Årsresumé 2008

JANUARI
Som vanligt spenderades vecka 2 i Storlien, mestadels runtglidande på brädan i de få men fina pisterna. Till vår glädje bjöd veckan på nysnö och var man uppe med tuppen fanns fina orörda och opistade backar! Årets första månad bjöd också på vinterträning i agilityi Vilstas ridhus med Nell och Billy och hela goa glada agilitygänget på EBK. Vid den här tiden hade jag dock en tredje hund, Trooper eller Truppe som jag kallade honom som var en riktig utmaning men samtidigt en svinkul vovve som jag hade mycket av. Den 20:de födde Remy sina efterlängtade valpar och det blev liv i luckan på Tandlavägen.

  
En del av storliengängen, remyvalp och Trooper-darling

FEBRUARI
Första halvan jobbade jag hemma med Remys valpar och knegade lite extra på McDonalds för att kunna njuta i Brasilien som var en av årets höjdpunkter. Jag och Jens spenderade två veckor tillsammans i värmen.

   

MARS
Fortsatt jobb med Remys valpar. Ju äldre de blir, desto mer tid kräver de små liven. Under påsken åkte jag med sällskap av Anna&Hera till Rättvik för att tävla agility. Nell bjöd på storslam då hon gick bra i båda sina lopp och snodde åt sig sin första hoppklasspinne! Den 21:a var det dags för tillökning igen då Magda födde sina valpar.

APRIL
En minst sagt turbulent månad som bjöd på roligheter, men det tråkiga är ändå det som jag minns bäst. Den 2:a opereade världens bästa veterinär bort Nellans andra juvertumör, och hon repade sin snabbt. Den 4:de var dock datumet som gör april månad till en klump i halsen då jag var tvungen att skiljas från min Truppe. Han höll inte som avelshund åt min kära mor, och eftersom jag just fått beskedet att jag kommit in på Universitetet i Örebro till hösten var det inte rimligt att behålla honom även om det plågade mitt hjärta att släppa honom. Den 15:de startade jag Billy på Workingtest i Västerås med framgång. 80 poäng och en delad femteplats blev resultatet! Den 19:de hade Retriever Ungdom, som jag är med och driver, sin första träningsträff i Södertälje, vilket var mycket uppskattat. Utesäsongen för agility satte igång och Billys slalomingångar släppte. Imellan allt hann jag också med att vara med och jobba med och sköta två valpkullar samtidigt, puh!

  
Nell är trött efter operation, och min fina trio bryts när Truppe-ponken måste lämna oss

MAJ
Tomrummet efter Trooper var fortfarande jobbigt, och jag tog en dag i taget. Maj var också månaden då jag släppte mitt hatade jobb på donken och började ny karriär på Svenska Kennelklubben i Stockholm. Nellan och billan fick vara med och ligga under skrivbordet. Jag jobbade deltid och var därför bara på kontoret 2-3 dagar i veckan. Därför bodde jag halva veckorna i stockholm och halva hemma och jobbade med valpar. Rörigt! Den 25:e hade jag och hundarna en fin dag på agilitytävling i Bro-Håbo. Nell blev 2:a med 5 fel i Agilityloppet, men bäst var ändå Billy som gick nolla, blev 2:a och fick sin tredje hoppklasspinne. Därmed blev vi uppflyttade till klass 2! Den 28:de var det dags för Sméskuttet, tävlingen som vi själva på klubben arrangerat. Trots att vi nästan gått in i väggen av arrangemanget flöt det på fint på tävlingsdagen, men jag säger bara: ALDRIG MER KVÄLLSTÄVLING!

 
Jobb, jobb, jobb på SKK och Billy blir uppflyttad till Hoppklass 2

JUNI
Mitt röriga deltidsjobb på SKK fortsatte. Jag och doggarna åkte på kvällstävling i agility i Västerås och Billy förvånade mig genom att göra ett katastrofalt dåligt agilitylopp och ett skitfint nollat hopplopp på ca 40 sek. Midsommar firade Malin, Max, Lindi, Nell, Billy och jag på Femöre och hade skittrevligt.

  
Midsommar på Femöre!

JULI
Jag började jobba heltid på SKK och flyttade till Stockholm. Billy och jag åkte på Golden lägret och tränade apportering och umgicks med likasinnade för fulla muggar i fyra hela dagar. Julis höjdpunkt var när Billy och jag startade  på Lilla Retrievermästerskapet, ett inofficiellt jaktprov och fick en etta i nybörjaklass!

 

AUGUSTI
Jag jobbade mina sista veckor på SKK. Besökte även årets Golden Special som kan liknas vid årets Goldenfest. Billy och jag startade på workingtest även här och slog vårat förra poängrekord. Det blev 86 poäng och en delad femteplats igen! Kennel Combine hade även en kanonfin dag på utställningen, även om inte mina två vovvar var anmälda. I slutet av augusti flyttade jag, Jensa, Nell och Billy till Örebo. Mycket nytt! Första egna lyan, samboliv och inte minst universitetsstudier på Media och Kommunikationsvetenskapligt program. Ett stort plus var alla nya vänner man fick på köpet!

 
I väntan på att få starta på WT på Golden specialen, och nya tjejgänget i Örebro

SEPTEMBER
September inleddes med Eskilstuna Bks andra agilitytävling för året, årliga Tigerhoppet. Jag var ansvarig ena dagen och svettades floder men trots små missöden flöt de två tävlingsdagarna på. Nell ryckte även tidigt ut en klo, och gick med tassvandage och sko en längre tid. Den 6:e bjöd mamma på apporteringsträning för Kajsa Markusson, och den 7:de var det dags för kennelträff och funktionsbeskrivning av L-kullen.

OKTOBER
Klubbmästerskapet på EBK avverkades, men utan större framgång för mig och mina doggys. Den 11:e var Nell, Billy och jag med och visade upp agility på husdjursmässan på Conventum i Örebo tillsammans med min nya klubb Örebro Bk. Vi spenderade också en härlig dag med jaktträning på vilt på hedlandet med hela träninsgänget.

 
Billy på jaktträning och agilityuppvisning på Conventum

NOVEMBER
Jag bjuds på ett halleluljahmoment när "kända plaster"-träningen plötsligt lossnar för Billy. På Uppsala Open show debuterade Nell på utställning i veteranklass. Den 25:e kom snön, oj vad glada Billan, Nellan och jag blev. Smutsiga hundar i en liten tvårummare är ingen hit.

 
Mina fina bästisar gillar snön!

DECEMBER
Den 5:e startade vinterträningen i agility i Örebro och två träningar hann vi med innan det var dags att fara hem till Eskilstuna för jul och nyårsfirande. Inatt tog år 2008 slut och år 2009 började. Vad det har att bjuda på får framtiden utvisa!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Vilken härlig sammanfattning! Vad var det för jobb på SKK du hade? Hur fick du det?

Har anmält till Linköping jag också - ses där!

Önskar er ett Gott Nytt 2009!

Kram

2009-01-01 @ 21:04:50
URL: http://www.elegantdogs.se
Postat av: Elin me grabbar

God fortsättning på 2009!

2009-01-01 @ 23:06:29
URL: http://www.signofspeed.com
Postat av: Karolina

Gott nytt år (i efterskott) kära vän! :) Så kul att läsa årsresuméer.

2009-01-02 @ 10:15:48
URL: http://iiina87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0