Den första snön

Idag är det den sista november och igår kom den första snön till Bromma. Precis som alla andra hundägare njöt jag av en dag när hundarna inte dröp av lera efter promenaden. Nell och Tessa var helt prilliga av snön. Det skulle rullas och skrufsas massa i det vita. Nell har nog dessutom någon slags tvångstanke att hon måste hetsäta snö för hon verkligen glufsar i sig och sen hemma måste hon ut och kissa stup i kvarten. Inte optimalt. Billy boy (som ju annars avskyr förändringar) tog snön med ro och sniffade och kissade på sina träd i vanlig ordning.

 
 

Coffee and Friends

Idag kände jag att jag behövde ett miljöombyte så efter en timmes snöpromenad i Judarn (Nell var överlycklig över det vita) tog jag med mig Tessa och datorn och åkte till det nyöppnade hundcaféet Coffee and Friends vid Odenplan.
 
När vi klev in och möttes av ca tio lösa hundar blev jag lite misstänksam för hur det skulle funka. Men alla hussar och mattar hade bra koll och istället för stökigt blev det bara supermysigt. Jag tog ett bord i hörnet och gjorde det till 'vår' plats och sedan har Tess varierat mellan att mingla runt och ligga vid mina fötter under bordet medan jag knappat på datorn. Att man får en kopp varm choklad med grädde kostar 22kr, en latte 35kr och en smörgås 35kr gör dessutom att det inte alls är dyrt för att att vara placerat i centrala Stockholm!
 
 

Englandsresan hösten -12

Mammas och min efterlängtade Englandsresa blev precis så fin som jag trott och hoppats. Vi har besökt field trails, morsat på Linda, promenerat och tränat våra jyckar, blivit förälskade i galna spaniels (mamma skulle nog neka denna punkt, men jag vet nog att hon föll för dem!). Vi har fått följa med ut 'picking-up', gosat med valpar och Billys gamla farsa på kennel Chinnordale samt trampat rapphönor i sockerbetor söder om York och markerat fallande fasaner i Skottland. Dessutom har mammas snorvalp Davy (Combine Steward of the Line) blivit BIR- och BIS-3 valp på den stora tillställningen 'Gundog breeds of Scotland vilket kvalificerar honom till CRUFTS 2013. Lill-Tess (SEU(u)Ch Combine Quite a Miracle) slog istället till med att bli 2:a bästa tik med reservcert på Berkshire Downs & Chilterns GRC Championship vilket ger henne livslång kvalificering till CRUFTS. Som ni hör har resan varit till stor belåtenhet och trots att det låter som vi hunnit med en hel del kan jag inte låta bli att tycka att de dryga två veckorna gick förfärligt fort...
 
Lunchstopp någonstans i södra Sverige på avresedagen.


Ankomst till Keepers Cottage där Linda bor och jobbar (och där jag bodde och jobbade en period år 2006). Vi inledde med promenad med del av gänget. Alla ville inte riktigt fastna på bild...
 

Vi stannade en knapp vecka på Keepers Cottage. Dagarna spenderades med hund promenader, hundträning och lite shopping i närliggande 'country life' butiker.
 

Dirigeringsträning på morgonpromenaden. Hundarna får mycket tidigt lära sig att sitta och titta på
medan Philippa jobbar de som ska tränas. 
 

Ett par dagar gjorde vi en avstickare söderut för att ställa ut Tessan på Berkshire Downs & Chiltens Golden Retriever Breed Championship - där hon fantastiskt nog blev 2:a bästa tik med reservcert. Dömde tikar gjorde Mrs E. Pope
 

Nästa stopp var hos Roy & Lindsey som har kennel Chinnordale. Här morsade vi på Billys gamla farsa Chinnordale Kirriebillie, gosade med goldenvalpar och jaktcockervalpen Pepper.
 

Resan fortsatte Norrut till Mary Niel som har kennel Moloko.
 

En dag när regnet stog som spön i backen följde vi med Mary ut picking-up. Tessa och Davy var med på de två första såtarna och fick sedan ligga i bilen och smälta upplevelsen. Linda fick istället hålla ställningarna med låndehunde Tee-tee.
 
Resan avslutades med utställningen Gundog breeds of scottland i Edinburgh och den här gången var det Davys tur att glänsa då han blev BIR och senare BIS-3 valp. Bilden är lite dålig, men föreställer i alla fall finalringen.

Ett litet livstecken

Nu är det en vecka sedan jag landade på svensk mark igen och jag jobbar på ett inlägg om Englandsresan att dela med mig av till er. Kanske inte ikväll, men i slutet på denna vecka borde det ligga uppe. Kika in då!

För tillfället ägnar jag inte så mycket tid framför daton. Jag njuter av att spendera tid med vänner och mina älskade hundar. Det är lite motigt just nu så jag försöker hålla mig aktiv och sysselsatt. Den gode Tess (eller ligisten som hon numera kallas - mer om det vid ett senare tillfälle) gör sitt bästa för att hålla mig sysselsatt vill jag lova.
 
I sånna här stunder funderar jag ibland på vad man skulle gjort utan sina hundar. Utan tiggande tant Nell, pigga Tessan och min fina Billy som kryper upp nära, nära intill hade liksom dagarna känts betydligt mer omotiverande.
 
Foto: Mille Selander

Härligt i England

Oj, oj, oj, som ni säkert hajjat är jag i England nu. Som i all semestertid tappar man lätt detaljer som vilken dag det är eller vad klockan är. Vi har i alla fall hunnit med en hel redan. Bland annat att vara vilse i Europas största hamn, morsa på Linda, lite träning med de egna jyckarna, Field trial med the northern golden retriever association och nu har jag just vaknat upp i en säng på ett B&B utanför Stonleigh. Idag väntar ännu ett trail!


RSS 2.0