Mera markeringar

...som inte gick lika bra som gårdagens. Idag åkte vi ut till Hvarsta för att träna med Lena Karsson och hennes flathane Plura. Mille med Berta joinade också.

På dagens schema stog att träna markeringar med skott OCH kastare placerade väl isär. Det är ju rätt vanligt att hunden bara fokuserar på skytten och missar kastet och det var alltså detta vi ville träna hundarna att inte göra. På den punkten gick det bra för Billy. Han stirrade fint rakt ut när jag pekade och sa "pass på" istället för att glo ihjäl sig på skytten.

Det var sedan det gick utför. Först hade han problem att minnas exakt var kastet landat tror jag, vilket var i en taggbuske. Efter mycket jobb kom den dock in. Då gjorde vi samma sak igen. Han fick snurra lite men dök sedan in i busken och plockade ut den. Då satte vi ihop till en dubbel. Först kom en dummie i taggbusken och sedan en åt andra hållet. Den sist kastade kom snabbt in, men sedan ville han inte in i busken för att ta den andra. Tillslut gick han in och kom ut på tre ben. Det gick dock snabbt över. Vi gjorde ännu ett försök på en dubbel som blev ungefär lika dåligt och sen hade jag fått nog. Bättre lycka nästa gång.

Det var dock inte bara Billy som hade hjärnan på semster idag. Tino och Berta hade också knas för sig. Det var väl bara Plura som hade ena hjärnhalvan med sig i alla fall.


Promenad efter träningen. Då kom Eva ner med ett par taxar också.

Igår började föresten Dompan att löpa och ikväll ska Billy träffa en tik som han ska para i veckan. Det är ju toppen såhär som uppladdning inför Golden Specialen. Ja, han är faktiskt anmäld men jag har länge tvekat om jag ska starta eller ej. Egentligen är han ju inte alls färdig men om jag startar är det som ett rent träningstillfälle, men nu får vi se om grabben kan tänka på något annat än brudar till helgen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0