Kennelträffen 2012

Den gångna helgen gick kennel Combine Kennelträff av stapeln, ett arrangemang som bara blir trevligare och trevligare för varje år. Det är så roligt att så många väljer att komma år efter år - både för att se hur hundarna utvecklas och för att man får så bra kontakt med valpköparna. Vilket gäng vi har blivit. Årets långfarare var Birgit och Alfred med Billy-dottern Ruby som bilat hela vägen från Österike, jag säger bara WOW!

Sedvanligt så kördes funktionsbeskrivning av ettåringarna, fotografering av alla "hundfamiljer", grill-lunch och så äntrade alla hundar på plats äntrade utställningsringen där Camilla Boquist och Annika Thunfors var dagens domare. På eftermiddagen fortsatte funktionsbeskrivningen med vattendelen och sedan följde en ny programpunkt: Tävlan om Combines snabbaste apportör. En lång enkelmarkering med lite halvdolt nedlag skulle hämtas på tid. Det blev en riktigt trevlig programpunkt där de flesta deltog.


Billy och jag var med i tävlingen såklart - men snabbast var vi då verkligen inte.
Billy-boy trodde at Lars kunde kasta jäääättelångt och gick aldeles för djupt innan
han jobbade sig tillbaka och hittade dummien. Men kul hade vi i alla fall!



På lördagskvällen körde vi supé och lite frågesport - men rätt tidig kväll eftersom söndagen innebar en heldags jaktträning med Bitte Lind. Vi har uppdelade i två grupper och på förmiddagen var jag och Tessa med i tränngsgänget. Vi inledde med en jättebra övning som kombinerade markeringsförmåga, minne och stadga, och hela tiden byggdes på och gjordes svårare. Hundarna växte med uppgifterna och alla gjorde jättefina jobb. Därefter följde en "sätta på näsan"-övning och avslutningsvis en linjetagsövning. En schyst kombo med andra ord. Eftermiddagen ägnade jag mestadels i båten som dummykastare med valpen Dagny vid min sida. Coolare brud får man leta efter.



Sämre kan man  d e f i n i t i v t  ha det!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Håller heeelt med, vilket underbart o uppskattat arrangemang den årliga träffen är o så himla roligt att träffa alla som kommer. Hoppas vi blir ÄNNU fler nästa år.

o syrran ja hon ä coool hon :)

2012-05-24 @ 13:44:54
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0