I älskar mindmaps!

För att jag ska förstå något behöver jag skapa mig en överblick. På något vis kunna se hur saker och ting hänger ihop. Annars blir det bara ett virrvarr av lösa begrepp som utan samanhang blir helt omörjliga för mig att förstå. Det har retat (och oroat) mig så fruktansvärt att jag vid denna delkurs inte kunnat de sammanhanget, den röda tråden, fått en överblick.
 
Imorse cyklade jag därför och införskaffade ett stooort vitt papper på repro. Sedan spenderade jag halva dagen att skissa på hur jag skulle lägga upp min mindmap för att den skulle spegla ämnet. Efter halva dagen satte jag för först gången pennar på pappret och sedan har det rullat på. Nu klockan halv elva på kvällen kännde jag för första gången att jag började förstå hur det hänger ihop. Att jag börjat förstå sammanhanget betyder dock fortfarande att vissa begrepp och jämförelser inte sitter där de ska, men förhoppningsvis hjälper mina goa tjejer mig att lägga färdigt pusslet imorgon :)

Jag tror faktiskt att mindmaps är riktigt bra. Eller iallafall att skissa upp hela scenariot så att det blir överskådligt. Vad jag än ska skriva så gör jag alltid en mindmap. De är även bra inför upplägg av hundarnas träning. Billy har bland annat en mycket fin här hemma någonstans som visar vilka fysövningar han behöver för att kunna prestrera i de olika tävlingsdiciplinernas moment.
Nell och Billy gör mig glada mitti allt tentaplugg!

Nu ska jag belöna mig själv för min effektivitet genom att lägga ner för kvällen, koka te och knapra i mig en bit mörk choklad. Sen ska hundarna och jag gå kvällspromis och spana efter igelkottar. Imorgon ska jag ta sovmorgon till åtta och sedan börja dagen med en långpromenad med hundarna inna jag trycker på on-knappen på hjärnan igen!


Kommentarer
Postat av: Moa, Oscar & Lucas

Hihi! Känner igen mig nåt fasligt :) Jag själv är nog listornas okrönta drottning... Gillar listor, tabeller och matriser som jag använder till mycket :)

2009-04-29 @ 10:24:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0