Vattensvans från ingenstans

När jag var hemma i helgen och vi satt och drack te i köket plötsligt gnydde plötsligt Tessan till, reste sig upp och såg lite ynklig ut. Vi skrattade lite, vad tog det åt henne? Senare på kvällen upptäckte mamma att Tessan hade typ vattensvans. Den hängde lite slokigt och hon hade svårt att komma till ro.

Morgonen därpå (söndag) var det inga tvivel om att det var något tokigt med svansen. Liksom när jyckar drabbas av vattensvans hängde den livlös. Inne var hon lite besvärad men när Linda och jag klädde oss för att gå ut med de andra grät Tessa hjärtskärande över att bli lämnad. Iklädd Nellans täcke som går ner bra över rumpan fick hon följa med.

Igår hade jag kontakt med mamma och då var svansen fortfarande slokig. Stackars lilla Tess! Jag kan inte låta bli att undra varför hon fått vattensvans nu? Hon har visserligen varit ute i rastgården lite på dagarna, men det är hon både van vid och har klarat vid mycket kallare temeraturer utan de minsta besvär. Det har varken regnade eller snöade under lördagen, utan det var en alldeles speciellt solig och skön vinterdag. Någon som har erfarenhet av vattensvans i sånna här situationer?Kommentarer
Postat av: Linda

Men idag viftade den glatt på promenaden

2013-02-06 @ 17:58:22
URL: http://quiteateam.blogg.se
Postat av: Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva

Vattensvans kan ju hundarna få om de är nedsatta på annat vis, precis som att vi kan få vissa symtom/sjukdomar om vi är trötta/hängiga.

2013-02-07 @ 19:29:10
URL: http://tomik.se
Postat av: morsan

Svansen slokar fortfarande men Tessan är på strålande humör och leker och busar med Davy. Konstigt nog verkar hon inte alls besvärad av att den hänger lodrätt. Hon kan vifta med den iallafall!

2013-02-08 @ 17:07:10
Postat av: Ann-Sofie

Det är inte analsäckarna som spökar då? Sån svans fick nämligen vår Baloo så fort han inte hade lyckats tömma dem ordentligt.

2013-02-08 @ 22:11:33
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0