. Remy är alltid snäll mot valpen men tillåter den inte att slita och dra i henne. Kevin har en mjuk dyna i hallen som är hans sovplats. Slutligen nattas Bess och Magda i köket. Bess sover uteslutande på sin mysiga beanbag medan magda föredrar trägolvet framför sin tygdyna.

Ikäll ser fördelningen dock lite annorlunda ut. Eftersom Billy har varit lite risig i kistan får han sova i hundhuset i natt. Hundhuset är ett uppvärmt rum inrett med hundkorgar i plast och det finns en lucka så att hundarna kan gå ut i en liten inhägnad om de måste. Eftersom vi inte sover på samma våning som hundarna kan de inte komma och väcka oss när de måste ut, och därför fungerar hundhuset bra i sådana lägen. För att han inte ska behöva sova själv fick Nellan ligga med som sällskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0