We ♥ LA

Så, helgen. Kan sammanfattas som en av de bästa helgerna sedan jag kom till San Diego. Här kommer en liten bilddagbok. Skrolla ner och häng med till Hollywood, walk of fame, usa hostel, pubcrawl, Venice beach, Santa Monica, The Suppr Club, med mera...

Efter att ha liftat med Ebba och Pär till Hollywood och slängt in våra prylar på vårt Hostel styrde vi kosan mot Hollywood Boulevard and The Walk of Fame, vilket var ca 3 minuters promenad från hostelet. I änglarnas stad hälsades vi välkomna av en gatu-ängel.


Ängeln var väldigt vänlig. Han lyfte mig mot skyarna och sedan gav han oss massa tips på saker vi skulle kika på och eftersom vi inte direkt gjort någon egen research, då beslutet att åka till Hollywood var väldigt spontant, tog vi hans ord som lag!

 

 

Första stoppet blev Mels Diner i en byggnad som tydligen brukade vara "Max Factor-huset" in the old days, men numera (sedan typ massa år) är ett snabbmatshak. Jag körde på snabbmatstemat, de andra var lite hälsosammare... Efter detta kikade vi på massa gamla biografer (som var kända enligt min turisttidning) och kollade även in Roosevelt Hotel där Matilyn Monroe gjorde sin första magazine plåtning.

 

 


Och sedan promenerade vi The Walk of Fame för hela slanten och tog massa bilder med sjärnorna såklart. Här är ett urval med några favoriter. Jag sände lite kärlek till Tom Hanks, Line ville trycka till Charlie Sheen, Julis hjärta bultade för Kenau Reeves och så sist med inte minst posade jag min mamma (Lena Widebecks) stjärna såklart.

 

 

Vid Kina teater grejen (minns inte namnet - DÅLIG turist) fanns det massa utklädda knäppgökar som vi skrattade åt och sedan tryckte jag och Line våra händer och fötter i Harry Potter skådespelarnas avtryck. TÖÖÖNT!

 

 

Sen fick vi för oss att vi ville kolla på Hollywood skylten. Ser ni den där i bakgrunden mellan palmerna? Vi promenerade nog en timme för att komma dit, men den var mycket längre bort än vad man kunde tro. Tillslut gav vi upp, tog lite misslyckade hopp-bilder och promenerade en timme tillbaka. Vanligtvis är väl en timme ok, men i ballerinaskor + stekande sol + värme var det JOBBIGT!



Tillbaka på hostelet gjorde vi oss redo för att äta BBQ med våra rumskompisar och sedan följa med på hostelets pubrunda. Ett mycket lyckat beslut. Såhär vackra och taggade var vi innan avfärd ut i Hollywood natten.

 

 


Det var Hollywood och vi gick all in. Kvällen var så lyckad och avslutades med en drive through på McDonalds i vår osyliga bil (vilket sista bilden illustrerar)...

 

 

 

Morgonen därpå hoppade vi på bussen med sikte på Venice Beach för att kolla på fler knäppgökar

 

 

I Venice Beach fanns massa galningar. Det var en superknasig atmosfär där och man det som  var spännande var att crazy var det normala där och om man inte var crazy var man den som var onormal. Does this make any sense? I alla fall tro jag att alla medical maijuana centers där typ vem som helst verkade kunna få recept (de hade liksom inkastare på gatan) kan ha haft något att göra med saken...

 

 

Från Venice Beach promerade vi till det mycket mer städare (och tråkiga) Santa Monica Beach. Därefter var det dags att ta bussen tillbaka till Hollywood men vi hamande lite på sné. Som tur var körde en trevlig karl vid namn Oliver förbi och frågade om vi ville ha skjuts till Hollywood. Han verkade ok så vi hänkade på och han skjutsade oss inte bara hem, han bjöd även in oss att följa med honom till den populära klubben "Tha Supper Club" senare på kvällen vilket vi senare tackade ja till och hade ännu en underbar natt i the city of angels.

 

 

Söndag morgon erbjöd två bitter från vårat Hostel att köra oss till San Diego eftersom det var deras roadtrips nästa destination. Det kortade ner vår Hollywood vistelse något, men skjuts kan man inte bara tack nej till här i USA. Public transportation funkan, men det är drygt! För att trösta oss slängde vi bara en våra väskor i Villa Alvarado (eller Villa Alcatraz som vi börjat kalla det) och drog på brunch på The Daily Grind. Ett perfekt avslut på en perfekt weekendresa!

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Gunela

Vilken härlig resa - tänk vad du får uppleva! Fortsätt att njuta! Tack för att du tar oss med ;)

2011-04-21 @ 19:25:16
URL: http://hemsida.net/kolbacken

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0