Karaktäristiska beteenden

Alla hundar är ju såklart unika men vissa har ju även karaktäristiaska beteenden. Både Nell och Billy har varsin grej som liksom utmärker dem. Nell trampar med framtassarna när hon blir ivrig, typ när man håller en godbit framför henne eller när hon vill att vi ska gå ut. Hennes mamma, Bess, gjorde likadant och mamma har berättat för mig att det var något hon tänkte på att Trewater Macoy (Nells morfar) också ofta gjorde. Ett beteende som gått i arv?

Billys karaktäristiskt beteende är att han smackar med tungan, speciellt när han blir lite osäker men det kan också komma när han är nöjd. Typ om jag packar väskan kan han ställa sig och smacka lite osäkert med tungan, eller om jag lägger mig bredvid honom på golvet så kan han smacka lite nöjt.

Mammas Tino har definitivt det roligaste beteendet - han blir helt i extas när han har ätit upp sin mat. Jag har aldrig varit med om en hund som blir helt prillig efter maten, förutom han. Han kan liksom inte tygla sig själv, hoppar, sduddsar och ibland till och med gnäller av förtjusning. Som den retriever han är måste han självklart stoppa något i munnen när han blir så glad, finns ingen leksak i närheten blir det en handduk eller wetbed. Det är gulligt men lätt påfrestande, speciellt en tidig morgon...

Har era hundar nån sån här grej för sig? Och om det finns nån läsare som har en Billyson/dotter, smackar de också?


Tino, SEU(u)Ch Combine Nintendo är en otroligt glad hund i övrigt också. Bilden är från
rikslägret han och Linda deltog på ihop sommaren 2010. Han fick följa med dit eftersom
Lindas hund Doris började löpa. Innan rikslägret tyckte Linda mest att Tino var jobbig då
han är rätt intensiv, men hon ville inte missa lägret, och efteråt blev de riktiga homies :)


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag har haft en av Billys söner och han smackade ofta, framför allt när han var nöjd men även när han blev orolig. Nu har jag en av Tinos söner och han blir heltokig när han ska få mat. Så fort maten är upphälld så börjar han studsa, springa i cirklar, rusa upp och ner för trappan och yla. Vi kallar det hungerdansen. Det är verkligen intressant att beteenden verkar gå i arv. Ingen av dem har ju träffat sin pappa och lärt sig av dem.

2011-11-09 @ 09:23:28
Postat av: Zandra, Lova & Lystra

Tack för kommentaren i min blogg och för tips på utställningsträningen! :) Jag brukar vara här inne och titta också ibland.



Vad rolig att vi kan insperara med rallylydnaden och kul att höra att ni också håller på med det. Mina hundar tycker att rallylydnaden är absolut bland det roligaste vi gör tillsammans. :) Jag har en hel sida på min hemsida om bara rallylydnad där du kan se klipp på alla skyltar och moment, om du skulle vilja se någon specefik skylt. ;)

2011-11-10 @ 12:25:31
URL: http://goldendays.cybersajt.se
Postat av: Ann&Abbe

Hej,

Jag har en goldenkille som har en trewater pappa.

Han trampar också ,mycket och intensivt,när han blir exalterad.Kul att höra!

2011-11-14 @ 07:36:41
Postat av: Moa & Åskar

Hihi vad gulligt!! Båda mina snorkar med nosen och så gör de kullerbyttor-jagar sin svans/bakben. Lucas när han inte vill gå in t.ex. på korta morgonrundan innan jobbet, då lägger han sig på gräset och slår runt några gånger i jakt på svansen. Åskar gör kullerbyttor när det är tråkigt, t.ex. om man stannar och pratar med någon eller lyssnar på instruktören :D

2011-11-16 @ 19:32:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0