Billys start på Ungdoms SM

Billy, min Billy, det är så roligt att föra honom när han bjuder rätt attityd - och på Ungdoms SM var han i sitt esse. Jag tror han njöt lika mycket som jag av att vara ute i provsammanhang igen. Han var glad, laddad och kanske aaaaningens för självständig, men jag det förlåter jag honom för såklart.

Jag sa ju innan att jag skulle gå in utan med Billy utan poäng eller resultatmål, och det gjorde jag verkligen. Istället la jag allt fokus på att verkligen bara ha kul på rutorna en sista gång. Och kul hade vi. Trots den inställningen var det roligt att det faktiskt gick vägen poängmässigt också och att Billy fick avsluta sin provkarriär med en fin serie på totalt 75 poäng. Det räckte till en tiondeplacering i den totala tävlan och en fjärdeplats i öppenklassen.

Ruta 1 - 19 poäng

För öppenklasshundarna bestod denna ruta av en transport följt av två enkelmarkeringarar. Billy spikade båda markeringarna och skötte allt runt fötterna fint. Poängavdraget kommer med största sannolikhet från att han var 'överfast' i skicken och jag fick ge dubbla kommandon.

Ruta 2 - 14 poäng

På ruta 2 bestod uppgiften av en dirigering. Hundarna fick hjälp av ett skott i riktningen (dock ekade skottet ut lite åt fel håll vilket försvårade) och sedan skulle de skickas på ett linjeta ut genom ormbunkar ca 40-50 meter kanske. Bill gick iväg bra, men kom lite oturligt i vind och sprang förbi. Jag försökte kalla tillbaka, men då slog gubben förs dövörat till och jag fick upprepa signalen både en, två och tre gånger innan han började lyssna. Då följde han dock upp alla tecken och signaler på ett ypperligt sätt - med koncentration och viftande svans - och fann snart apporten. Efteråt fick han beröm av Inga-Lena för sin fina signalåtlydnad OM man bortsåg från den inledande inkallningen.

Ruta 3 - 14 poäng

Uppgiften på ruta 3 bestod av en transport följt av en dubbelmarkering med dold kastare och lite diffusa nedslagsplatser. Billy spikade nummer ett, men hade dålig minnesbild av nummer två. Jag gav honom lite tid att lösa det själv först, men gick sedan in och hjälpte honom. Han var dessutom 'överfast' i båda skicken och jag behövde ge dubbelkommando.

Ruta 4 - 18 poäng & Ruta 5 - 10 poäng

Första uppgiften var en rätt lång enkelmarkering med lite dold kastare. Billy gick först förbi lite men vinden låg på ett sådant sätt att de behövde gå förbi för att få i näsan så jag hade is i magen och väntade och mycket riktigt, när han hade gått förbi några meter vände han om och hittade. Duktig hund och duktig förare!

Sedan följde en 50-60 meter lång dirigering åt ett annat håll, ca 90 graders vinkel från markeringen. I skicket ville Bill bara fokusera på 'kastaren' (som tidigare kastat markeringen) och även om han tittade åt rätt håll i skicket ville han snart vända av åt vänster mor kastaren. Fick blåda stopp och ge ett högerriktat ut-tecken tre gånger under sträckan till platsen där han fann rätt snabbt. Domare Suzi verklade inte så imponerad av hans envishet och drog ganska många poäng för den lilla incidenten. Billy var dock mycket nöjd med sig själv, haha!

FOTO: Mille Selander
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Låter som ett fint avslut! Grattis till fina poäng och bra jobbat :)

2012-08-30 @ 11:30:48
URL: http://kennelblagul.blogspot.se/
Postat av: Birgitta

Duktiga Billy! Vad härligt glad han ser ut :-)

2012-08-30 @ 14:36:37
Postat av: Ann-Sofie

Låter som ett underbart teamarbete precis så härlig känsla som du önskade. Supergrattis!!!

2012-08-30 @ 21:12:54
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0