Kurs för Jens Palmkvist

Jag har inte hunnit rapportera om helgen innan specialen när vi var på kurs med SSRK ungdom på Lilla Träskaten. Jättetrevligt hade vi! Billy och jag fick träna för Jens Palmkvist under lördagen och söndagen. Jag blir alltid lite spänd innan jag ska träna för ny instruktör, speciellt om de enbart har jaktlabbar. Tyvärr har jag fått flera negativa kurs-upplevelser på grund av instruktörer som inte kunnat anpassa sig till min typ av hund.

Jens var dock inte alls sån och snart slappnade jag av. Snabbt förstod man att han tränade och förde hund utifrån ett mycket detaljerat och konsekvent system. När man började förstå systemet var det lätt att hänga med i resonemangen. Ofta sa han "Om det hade varit min hund, hade jag gjort såhär nu - men självklart tränar ni hund som ni vill", men helt utan att lägga något värderande i orden. Det gör mig trygg, när jag får vägledning i övningarna men inte känner mig pressad att göra något jag inte vill utsätta mig eller min hund för.

Billy kändes stundtals lite avslagen under helgen. På lördagen tror jag det vara värmen som fick grabben att växla ner lite, på söndagen var han nog istället lite trött. Ändå ställer han alltid upp och gör så gott han kan.


Billys och min träningsgrupp under helgen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0