Avlämningar på två ben

Sedan jag började träna lite med Tessan har jag funderat på hur jag ska göra med hennes avlämningar. Mamma har gjort all grundträning med Tess - och hon lägger ALLTID en jättetrevlig grund för avlämningarna. Alla mammas hundar lämnar av med glädje - och Tessan speciellt. När hon tagit upp dummien är det full fart in och hon hoppar gärna upp på föraren och bjuder upp dummien.

Personligen tycker jag det är fantastiskt fint när hunden gör så. Att den så tydligt visar stolthet över bytet och mer än gärna delar det med föraren. Tyvärr verkar jaktgubbarna och jaktgummorna inte hålla med. De prioriterar istället en snabb avlämning där hunden i princip trycker in bytet i förarens nedsträckta hand och snabbt återvänder till västersidan. De tycker Tessans avlämning blir omständig och vill ha de mest effektiva alternativet.

Under våren har jag funderat på hur jag ska gå vidare. Ska jag fortsätta låta henne lämna av på två ben eller börja lära henne att sitta framför och bjuda upp? På WT'n känns det tråkigt att förlora poäng på grund av detta. Samtidigt tilltalas jag personligen av Tessans generösa avlämningar med en sån uppenbar vilja att dela bytet. Åh, så kluvet!

Hur skulle ni ha gjort? Ni får gärna dela med er av tankar kring detta. Fördelar? Nackdelar? Följa hjärtat? Rätta sig efter systemet? Eller ser ni någon slags kompromisslösning?


Tessan bjuder upp dummyn med en viftande svans.



Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag hde helt klart valt att ha den på två ben. Att hunden VILL lämna av känns viktigare, än att det ska gå snabbt alt poängavdrag. Charm vinner många gratispoäng :)



Sen kan man ju fundera på varför jaktgummorna/gubbarna valt det snabba sättet ;)

2012-06-05 @ 06:00:29
URL: http://www.kennelblagul.blogspot.com
Postat av: Johanna

Kan du inte ha båda sätten? Att du oftast låter henne lämna av i handen, för glädjen behöver du ju inte ta bort bara lära henne att det är lika kul att lämna av stående på alla fyra, men ibland om det känns bra för dig/er låta henne hoppa upp på ett kommando/signal från din sida? :-)

2012-06-05 @ 10:34:17
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva

Vad är viktigast? Glädje eller poäng på WT? :) Som Johanna skriver skulle du ju kunna ha båda två, att du lägger kommando/armgest på avlämningarna på två ben.

2012-06-05 @ 13:15:24
URL: http://tomik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0