När ett fönster stängs öppnas ett annat


Billy har länge varit hunden med stort H för mig. Jycken jag tränat, kursat, startat på prov och tävlat på WT med. Jag har länge sugit på beslutet, men nu har jag slutligen bestämt att vi har gjort vårt ute i provmarkerna. I sommar fyller han nio och har givetvis mycket kvar att ge träningsmässigt, men provmässigt stannar vj här. Eventuellt kanske det blir någon WT-start i höst, men bara om det känns rätt.

Jag har länge känt mig lite "mellan två hundar" trots att jag haft Billy. Hans träning blir lätt lite sporadisk och improviserad, sådär som det lätt blir när man inte har tydliga målbilder i sin träning. Helt rätt i för oss, men lite tråkigt och inte lika utmanande och utvecklande för mig som hundförare. I dagsläget har jag inte möjlighet att ta en tredje hund på heltid - Nell och Bill kommer alltid att komma i första hand. Därför blev jag glad när mamma erbjöd mig att låna någon av hennes unghundar.

Under våren kommer jag att jobba lite ihop med mammas Tessa, Combine Quite A Miracle. Vi har redan börjat teama ihop oss lite på hemmaplan. Jag leker mycket med henne för att bygga upp en relation, och har testat av lite stadga och grundfärdigheter utan att ställa speciellt mycket krav än så länge. Det ska bli roligt och utmanande att ta sig an detta glada lilla yrväder. Mamma har som alltid lagt en stabil grund, och jag är ju väl insatt i hennes system så jag tror nog vi kommer kunna dela på Tessa utan att ställa till det allt för mycket för den lilla damen.

Tessa och jag har redan planerat vårt första äventyr ihop - det blir till helgen när jag åker upp till Dalarna för att träna ihop med några kompisar. Jag längtar!


Combine Quite A Miracle


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Ni blir säkerligen ett superteam, skoj att följa er tjejer!!

2012-02-28 @ 09:30:39
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0