Linjetagsskick på vatten

Jag är missnöjd med Billys linjetagsskick på vatten. Om de är dolda vill han fråga hundratuseltals gånger innan han ger sig ut känns det som. Därför har jag backat och tränar positiva igångar. Igår åkte jag till bibybron och tränade igångar. Lekte först med tennisboll på land så att han blev lite uppe i varv. Sedan rättade jag liksom upp honom i leken och när han fokuserade utåt skickade jag. I början lät jag kastet följa efter två simtag, men utökade sedan längden.

Jag lärde mig att jag behöver uppmana honom att ge sig ut minst två gånger. Först en gång för att lämna min sida och ge sig ut i vattnet och sedan en gång till för att han ska ta första simtaget. Om det kan jag kompromissa med grabben, två uppmaningar kan jag köpa tills vidare. Men ibland behövdes fler, det är inte okej för jag vill inte blir tjatig med kommandot.

Idag morgontränade jag ihop med mamma, Doris och Tino i Skjulsta. Jag fokuserade åter på igångarna, men med mer krav än under gårdagen. Vi lekte inte innan och han skulle gå ut i motsatt riktning från där jag tidigare kastat markeringar till Tino och Doris. Idag väntade jag ut grabben så att han aldrig fick mer än två uppmaningar. Först kom skickkommandot och han lämnade min sida, men sedan stog jag tyst tills dess att han var redo att ta första simtaget då nästa uppmaning kom. Grabben tänkte faktiskt till och sista skicket behövde jag inte den andra uppmaningen.


Nu är den lille gossen såhär trött, men jag ska ta och
skaka liv i honom och ge mig ut på cykeltur

Kommentarer
Postat av: Moa

Klurigt det där med linjetag på vatten. Har du MSN Jenny? Vore kul att kunna diskutera lite hundträning :) Om du har det kan du ju adda mig ([email protected])

2009-07-30 @ 19:29:40
URL: http://klickerhundar.wordpress.com
Postat av: Sara

Nu har jag vart inne på hundsällskap och gjort en intresseanmälan också. Det vore väl roligt om vi kom med :) Nu ska jag och James ge oss ut på en promenad i regn och blåst, urk!

2009-07-31 @ 16:14:53
URL: http://omsara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0