IGL 2009

Varje år i slutet av säsongen går ett mycket prestigefyllt fieldtrial av stapeln i England. Det annordnas av The International Gundog League Retriever Society och kallas The Championship. För många hundförare är att få delta här en dröm och höstens trailsäsong går ut på att kvala dit. Förra helgen var det dags för årets Championship, och jag vet faktiskt inte riktigt varför jag kollade upp resultaten först idag.


Bild på vinnarna, lånad från http://www.norrblom.se/

Vann gjorde i allafall FTCH Roberto Rannaldini of Bolton Abbey, som fördes av young John Halsted och ägs av The Duchess och Devonshire DL. Young John var även tvåa med sin andra hund i startfältet FTCH Cherwood Ace of Spades. Man kan ju inte annat än imponeras.

Fantastiskt är även att inte mindre än tre hundar på resultatlistan, FTCH Lavenghyl Peacock (3:a), FTCH Lavenghyl Silvercloud of Drakeshead (4:a) och Lavenghyl Sun Dancer (COM), är undan samma tik FTCH Glenpatrick Eve.

Lite speciellt för mig eftersom FTCH Glenpatrick Eve ägs av Peter Bates på Keepers Cottage, som jag var arbetade hos när jag bodde i England. Pip som tiken hette var Peters ögonsten och den enda av tikarna förutom cockern dom bodde permanent inne i huset. Hon hade också en valpkull som jag hjälpte till att föda upp och både Lavenghyl Silvercloud of Drakeshead och Lavenghyl Sun Dancer är valpar ur just den kullen!

 

Bilden till vänster företäller tikarna på Keepers Cottage hösten 2006, Pip i mitten.
Bilden till vänster företäller Pips valpkull som jag hjälpte till med sensommaren 2006.

 


Kommentarer
Postat av: Pappa

2009-12-08 @ 08:14:30
Postat av: Pappa Nisse

Det där med höger och vänster, Jenny!

Valpkullen är till höger.



Kul!!!!!!!

2009-12-08 @ 08:15:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0