Långt inlägg om en strålande jul

Julen har, som sig bör, passera med massa mys och mat.

Dagen före julafton högg vi julgran och firade som alltid jul hos farmor med pappas bror och hans familj. Nästkommande förmiddag brukar vi lagom ha smält maten och gick sedvanlig julpromenad. Oftast är det enda gången på året som alla familjemedlemmar, både två och fyrbenta, går en tur tillsammans. I år fick jag dock gå en egen sväng med Nellsan som löper. Efteråt var det kalle anka, karl-bertil, julklappsbyte och o-traditionellt julbord med familjen Widebeck-Dagerman. På det o-traditionella julbordet får alla bidra med en favoriträtt. Jag ställde som vanligt dit ett fat med kräftor, mums!

Nellan och jag fick fira jul ihop trots allt, men inte var det någon optimal jul då hon och grabbarna fick turas om att vara i hundrummet i källaren eftersom hon var på väg in i höglöp. Egentligen skulle hon bott hos goda vänner till familjen, men tyvärr drabbades Nell av blåskatarr när vi reste från Örebro till Eskilstuna och har haft svårt att hålla tätt.

Nu är hon medicinerad sedan några dagar tillbaka och är nästan "tät" igen, så imorgon skjutsar jag henne till familjen Jafner innan det bär av till Stockholm. Mamma, Malin, Linda, Mille, mormor och jag ska nämligen spendera ett dygn på det japanska spat Yasuragi, Hasseludden. Vi ska skvlapa runt i bassänger, prova olika sorters meditation, tai chi, äta japanskt hälsokäk och umgås. Nice att testa, men jag är väldigt rädd att brista ut i tokgarv på zenmiditationen.

Idag var jag för övrigt och gosade med 7 veckors taxvalpar hos veterinär Eva när vi ultraljudade Magda. Och guess what!? Good news! Madga är dräktig. Troligtvis inte med så många valpar, men det känns rätt skönt eftersom Doris också ska valpa en bit in på nästa år och redan är stor som en tunna.

Har inte laddat in helgens bilder, så jag bjuder på ett par härliga som Mille Selander
tog på Billys lillebrorsa Tino, Combine Nintendo, ett par dagar innan julafton.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0