Slalomträning - HJÄÄÄLP!

   
Liten stilstudie på Billy i slalom

Hmm... har funderat mycket på slalomträning de senaste timmarna, men anledning av att Billy slarvar i slalom när han blir trött. Kollade igenom anteckningar från tävlingar bakåt i tiden och inser att det verkligen är ett återkommande problem. I klasserna som ligger senare på dagen blir det ofta fel i slalom.

Slarvet/felet yttrar sig genom ofokus vid slalomingångarna och i att han missar en port någonstans i hindret. Ingången kan jag hjälpa vid med genom att samla kille lite innan slalom och inte bara skicka in honom som på träning, men att han missar en port blir svårare för mig att hjälpa till vid.

Billy har rutin av salom och vet hur hindret ska utföras, så det beror inte på okunskap. Han tycker att salom är ett roligt och positivt hinder, men stressar inte heller igenom det så att hon missar för den sakens skull. Min uppfattning är att han inte riktigt orkar tänka vid slutet av tävlingsdagarna och därav blir lite slarvig.

Men hur tränar man detta då? Jag tar gärna emot tips, antingen som kommentar eller till min mail: [email protected]. Är det enda rätta att utstätta grabben för tröttande situationer så ofta att hans mentala förmåga blir starkare? Eller kan det finnas någon genväg? Kanske ska jag träna slalom sist i träningspassen varannan gång typ för att pressa grabben att klara det även när han är trött, men först varannan gång för att även få kvalitativ träning?

Kommentarer
Postat av: Mi

Mer störningsträning vetja! Gå baklänges, hoppa å skrik ja e en groda, spring ifrån honom å gör blindbyte framför, gå längre ifrån sidledes. 80/20 ;)

2009-03-31 @ 21:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0