Pälsvård

Jag tycker att en härligt guldskimrande goldenretrieverpäls är otroligt vacker, men helt ärligt kan jag erkänna att jag tycker att pälsvård är det tråkigaste hundpysslet. Jag vet att de finns de som älskar pälsvården och jämför det med terapiarbete, jag kunde bara önska att jag var en av dem.

Lite kul kan jag tycka att det är att trimma, att se hunden växa fram under saxen. Det är en svår konst som jag först nu börjar få upp intresset för att lära mig. Att kamma hundarna ser jag dock mest som ett nödvändigt ont och mina hundar får nog generellt för lite av den varan. Ungefär varannan vecka tar jag nog fram kammen, om ens det. Fast det beror såklart också på hur hundarna är i fas med fällning och ipälsning och så.

Igår fick sig mina hundar varsin grundlig genomgång med kammen. Billy älskar det så jag börjar ofta med honom. Han står helt stilla även om jag reder ut trassliga tovor och när jag kammar magen knorrar han nöjt. Nell tycker inte alls om kammen och tar jag för hårt piper hon. När Nell är klar kommer ofta Billy och ställer sig beredd för omgång nummer två.

Vilken pälsvård får era hundar, och vad tycker ni om det?

När kammen väl åker fram är det alltid min Spatts jag använder. Bästa stålkammen!


Kommentarer
Postat av: Moa

Kam? Sax? Aldrig hört talas om... ;)

2010-09-24 @ 19:24:41
URL: http://klickerhundar.wordpress.com
Postat av: Johanna & Majken

Jag är dålig på att borsta (glömmer bort det/vill inte håra ner massa inne/har inte tid etc) men ibland får jag ett ryck och tar fram saxen och då tycker jag att det är ganska kul att frisera lite! :-)

Sen är jag väldigt dålig på att klippa och det vore säkert enklare att hålla efter mer kontinuerligt än att låta det växa ut så mycket mellan gångerna - så det är tur att Majken inte ska ställas ;-)

2010-09-24 @ 22:22:21
URL: http://johannalofgren.com
Postat av: Sandra, Thyra & Lhine

En kam äger jag inte, men har en karda någonstans... som typ aldrig används... Däremot är jag rätt så flitig med saxarna. Svans, tassar och öronkanter klipps ofta!

2010-09-27 @ 09:23:51
URL: http://tomik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0