Linjetagsövning

Ännu en härlig höstdag har passerat. Jag älskar hösten, när den är som den är nu. Nell, Billy och jag började dagen med en långpromenad. Billy hade ett himla sjå med att pissa in området och lyfte på benet i vartannat steg. Nell tyckte nog att det var kul att ha Billy med och sprang runt och lullade.

Sedan fick doggys ligga sjävla i fyra timmar då jag var hos Steffi och arbetade med vårat PM. När jag väl kom hem igen sjäng Nellan välskomstsånger. Då packade jag dummieväskan och så gick vi ut igen. Tränade linjetag med Billy. Jag ska försöka bygga upp ett ställe på ängen här utanför.

Jag började med att kliva ut i ängens ena hörn. Där motiverade jag med handklappningar och Billy fick se mig lägga ut de fyra dummiesarna. Sedan följde vi åkerkanten till nästa hörn, vinklade om och gick en sträcka längs nästa åkerkant för att sedan stanna upp. Då hade jag skapat en diagonal till dummiesarna. Tänk er en rektangel där man kan dra diagonala sträck mellan hörnen. Dummiesarna ligger i ett hörn och jag och Billy står i hörnet i andra änden på diagonalen.

Sedan skickade jag Billy diagonalt på ett linjetag. Svårigheten är att få hunden att gå just diagonalt hela vägen och inte "fuska" genom att bara följa de står vi just gått i (längs rektangelns sidor). Denna övning tränade vi ofta i England, men jag inser att jag har glömt bort att träna den här hemma på den senaste tiden. Billy var dock med på noterna och gick på två snygga linjetag.

Tredje gången satte jag honom med ryggen mot dummiesarna och gick en bit ifrån honom (liksom förlängde diagonalen) och kallade sedan in honom. När jag var nästa framme vid mig blåste jag stopp och skickade honom bakåt med ut-tecknet. Det var svårare. Han vingalde iväg åt sidan, glömde bort vart han skulle tror jag och försökte "fuska". Efter att ha kallat in honom gick jag ut och motiverade området igen och sedan fixade han det perfekt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0