Sörmlands Vackaste

Igår kväll åkte vi i hällregn till Vilsta. Hundarna var puffade och fluffade, och även mamma och jag tillpiffade. Sörmlands Vackraste Hund är ju inte som någon vanlig utställning utan mer som en gala. Alla sörmlandska hundar som under det senaste året vunnit BIR, BIM, BIR-veteran eller BIM-veteran är kvalificerade att delta. Tävlingen avgörs som en cup. Först lottas vilka hundar som ska mötas i en "duell" och vinnaren ur vaje duell går sedan vidare för att tävla mot andra duellvinnare tills det bara står en ensam vinnare kvar. Ett spännande och lättsamt upplägg. Domaren är dessutom hemlig in i sista stund!

Gårdagens domare viade sig vara Bertil Lundgren och kvällen startade med veteranerna. Billy var på ett strålande humör, showade och flörtade med både domaren och de andra hundarna. Han är rolig på det sättet att han älskar att stå en centrum och få applåder. Och det fick han göra, den gode Bill, ända till finalen där Bertil tillslut gav oss vinnarrosetten. Så häftigt, och roligt eftersom Billy nu har tilldelats den två åt på raken av olika domare.
 
Tessa var också med och tävlade, fast bland de vuxna hundarna. Hon var pigg, glad och rolig att visa. I sin första "duell" vann hon men blev sedan utslagen mot en dvärgschanuzer som senare vann tävlingen.
 


 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Grattis Jenny! Vad roligt! Fin han är grabben :)

2012-10-21 @ 12:03:09
URL: http://lifeofemelie.wordpress.com
Postat av: Hanna

Stort grattis till finaste gubben :)

2012-10-21 @ 13:41:49
URL: http://www.kennelblagul.blogspot.se
Postat av: Birgitta

Jättegrattis! Underbart att se honom :-)

2012-10-21 @ 15:11:03
Postat av: Boel

Vad roligt att se fimen.Ni är så fina och Billy så glad!Han viftar oavbrutet och det är härligt att se.Grattis.

2012-10-21 @ 17:09:24
Postat av: Ann-Sofie

Åhhh så mäktigt o vackert. Världsklass på er <3<3

2012-10-21 @ 22:32:18
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0