Heldag i skogen

Det har det verkligen varit idag. En riktigt härlig dag som gav glädjebubbel i magen.

Vid tolvtiden träffades vi ett gäng på hedlandet för att träna jakt ihop. De som deltog var Mille&Berta, Boel&Nova, Bekna&Vera, Agnetha&Soya, Jessica&?, Mamma&Doris och jag&Billy. Vi började med en sökövning där hundarna fick jobba i par. Onrådet var mot varrnet och de var tvugna att gå över en liten kulle för att nå själva området. Billy och Vera var ett par och jag tyckte Billy skötte sig, även om det var lite jobbigt att gå ut ock söka när Vera var på väg in.

Nästa övning var en vatten och båt övning. Vi var vid ett ganska smalt sund. Båten låg mitt i sundet och från den kastades en markering förbi båten, nästan upp på land på andra sidan. Hunden fick således simma förbi båten för att hämta apporten. Dessutom var det ganska strömt och trassliga igångar.

Efter enkelmarkeringen ökade vi svårigheten. Först fick hundarna se en markering kastas på samma sätt som förra gången, sedan vände man helt om och så fick de gå på en lång enkelmarkering på land innan de fick ta den på vattnet. Billy var kanonduktig!

Även denna övning gjorde vi i par. Billy och Vera jobbade åter ihop och när vi var klara gick vi och drog släpspår åt varandra för att hundarna inte skulle sitta och bli kalla. Billy som har haft svårt att fatta släpspår var duktig och verkar äntligen börja fatta så smått.

När vi kom hem tog vi Tino och Ming, och gick ut för att kasta enkelmarkeringar eftersom vi ändå hade vilttillgång. Gumman, Nell var så fin och hämtade också en markering. Hon tycker ju inte det är superkul direkt, men hon gör det. Nell är nog den enda hund jag vet som blivit helt totalomvänd, från att ha blockvägrat att ta fågel till att suga dem helt spontant. Mille var med för att föreviga henne och de unga som också var riktigt duktiga.

 

Kommentarer
Postat av: Sandra svarar

Tack :)Dags att ses snart? Ska du till Paris över nyår? :)

2008-10-19 @ 21:06:18
URL: http://ungsambo.blogg.se/
Postat av: Jessica & Gnista

Tack för trevlig träning. Ha det gott / Jessica och de tre svarta

2008-10-22 @ 08:38:57
URL: http://www.skeppartorps.se
Postat av: Sandra svarar

Egypten är härligt, men jag är rädd för mumier.. Får se hur det ska gå ;D

Okej :) Ja, det vore kul att hänga på. Har inte så mycket planerat än så vi kan ju se om våra planer kan smälta ihop!

2008-10-22 @ 09:28:39
URL: http://ungsambo.blogg.se/
Postat av: Mulle

Kul att du gör intrång i min skog. Slut på Gevalia hade jag också...Kanske kan ringa innan nästa gång?!

2008-10-22 @ 23:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0