Detta är livet!

Igår var en riktig toppendag. Började dagen som en duktig flicka med plugg och städning av lägenheten. Vid tre kom Emma och Thomas och vi gick till kohagarna för att träna apportering. Det var den första träningen på längre som kändes som ett riktigt träningspass, och inte bara en kort liten övning och jag är hyfsat nöjd med hur hundarna skötte sig.

Vi började med sökträning. Jag la ut ett stort sök med 6 dummies antingen nedstuckna i hål, uppe på stenar eller upphängda i träd. Nell fick gå ut en runda först och hämta en dummie. Sedan var det Billys tur. Det blåste kraftig sidvind och jag kunde tydligt se att han gick ner och jobbade med vinden. Två kom in rätt fort, men på tredje skicket verkade Billy trött. Han jobbade länge, men stannade sedan upp och "frågade". Jag ignorerade honom tills han började söka igen, gjorde en inkallning och skickade sedan honom på nytt i en lite annan vinkel. Efter ett tag kom han in med en apport och jag berömde och bröt sedan.

När även Emmas Glimma och Thomas (apporterande) rottis gått varsina sök gick vi ner till dammen för att träna vatten. Rottisen, Glimma och Nell fick vanliga enkelmarkeringar. Billy fick först en markering och sedan provade jag att skicka jag honom på linjetag och när han gåt ut en bit kastade Thomas en apport som belöning. Han var lite tveksam men det tror jag släpper med lite mer rutin.

Väl hemma gjorde jag mig redo för att gå på postexam-party med utbytesstudenterna. Vi möttes först upp hos Brita och gick ihop till festen i Brickebacken. Kul var att Erik och gänget hakade på också. Festen var den wierdaste på länge men det blir vad man gör det till och snart hade vi riktigt trevligt, som vanligt ;)

 
Vänner (här Anna, Erik och Thess) och hundträning - det är livet!

Kommentarer
Postat av: Emma

Tack för en trevlig och bra träning! Som vanligt :)

2009-05-13 @ 23:25:25
URL: http://www.gangster-glimma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0