Att sysselsätta en halt hund

Nellan är halt och har varit det sedan hon stötte uppe en hare, jag tror det var i måndags. Hon gjorde det direkt när koppelt åkt av, kutade efter den ett par 100 m och vände sedan och kom tillbaka. Jag tror att hon kan ha sträckt sig eller nått. Har kollat igenom tassarna noga och letat sprickor, sår, stickor eller glas men inget. Hon är dock bara pyttelite halt, men ändå.

Det har fått bli många korta promenader i koppel i flera dagar nu vilket har lett till att en uttråkad och pigge Nell ofta möter mig i hallen på mornar och när jag kommer hem från skolan. Eftersom jag inte kan gå henne trött har jag fått låta henne utföra diverse hjärngympa i form av klickerträning.

Nosdutta post-it-lapp kan hon sedan tidigare så den har vi kört en del, men att trampa på ett lock har vi börjat med nu. Har även filmat våra övningar med min digitalkamera, men filformatet stöds inte av mitt videoregigeringsprogram så jag är lite bekymrad eftersom jag gärna vill klippa och fixa lite och sätta ihop en kort film. Tips???

Nu ligger donnan och glor på mig med uppfodrande ögon så jag ska väl ta och ge henne ett träningspass nu då... Hon har MASSA energi att döda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0