Viltträning i par!

Nu har jag just skickat iväg mamma och pappa till Gotland där mamma ska springa vänstervarv med Tino, Magda och Billys syster Vera som  ägs av Boel och Benka. Doris fick inte följa med och drabbades av tung hjärtesorg när en fullastad röd volvo rullade iväg utan henne. Hon älskar och ser upp till min mor kanske mest av alla hundar i flocken. Lite kel och ett tuggben senare är Doris dock helt sig själv igen.

Billy har vila från apporteringsträningen idag eftersom det blev så intensiv träning igår. Först morgonträningen och sedan på em/kväll tränade vi som ett mini-prov upplägg med vilt. Jag&Billy och Mille&Berta gick som i par. Mamma var domare, Aana funktionär och Anna kastare. Först fick vi hälsa, koppla loss och gå en liten transportsträcka. Första uppgiften var en lång enkelmarkering då hunden skulle springa diagonalt över en åkerkant och ta sig genom ett terrängbyte in i skogen. Billys ögon riktigt tindrade när han bärgade tillbaka kråkan. Den hunden var verkligen ett helt naturligt viltsug!

Sedan transport upp till söket. Berta fick börja söka till höger om stigen och hämta hem två, sedan fick Billy söka åt väster och också plocka in två. Sedan transporterade vi oss bort från söket. Berta fick en enkelmarkering ut på ett hygge. Billy fick sitta med och se kastet, men sedan gå undan. När Berta var klar fick han gå på ett linjetag till samma område.

Vi avslutade med att gå tillbaka till söket. Nu fick hundarna byta områden och Billy hämta in två först, och Berta en. Det bör tilläggas att hundarna utförde allt detta arbete i 28 graders värme.  Visst var de lite påverkade och körde inte högsta växeln, men glada och positiva och arbetade väl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0